• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας: Δεν έγιναν για την κατάληψη οι συλλήψεις μαθητών - Η αστυνομία δεν πρέπει να έχει καμία παρέμβαση στους σχολικούς χώρους!

March 15, 2023 197

Ανεξάρτητο με την κατάληψη και την κινητοποίηση των μαθητών/τριών για την απαίτηση της αποκάλυψης των υπευθύνων της τραγωδίας των Τεμπών είναι το περιστατικό της σύλληψης μαθητών σε Γυμνάσιο της Πάτρας, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η τοπική Α' ΕΛΜΕ μετά από επίσκεψη του προεδρείου της στο σχολείο.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, η απρεπής και προσβλητική συμπεριφορά εξωσχολικού προς το Διευθυντή του 5ου Λυκείου, καθώς και η ανάρμοστη συμπεριφορά μαθητή του 4ου Γυμνασίου προς καθηγήτρια του ίδιου σχολείου την οποία εξύβρισε με χυδαιότατες εκφράσεις, ήταν αυτές που δημιούργησαν το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο Γ΄ Αστυνομικό Τμήμα (εκπαιδευτικοί και μαθητές), από όπου αποχώρησαν κατόπιν εξηγήσεων, χωρίς εγκλήσεις εκατέρωθεν.

Πάντως η ΕΛΜΕ σημειώνει ότι «σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι η αστυνομία δεν πρέπει να έχει καμία παρέμβαση στους σχολικούς χώρους»

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Αχαΐας

Το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας επισκέφτηκε το 5ο ΓΕΛ και το 4ο Γυμνάσιο Πάτρας, ώστε να ενημερωθεί απο τις /τους συναδέλφους επίσημα για τα γεγονότα που συνέβησαν στο Συγκρότημα, την περασμένη Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023.

Αφού το Δ.Σ. ενημερώθηκε, εξήχθησαν τα παρακάτω συμπεράσματα:

  • Το συμβάν δεν συσχετίζεται και είναι ανεξάρτητο με την κατάληψη και την κινητοποίηση των μαθητών/τριών για την απαίτηση της αποκάλυψης των υπευθύνων της τραγωδίας των Τεμπών, που οδήγησε σε φρικτό θάνατο δεκάδες συνομηλίκους τους.

  • Απρεπής και προσβλητική συμπεριφορά εξωσχολικού προς το Διευθυντή του 5ου Λυκείου, καθώς και η ανάρμοστη συμπεριφορά μαθητή του 4ου Γυμνασίου προς καθηγήτρια του ίδιου σχολείου την οποία εξύβρισε με χυδαιότατες εκφράσεις, ήταν αυτές που δημιούργησαν το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο Γ΄ Αστυνομικό Τμήμα (εκπαιδευτικοί και μαθητές), από όπου αποχώρησαν κατόπιν εξηγήσεων, χωρίς εγκλήσεις εκατέρωθεν.

  • Τα γεγονότα δεν αφορούν τη σχολική κοινότητα και το Σύλλογο Διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Πάτρας, παρά μόνο την απρεπή συμπεριφορά ενός μεμονωμένου μαθητή.

  • Τα δημοσιεύματα και οι παρεμβάσεις ορισμένων παραγόντων εκτός του εκπαιδευτικού χώρου μέσω διαρροών ή ανακοινώσεων, μόνο σύγχυση μπορεί να προκαλούν και διαταράσσουν το κλίμα της σχολικής λειτουργίας.

  • Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι η αστυνομία δεν πρέπει να έχει καμία παρέμβαση στους σχολικούς χώρους.

  • Εκφράζουμε τη συναδελφική και συνδικαλιστική αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

  • Καλούμε σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς/κηδεμόνες, θεσμικούς φορείς και Μ.Μ.Ε., σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για το χώρο της εκπαίδευσης, να συμβάλλουν με νηφαλιότητα ώστε να επικρατήσει η ηρεμία, προς όφελος της εύρυθμης και ομαλής λειτουργίας της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ως εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα ως δάσκαλοι των μαθητών και μαθητριών μας, έχουμε την υποχρέωση να προσπαθούμε σταθερά, πάντα με βάση και μοναδικό οδηγό τις αρχές της παιδαγωγικής πράξης, της αλληλεπίδρασης και της δημοκρατίας, να προλαμβάνουμε πολυπαραγοντικές συγκρούσεις και να τις επιλύουμε με διάλογο, επικοινωνία και συνεργασία όταν αυτές συμβούν.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search