• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Θρίλερ με τα οστά στο λιμάνι της Κέρκυρας- Το μυστικό που έκρυβε η θάλασσα

February 18, 2023 2580

 

ΠΗΓΗ: Newsbomb

Ένα μεγάλο μυστικό φαίνεται πως έκρυβε η θάλασσα για δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια, με την εξαφάνιση του Κωνσταντίνου Φραγκούλη.

Τις απαντήσεις για το όχημα του αγνοούμενου έδωσε το πλοίο «Άγιος Σπυρίδων». Το πλήρωμα είδε κάτι να γυαλίζει στον βυθό της θάλασσας και αντιλήφθηκε πως πρόκειται για αυτοκίνητο. Άμεσα ειδοποιήθηκε το κεντρικό λιμεναρχείο και στη συνέχεια δύτης βούτηξε και το επιβεβαίωσε.

Έτσι, το απόγευμα της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου στο λιμάνι του νησιού εντοπίστηκε και ανασύρθηκε ένα όχημα μάρκας Alfa Romeo, μέσα στο οποίο υπήρχαν και ανθρώπινα οστά.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το όχημα και τα οστά ανήκουν σε άνδρα ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το χωριό του στην Κέρκυρα πριν από περίπου 17 χρόνια και τον αναζητούσαν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» οι συγγενείς του.

Η εκπομπή εντόπισε και μίλησε με τον επαγγελματία δύτη, που ανέσυρε το αυτοκίνητο από τον βυθό της θάλασσας στο λιμάνι της Κέρκυρας.

«Ειδοποιήθηκα από το λιμεναρχείο Κέρκυρας ότι πιθανότατα υπάρχει αυτοκίνητο μέσα στη θάλασσα. Σε δέκα λεπτά ήμασταν εδώ. Ήταν θαμμένο πάνω από το μισό μέσα στον βούρκο ανάποδα.

»Ειδοποιήσαμε γερανό και φέραμε μπαλόνια ανέλκυσης για να μπορέσουμε να το ανασύρουμε. Δεν μπορούσες να διακρίνεις από τα παράθυρα με κάποιον φακό αν υπήρχε κάτι.

»Την επόμενη ημέρα το πρωί, ξεκινήσαμε πάλι την έρευνα. Βρήκαμε κάποια προσωπικά αντικείμενα και ανθρώπινα οστά, τα μαζέψαμε και τα δώσαμε στους αρμόδιους από το λιμεναρχείο που ήταν εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως το αμάξι θα μπορούσε να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο επί δεκαεπτά χρόνια, χωρίς να το έχει αντιληφθεί κανείς, καθώς δεν ήταν σε τόσο κοντινή απόσταση από τον προβλήτα, αλλά στα είκοσι οχτώ μέτρα μακριά.

«Γίνεται καθαρισμός και επιθεώρηση, αλλά με τη θολούρα που έχει το λιμάνι μπορεί να είσαι και στο ένα μέτρο δίπλα και να μην το δεις. Η συγκυρία ήταν ότι ήταν καθαρός ο καιρός και καθαρά τα νερά, είδε ο καπετάνιος το αυτοκίνητο, ενημέρωσε και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία», κατέληξε.


Τι έλεγε η μητέρα του
Σύμφωνα με το Λιμενικό που διενεργεί την προανάκριση, ο αριθμός πλαισίου του κινητήρα του αυτοκινήτου που ανασύρθηκε, «δείχνει» τον Κωνσταντίνο Φραγκούλη, που ήταν μόλις 38 χρόνων όταν χάθηκαν τα ίχνη του από τους Καρουσάδες Κέρκυρας τον Μάιο του 2006.

Το «Τούνελ» είχε βρεθεί στο νησί των Φαιάκων για να ερευνήσει τη μυστηριώδη εξαφάνισή του. Η μητέρα του, που τον αναζητούσε, φοβόταν τότε ότι είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας, καθώς την ημέρα της εξαφάνισης έφερε μαζί του ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

«Είχε πάει σε κάποιο χωριό για να βρει δουλειά. Παλαιότερα ήταν ναυτικός επί πολλά χρόνια και σκεφτόταν να ξαναπάει στα καράβια, αλλά είχε κάποιο ατύχημα και δεν μπόρεσε. Δεν βρέθηκε ούτε το αυτοκίνητο, ούτε το τηλέφωνό του. Είχε μαζί του δύο χιλιάδες ευρώ.

»Μου έλεγε πως με αγαπούσε και πως θα με φρόντιζε μέχρι τα βαθιά γεράματα. Έγιναν και έρευνες μήπως είχε φύγει από το νησί, αλλά τίποτα. Το περίεργο είναι πως αγόρασε το αυτοκίνητο τρεις μόλις ημέρες πριν χαθεί», έλεγε στην κάμερα της εκπομπής η μητέρα του.
Το ίδιο ανήσυχος εμφανιζόταν και ένας οικογενειακός τους φίλος.

«Πήρε το εφάπαξ και αυτό ήταν η ζημιά που έπαθε. Αγόρασε ένα αμάξι και μετά από λίγο χάθηκε με τα υπόλοιπα χρήματα που είχε μαζί του».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search