• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Στείλε όταν φτάσεις - Δεν έφτασες ποτέ - Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ!» - Οι μαθητές του Πειραιά δείχνουν τον δρόμο του αγώνα -

March 06, 2023 259

Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής χαιρετίζει τους χιλιάδες μαθητές μας που το πρωί της 6ης Μάρτη συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο και διαδήλωσαν στους δρόμους του Πειραιά καταγγέλλοντας το έγκλημα στα Τέμπη.

Η μαχητική διαδήλωση, οι καταλήψεις και οι αποχές σε πολλά σχολεία δείχνουν ότι η οργή της νεολαίας, όπως και όλου του λαού, δεν θα πνιγεί στη σιωπή που το σύστημα θέλει να επιβάλει. Οι προσπάθειες όσων επιχειρούν να τη μετατρέψουν σε βουβό πένθος θα πέσουν στο κενό γιατί είναι μια οργή δίκαιη και έχει ξεχειλίσει.

Το ποτάμι των μαθητών που γέμισε τους δρόμους της πόλης ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους κι ακούστηκε πολύ δυνατά: Όταν η πολιτική του συστήματος δολοφονεί, οι μαθητές δεν σωπαίνουν, ούτε γονατίζουν. Βγαίνουν στους δρόμους, αγωνίζονται και διεκδικούν.

Επισημαίνει μεταξύ άλλων η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ) στην ΕΛΜΕ Πειραιά

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής Archives - e-Πρόλογος

« ΣΤΕΙΛΕ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ - ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕΣ ΠΟΤΕ, ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑΝΕ ΜΙΚΡΕ! » ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής χαιρετίζει τους χιλιάδες μαθητές μας που το πρωί της 6ης Μάρτη συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο και διαδήλωσαν στους δρόμους του Πειραιά καταγγέλλοντας το έγκλημα στα Τέμπη. Η μαχητική διαδήλωση, οι καταλήψεις και οι αποχές σε πολλά σχολεία δείχνουν ότι η οργή της νεολαίας, όπως και όλου του λαού, δεν θα πνιγεί στη σιωπή που το σύστημα θέλει να επιβάλει. Οι προσπάθειες όσων επιχειρούν να τη μετατρέψουν σε βουβό πένθος θα πέσουν στο κενό γιατί είναι μια οργή δίκαιη και έχει ξεχειλίσει.

Το ποτάμι των μαθητών που γέμισε τους δρόμους της πόλης ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους κι ακούστηκε πολύ δυνατά: Όταν η πολιτική του συστήματος δολοφονεί, οι μαθητές δεν σωπαίνουν, ούτε γονατίζουν. Βγαίνουν στους δρόμους, αγωνίζονται και διεκδικούν.

Οι αιτίες είναι συγκεκριμένες. Είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που ιδιωτικοποιούν δημόσια αγαθά, που στο βωμό του κέρδους δεν διστάζουν να εγκληματήσουν αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές. Είναι η εγκατάλειψη και η διάλυση όλων των δημόσιων υποδομών και υπηρεσιών που αφορούν κοινωνικές ανάγκες και η ενίσχυση αποκλειστικά των μηχανισμών και ψηφιακών υπηρεσιών αρπαγής φόρων, πρώτων κατοικιών και διάλυσης δικαιωμάτων (π.χ. ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, τηλε-«εκπαίδευση» κ.λπ.). Είναι οι ιδιωτικοποιήσεις της ενέργειας, του νερού, των δημόσιων συγκοινωνιών και επικοινωνιών, των λιμανιών και με στόχευση δημόσια νοσοκομεία, υγεία και δημόσια εκπαίδευση, όπου ενισχύεται η λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Είναι οι κυβερνήσεις σε όλες τις εκφάνσεις τους κι όλων των συστηματικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ…), που τις υπηρετούν με μεγάλη προσήλωση. Είναι η επιβολή των μνημονίων και της πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ και η εξαθλίωση των εργαζομένων που αποτελεί προτεραιότητα όλων αυτών των κυβερνήσεων.

Είχαμε χρόνια να δούμε τόσο μαζική μαθητική διαδήλωση στον Πειραιά! Η ζωντάνια, ο αυθορμητισμός αλλά και η οργή των παιδιών, συμπαρέσυρε όλο τον κόσμο που την παρακολουθούσε από τους δρόμους και τα αυτοκίνητα. Οι άνθρωποι χειροκροτούσαν, επευφημούσαν και κόρναραν δείχνοντας με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους.

Στον δίκαιο αγώνα τους, οι καθηγητές τους έχουμε ένα και μόνο καθήκον: Να είμαστε δίπλα τους και να ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους. Αρνούμαστε να παίξουμε το ρόλο του απεργοσπάστη των μαθητικών κινητοποιήσεων. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στην προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων μαθητών μας με τις απειλές της τηλε-«εκπαίδευσης» και των απουσιών.

Η μαθητική πορεία της 6ης Μάρτης στον Πειραιά, αποτέλεσε συνέχεια όλων των παλλαϊκών μαζικών διαδηλώσεων που γίνονται καθημερινά στην Αθήνα αλλά και σε πολλές πόλεις της χώρας. Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με τις εγκληματικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και την προκλητική αδιαφορία τους για την ανθρώπινη ζωή και τα στοιχειώδη λαϊκά δικαιώματα. Αυτές οι πολιτικές οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη, αυτές διαλύουν τα όνειρα και τη ζωή των νέων και ενάντια σε αυτές αγωνιζόμαστε. Ας γίνει ο οργή αυτή το ποτάμι που θα τους πνίξει!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΧΑΥΤΕΙΑ, 12 μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7/3, 2 μ.μ., 3ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search