Print this page

Μάθημα αξιοπρέπειας από μητέρα – Περήφανη απάντηση σε Διευθυντή Γυμνασίου

March 15, 2023 132

Γράφει ο Δραπανι-φόρος

Ακόμα και τις μέρες του εθνικού πένθους, τις μέρες που μαθητές και φοιτητές αγωνίζονται στο πλαίσιο ενός παλλαϊκού ξεσηκωμού διαμαρτυρόμενοι για τη εγκληματική τραγωδία στα Τέμπη, όπου θυσιάστηκαν περισσότερες από 57 ζωές στον βωμό του κέρδους, ο διοικητικός μηχανισμός της εκπαίδευσης ενδιαφέρεται για τις απουσίες των μαθητών και την τηλεκπαίδευση που λειτουργεί ως μηχανισμός καταστολής των κινητοποιήσεων.

Ο ιός του διοικητισμού και η μόνιμη οσφυοκαμψία εξαχρειώνουν συνειδήσεις, αφυδατώνουν κάθε ευαισθησία απέναντι στον πόνο και τη διαμαρτυρία ακόμα και στην πιο μεγάλη τραγωδία.

Ωστόσο δεν μπορούν να λυγίσουν την αξιοπρέπεια και την περηφάνια.

Αυτό αποδεικνύει η ανάρτηση μητέρας ως απάντηση σε mail που στάλθηκε για τις απουσίες της κόρης της από τον Διευθυντή Γυμνασίου «επειδή λέει ήθελε να διαμαρτυρηθεί για το δυστήχημα {σύμφωνα με την … ανορθογραφία του κειμένου} που έγινε στα Τέμπη. Το σχολείο λειτουργεί κανονικά και όσοι μαθητές έφυγαν παίρνουν απουσίες. Πείτε στο παιδί σας να έρθει στο σχολείο να κάνει μάθημα».

Η μητέρα απάντησε μεταξύ άλλων: «γνώριζα  ότι το παιδί μου θα  έκανε έκανε αποχή από τα μαθήματα  σε μία προσπάθεια της  να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε ένα κράτος που σκοτώνει τα παιδιά του και όλοι αδιαφορούν.

Δεν θα έφευγε από το σχολείο, η  απόφαση ήταν να μείνουν στο προαύλιο αλλά εσείς τους ζητήσατε να απομακρυνθούν.

Δεν θα ανησυχήσω για τις απουσίες που πήρε γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάποιοι γονείς έχουν τα παιδιά τους κομματιασμένα στα φέρετρα..

Είμαι περήφανη για την απόφασή της κόρης μου την οποία και στηρίζω και θα βρεθώ απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να την φιμώσει!

 Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται όχι όταν τα σκοτώνουν!»

Αναλυτικά η απάντηση της μητέρας:

«Αυτό το mail μου στάλθηκε χθες αλλά δυστυχώς εγώ δεν το είδα έγκαιρα...

Θα τολμήσω λοιπόν να απαντήσω δημόσια.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση, γνωρίζα  ότι το παιδί μου θα  έκανε έκανε αποχή από τα μαθήματα  σε μία προσπάθεια της  να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε ένα κράτος που σκοτώνει τα παιδιά του και όλοι αδιαφορούν.

Δεν θα έφευγε από το σχολείο,η  απόφαση ήταν να μείνουν στο προαύλιο αλλά εσείς τους ζητήσατε να απομακρυνθούν.

Δεν θα ανησυχήσω για τις απουσίες που πήρε γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάποιοι γονείς έχουν τα παιδιά τους κομματιασμένα στα φέρετρα..

Είμαι περήφανη για την απόφασή της κόρης μου την οποία και στηρίζω και θα βρεθώ απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να την φιμώσει!

 Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται όχι όταν τα σκοτώνουν!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.