• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Οργή στον Έβρο για τη νέα Σύμβουλο Εκπαίδευσης: Ζητούν άμεση έκπτωσή της!

March 04, 2023 3462

Ως Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου θέλουμε να εκφράσουμε την οργή και την αποδοκιμασία μας για τους ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει η νέα Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Ν.Έβρου για μερίδα των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζονται ως «κοπρόσκυλα, κοπρίτες κι αγράμματοι, εθνομηδενιστές και σκοταδιστές», που τους πρέπει «αξιολόγηση και πέταμα». Οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι απαράδεκτοι, εμπαθείς και ρατσιστικοί.

Επισημαίνει η Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ ζητώντας:

α) Την άμεση έκπτωσή της από το αξίωμα του Συμβούλου Εκπαίδευσης

β) Τη διαγραφή της από τον προσωρινό ενιαίο αξιολογικό πίνακα υποψηφίων Διευθυντών σχολικών μονάδων.

Αναλυτικά:

Θέμα: «Ανακοίνωση - καταγγελία δημόσιων υβριστικών χαρακτηρισμών από στέλεχος εκπαίδευσης»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Ως Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου θέλουμε να εκφράσουμε την οργή και την αποδοκιμασία μας για τους ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει η νέα Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Ν.Έβρου για μερίδα των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζονται ως «κοπρόσκυλα, κοπρίτες κι αγράμματοι, εθνομηδενιστές και σκοταδιστές», που τους πρέπει «αξιολόγηση και πέταμα». Οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι απαράδεκτοι, εμπαθείς και ρατσιστικοί. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν και πολύ περισσότερο σε ένα στέλεχος εκπαίδευσης (που στην παρούσα φάση καλείται από το ΥΠΑΙΘ να αξιολογήσει εκπαιδευτικούς…), να επιδεικνύει τέτοια υβριστική συμπεριφορά και εκφορά λόγου, απέναντι στους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς που καθημερινά μοχθούν για το δημόσιο σχολείο.

Προεπισκόπηση εικόνας

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Αρμόζει τέτοιου είδους φρασεολογία σε μία Σύμβουλο Εκπαίδευσης; Με αυτό το μένος θα πορευθεί στη νέα της καριέρα, η νέα αυτή Σχολική Σύμβουλος; Θεωρούμε πως δεν μπορεί να παραμένει στέλεχος εκπαίδευσης με τέτοιες αφοριστικές, εκφοβιστικές και προσβλητικές απόψεις προς τους συναδέλφους μας.

Ως Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου με βάση τα παραπάνω, ζητούμε:

α) Την άμεση έκπτωσή της από το αξίωμα του Συμβούλου Εκπαίδευσης

β) Τη διαγραφή της από τον προσωρινό ενιαίο αξιολογικό πίνακα υποψηφίων Διευθυντών σχολικών μονάδων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Η πολεμική πολλών στελεχών εκπαίδευσης, οι απειλές από το υπουργείο, ο εκβιασμός στους νεοδιόριστους συναδέλφους, είναι το επακόλουθο της αντίδρασης του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Αντιδρούμε στην συνολικότερη κατάσταση στην Παιδεία, στην αντιδραστική αξιολόγηση που στοχεύει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στους ταξικούς φραγμούς στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και την πλήρη εμπορευματοποίηση της γνώσης.

Να τους απαντήσουμε όπως πρέπει και όπως έχουμε ευθύνη να πράξουμε ως παιδαγωγοί:

Με μεγαλύτερη συμμετοχή στους συλλόγους μας και στην απεργία - αποχή από την ατομική αξιολόγηση, με στήριξη των νεοδιόριστων συναδέλφων μας.

Με αγώνα για πραγματική δημόσια δωρεάν Παιδεία, κοιτάζοντας τους μαθητές μας στα μάτια. Παλεύοντας μαζί τους για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, για πραγματική γνώση και όχι δεξιότητες, για σχολείο που να μορφώνει και να μην εξοντώνει.

Με αγώνα αποφασιστικό, συλλογικό και περήφανο για μαζικές προσλήψεις και κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους εκπαιδευτικούς, αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις, μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης.

Για την πραγματική πρόοδο στην εκπαίδευση, την κοινωνία και τη ζωή μας, όπως πρέπει να είναι με βάση τα επιτεύγματα και τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας το 2023.

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                  Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος      Βούλκος Χρήστος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search