• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Όλες -οι στην απεργία και στο συλλαλητήριο Τετάρτη 8/3 Άγαλμα Βενιζέλου - Να καταδικάσουμε το έγκλημα στα Τέμπη! - Να πληρώσουν οι ένοχοι! η!

March 07, 2023 247

Η φετινή 8η Μάρτη φέρνει στη σκέψη μας τις μανάδες, τις γυναίκες, τις συντρόφους, τις αδελφές και όλους εκείνους που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στο έγκλημα των Τεμπών. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να απαιτούμε την τιμωρία όλων όσων ευθύνονται για αυτή τη μαζική δολοφονία. Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να παραιτηθούν ΟΛΟΙ.

Η φετινή 8η Μάρτη, μέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών και του κινήματος, βρίσκει τους λαούς να μαστίζονται από τον πόλεμο, τη φτώχεια, τους καταστροφικούς σεισμούς, αλλά και προσφάτως στην Ελλάδα το θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται αυτό που ήδη ξέραμε: πρώτα και κύρια πλήττονται και υποφέρουν τα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας, ενώ η εγκληματική κερδοσκοπία του κεφαλαίου και η αδιαφορία για μηχανισμούς προστασίας του λαού έχει ως αιματηρό αντίτιμο τις δικές μας ζωές.

Επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 

Αναλυτικά:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ (24ωρη απεργία από ΑΔΕΔΥ)

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 12 μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ! ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ!

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 9/3 ΣΤΙΣ 2.00 μ.μ. ΣΤΟ 1Ο Γ/Σ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Η φετινή 8η Μάρτη φέρνει στη σκέψη μας τις μανάδες, τις γυναίκες, τις συντρόφους, τις αδελφές και όλους εκείνους που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στο έγκλημα των Τεμπών. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να απαιτούμε την τιμωρία όλων όσων ευθύνονται για αυτή τη μαζική δολοφονία. Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να παραιτηθούν ΟΛΟΙ.

Η φετινή 8η Μάρτη, μέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών και του κινήματος, βρίσκει τους λαούς να μαστίζονται από τον πόλεμο, τη φτώχεια, τους καταστροφικούς σεισμούς, αλλά και προσφάτως στην Ελλάδα το θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται αυτό που ήδη ξέραμε: πρώτα και κύρια πλήττονται και υποφέρουν τα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας, ενώ η εγκληματική κερδοσκοπία του κεφαλαίου και η αδιαφορία για μηχανισμούς προστασίας του λαού έχει ως αιματηρό αντίτιμο τις δικές μας ζωές.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της εκατόμβες νεκρών, στη πλειοψηφία τους νέους ανθρώπους, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις για την αναζήτηση των αιτιών και κροκοδείλια δάκρυα. Οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των σιδηροδρόμων μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα σε βάρος των συμφερόντων και της ζωής των ίδιων των εργαζομένων.

Πληρώνουμε για άλλη μια φορά με την ίδια μας τη ζωή τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας. Την ίδια ώρα που δίνονται εκατομμύρια σε εξοπλισμούς, στην αστυνομία, τα πάντα ιδιωτικοποιούνται στις μεταφορές, αντί να στηρίζονται σαν δημόσιο αγαθό. Το ίδιο γίνεται άλλωστε με την εκπαίδευση, την υγεία και τον πολιτισμό. Κανείς και καμία δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής μέσα σε αυτό το τοπίο ακραίας διάλυσης των δημόσιων υποδομών για την ενίσχυση ασύδοτων ιδιωτικοποιήσεων και για την ιλιγγιώδη αύξηση της κερδοφορίας.

Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πολύ καλά τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, ότι η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να ξεχαστεί η δολοφονία δεκάδων ανθρώπων και ιδιαίτερα νέων στα Τέμπη, γι αυτό προσπαθεί με τον αυταρχισμό και την καταστολή να βάλει φραγμό στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Με τις μαζικές κινητοποιήσεις τους προβάλλουν τις διεκδικήσεις τους και απαιτούν τώρα μέτρα που θα προστατεύουν ζωές, θα βάλλουν φραγμό στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Απαιτούν όχι μόνο να στηριχτούν η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, οι μεταφορές, αλλά να είναι αποκλειστικά δημόσιες και να εκπληρώνουν τις λαϊκές ανάγκες και όχι του κέρδους και της αγοράς.

Με την προπαγανδιστική επιχείρηση των ΜΜΕ που ελέγχει και την επιχείρηση καταστολής που έχει εξαπολύσει θέλει να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές και να ανακόψει τις μεγάλες αγωνιστικές διαθέσεις που δημιουργούνται μέσα στην κοινωνία και είναι οι όροι όχι μόνο για τη

μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις, αλλά και για την ανατροπή τώρα της αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής και βάρβαρης πολιτικής τους.

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος. Απαιτούμε προσλήψεις και σταθερές σχέσεις εργασίας, ασφαλείς εργασιακές συνθήκες του προσωπικού. Να πληρώσουν οι ένοχοι.

Παλεύουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, την ιδιωτικοποίηση και κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Για να σταματήσουμε την αξιολόγηση και να προωθήσουμε τις διεκδικήσεις του κλάδου για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για μόνιμους μαζικούς διορισμούς.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και των σωματείων στις 8 Μάρτη, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Η συμμετοχή μας στις μαζικές κινητοποιήσεις των σωματείων μας όλο το επόμενο διάστημα είναι ασπίδα προστασίας για τις λαϊκές ανάγκες, τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στα σωματεία μας σαν μια γροθιά στον αγώνα ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και αποδόμησης του δημόσιου σχολείου. Υπογράφουμε μαζικά την απεργία – αποχή της ΟΛΜΕ, συμμετέχουμε στις στάσεις εργασίας! Παίρνουμε μέρος μαζικά στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 9/3 στις 2.00 μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, αποφασίζουμε τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ. ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος               Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης   Σοφία Στεφανίδου

Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 12μ . ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

OI ZΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ!

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΟΡΓΗ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ

«Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους,

τριγυρίζουν εκεί, μπλέκονται στα φουστάνια τής μητέρας τους.. και κάθε μέρα μεγαλώνουν μέσα στην καρδιά μας ..Κι αν κάποτε οι γυναίκες βγάζουν μια κραυγή στον ύπνο τους,

είναι που τα κοιλοπονάνε πάλι».

Γιάννης Ρίτσος

Η φετινή 8η Μάρτη αποκτά μεγαλύτερη σημασία μετά το έγκλημα στα Τέμπη. Πενήντα εφτά νεκροί ,ανάμεσά τους γυναίκες: φοιτήτριες, μαθήτριες, εργαζόμενες, δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενες στο δρομολόγιο του θανάτου. Αλλά και μανάδες, γυναίκες, αδελφές και όλοι\ες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στο έγκλημα των Τεμπών.

Δεν ήταν τυχαίο. Δεν ήταν ατύχημα. Είναι έγκλημα σε βάρος ενός λαού

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται αυτό που ήδη ξέραμε: η διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων ,η εγκληματική κερδοσκοπία του κεφαλαίου και η αδιαφορία για μηχανισμούς προστασίας του λαού έχει ως αιματηρό αντίτιμο τις δικές μας ζωές.

Όλος ο λαός και η νεολαία βιώνει με θλίψη και οργή αυτές τις μέρες το έγκλημα στα Τέμπη. Σχεδόν κάθε μέρα χιλιάδες διαδηλωτές βγαίνουν στους δρόμους για να καταγγείλουν το έγκλημα στα Τέμπη, να απαιτήσουν την τιμωρία όλων όσων ευθύνονται για αυτή τη μαζική δολοφονία, με τις πορείες να χτυπιούνται άγρια από τις δυνάμεις καταστολής.

Και ενώ για το έγκλημα στα Τέμπη οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, οι «θάνατοι» δημοσίων αγαθών εξελίσσονται: της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού, των μεταφορών, της ασφάλισης, του ρεύματος, του νερού…

Το πολιτικό σύστημα, το κατεστημένο των ΜΜΕ και του πλούτου πρέπει να πληρώσουν ακριβά για τα εγκλήματά τους. Και ο μοναδικός τρόπος να πληρώσουν μπορεί να επιβληθεί από τον λαό ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Δεν «θα λογαριαστούμε μετά». Τώρα θα λογαριαστούμε.

Την Τετάρτη 8 Μάρτη απεργούμε!. Το οφείλουμε στα νεκρά παιδιά και στους γονείς τους. Το οφείλουμε στις ίδιες τις ζωές μας. Δεν είμαστε αναλώσιμες/οι στο βωμό των κερδών τους.

Να βγούμε όλοι και όλες στους δρόμους. Για να μπλοκάρουμε τώρα όλες οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, για να αποσπάσουμε κατακτήσεις, με πολύμορφο αποφασιστικό αγώνα για την ανατροπή της εγκληματικής αντιλαικής πολιτικής κυβέρνησης -ΕΕ -κεφαλαίου

Γιατί το έγκλημα στα Τέμπη δεν είναι η μοίρα μας η κακιά! Είναι πολιτική!

ü Η διαχρονική πολιτική που εξειδικεύει τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση και την εμπορευματοποίηση των συγκοινωνιών έστρωσε το έδαφος για το έγκλημα στα Τέμπη.

ü Η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη σκοτώνει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που φέρνει αντιμέτωπο το λαό με το εγκληματικό ζύγι του κόστους - οφέλους όταν πρόκειται για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του στην παιδεία, στην υγεία, στις μεταφορές, παντού.

ü Πολιτική είναι να μη σου φτάνουν τα λεφτά να βγάλεις το μήνα και να ζήσεις τα παιδιά σου.

ü Πολιτική είναι τα δακρυγόνα στους ανθρώπους που μαζικά πενθούν διαμαρτυρόμενοι στο δρόμο τους νεκρούς των Τεμπών και για κάθε κακώς κείμενο…

ü Πολιτική είναι η ανεργία και η εργασιακή εκμετάλλευση.

ü Πολιτική είναι τα τιμολόγια του ρεύματος και οι λογαριασμοί για τα είδη πρώτης ανάγκης

ü Πολιτική είναι το κομμένο ρεύμα και οι πλειστηριασμοί των σπιτιών μας.

ü Πολιτική είναι να δουλεύεις 5, 10,15, 20 χρόνια για το δημόσιο σχολείο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη και να σου λένε κάτσε να σε «αξιολογήσω» με όρους αγοράς για να δω αν μου κάνεις για μονιμοποίηση!

ü Το σχολείο της αγοράς, της αδιοριστίας, της αμάθειας, της κατηγοριοποίησης, της φτώχειας.

ü Πολιτική είναι οι ατιμώρητοι βιαστές και δολοφόνοι.

ü Πολιτική είναι οι ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών και ο βιασμός της φύσης.

ü Πολιτική είναι τα καμένα δάση κι οι νεκροί άνθρωποι, τα νεκρά ζώα ,γιατί δεν περισσεύουν λεφτά για πρόληψη και δασοπυρόσβεση.

ü Πολιτική είναι η πολύμηνη αναμονή για χειρουργείο ή θεραπεία. Πολιτική μιας κυβέρνησης η οποία δε δίστασε το Σάββατο, τέσσερις μόλις μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, να καταθέσει το νομοσχέδιο έκτρωμα που ιδιωτικοποιεί τη μοναδική Παιδοογκολογική μονάδα της χώρας.

ü Πολιτική είναι τα νεκρά παιδιά μας! Η νεολαία που της πνίγουν τα όνειρα και το μέλλον.

Αυτή την πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου θα ανατρέψουμε με τους αγώνες μας για να ζήσουμε με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Δεν ξεχνάμε ότι ακόμη μία 8η Μάρτη βρίσκει τις γυναίκες από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, και ιδιαίτερα τις μονογονεϊκές οικογένειες και τις μετανάστριες, τις προσφύγισσες, τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα, σε δεινότερη θέση τόσο στον εργασιακό τομέα, όσο και στην απλή καθημερινότητά τους. Εξευτελιστικές αμοιβές, χωρίς ασφάλιση, με μεταχείριση που περιέχει βία, απειλές, σεξουαλική παρενόχληση και απαράδεκτες έως και θανατηφόρες συνθήκες εργασίας, αλλά και με τις απολύσεις, τις απειλές ή ακόμα και τις επιθέσεις σε συνδικαλίστριες. Στην περίοδο της κρίσης οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο με απόλυση, είναι εκείνες που επωμίζονται όλα τα βάρη των «ρόλων φροντίδας» όταν οι κρατικές δομές είναι ανύπαρκτες ή υπό διάλυση. Οι γυναικοκτονίες, οι βιασμοί, η ενδοοικογενειακή βία, οι παρενοχλήσεις αποτελούν πλέον καθημερινή είδηση, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και των ΜΜΕ να τα συγκαλύψουν, ενώ όσα περιστατικά βγαίνουν στη δημοσιότητα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Γι’ αυτό η απεργία στις 8 Μάρτη αποκτά για όλες και όλους εμάς πρόσθετη αξία. Απεργούμε και διαδηλώνουμε και ενάντια στις πολιτικές που τρέφουν την έμφυλη εκμετάλλευση, καταπίεση και βία, τον σεξισμό, τον πόλεμο, τον ρατσισμό και τη φτώχεια . Αγωνιζόμαστε και για τα δικαιώματα των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ø Δημόσια Αγαθά (ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία, πρόνοια, μεταφορές κλπ.) και την πρόσβαση όλων σ’ αυτά! Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ

Ø Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου και την εκποίηση του περιβάλλοντος. Επιστροφή αποκλειστικά στο Δημόσιο σε όφελος του λαού !

Ø Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία κοινωνικές υπηρεσίες και ανάγκες και όχι για τους εξοπλισμούς.

Ø Αγώνας ενάντια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, τη διάλυση και επιχειρηματική λειτουργία των Δημόσιων Δομών σε Παιδεία – Υγεία – Ασφάλιση – ΟΕΑΔ – Μεταφορές κλπ.

Ø Αυξήσεις τώρα σε μισθούς και συντάξεις

Ø Μπλοκάρουμε την αξιολόγηση -κατηγοριοποίηση σχολείων -μαθητών εκπαιδευτικών

Ø Μαζικούς μόνιμους διορισμού και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με πτυχίο και προϋπηρεσία -ΟΧΙ στο προσοντολόγιο και τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ «ΣΤΕΙΛΕ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ» …..

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Συμμετέχουμε μαζικά στην έκτακτη ΓΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ , την ΠΕΜΠΤΗ 9/3, στις 6.00μμ στο 1ο ΓΕΛ ΣΥΚΕΩΝ για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα . (εν όψει και της Γ .Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 11/3)

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ              ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search