Print this page

Διαφημίζει τα Ιδιωτικά Σχολεία η ΔΔΕ Πειραιά! – Διοργανώνει διημερίδα την Παρασκευή 17/3!

March 15, 2023 427

 

Γράφει ο Δραπανι-φόρος

Μετά από το σίριαλ των διώξεων ο ΔΔΕ Πειραιά αναλαμβάνει ρόλο διαφημιστή των ιδιωτικών σχολείων. Απίστευτο και όμως αληθινό: Να είναι κανείς Διευθυντής στη Δημόσια Εκπαίδευση και να διαφημίζει τα ιδιωτικά σχολεία. Έχει ξεφύγει σε … σουρεαλιστικά επίπεδα η κατάσταση στη ΔΔΕ Πειραιά και τίποτα πια δε μας εκπλήσσει. Όμως είναι αλήθεια ότι Διεύθυνση Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Πειραιά την Παρασκευή 17/3 «διοργανώνει διημερίδα με τίτλο: «Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση- Παρόν και μέλλον»!

Όπως επισημαίνεται στην πρόσκληση: «Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Στόχος της διημερίδας είναι η ανάδειξη καλών πρακτικών, καθώς και η αγαστή συνεργασία ανάμεσα στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα στον χώρο της εκπαίδευσης»!

Θεματικές ενότητες είναι:

1. Δεξιότητες του 21ου Αιώνα και πώς αυτές Αναπτύσσονται στο Σχολείο

2. Καινοτόμες Δράσεις

3. Συνεργασίες Ιδιωτικού - Δημόσιου Σχολείου: Δυνατότητες και Προοπτικές

4. Στόχοι Ιδιωτικού Σχολείου. Οι Επιλογές και οι Απαιτήσεις του Σύγχρονου Γονέα από την Ιδιωτική Εκπαίδευση

5. Παιδαγωγικοί Στόχοι και πώς επιτυγχάνονται από την Ιδιωτική Εκπαίδευση

6. Το Κοινωνικό Πρόσωπο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης – Υποτροφίες

Ουσιαστικά οι ΔΔΕ ευθυγραμμίζονται με την κυβερνητική πολιτική που υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση ενισχύοντας την ιδιωτική. Από τις χαμηλές δημόσιες δαπάνες και τα άθλια κτίρια, τις ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, τα τεράστια κενά εκπαιδευτικών που «καλύπτονται» από 45.000 περίπου αναπληρωτές μέχρι την αξιολόγηση – χειραγώγηση και κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων μέχρι την ισοτίμηση των πτυχίων των Κολλεγίων με αυτά των πανεπιστημίων και την απόπειρα κατάργησης του άρθρου 16 του Συντάγματος αποτυπώνεται η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Αυτή την πολιτική στηρίζει ο κομματικά ελεγχόμενος  διοικητικός μηχανισμός της εκπαίδευσης.  Όταν δεν ασκεί διώξεις σε βάρος των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης μετατρέπεται σε θλιβερό διαφημιστή των ιδιωτικών σχολείων!

Την ίδια ώρα οι μεγαλοσχολάρχες και τα ιδιωτικά σχολεία  απολαμβάνουν πρωτοφανή ασυλία από τους κυβερνώντες σε περιπτώσεις βαρύτατων παρανομιών, όπως επανειλημμένα έχει καταγγείλει η ΟΙΕΛΕ.  Ζούμε σε μια σκοτεινή εποχή όπου η ιδιωτική εκπαίδευση έχει μετατραπεί σε οίκο εμπορίου με τεράστιες συνέπειες για ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα.

 

Δραπανι-φόρος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.