• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκδήλωση με τον Γ. Αυγερόπουλο: «Μέχρι την τελευταία σταγόνα» Τετάρτη 22/3

March 16, 2023 2679
 
 
Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ θα προβάλει το ντοκιμαντέρ «Μέχρι την τελευταία σταγόνα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22/03/2023 στις 20:00 στο Εργατικό Κέντρο.
Το τελευταίο διάστημα επέστρεψε στο δημόσιο πολιτικό λόγο η "ανάγκη" ιδιωτικοποίηση του νερού. Ενός δημόσιου αγαθού, δηλαδή ενός αγαθού που πρέπει να είναι καθόλα προσβάσιμο και προστατευμένο από τους όρους της σύγχρονης αγοράς. Ενός αγαθού απαραίτητου, προκειμένου να επιβιώνει και να ευημερεί μια ανθρώπινη κοινωνία.
 
Το νερό και οι δημόσιες υπηρεσίες που το διαχειρίζονται έχουν μπει στο στόχαστρο του κυρίαρχου νεοφιλελεύθερου υποδείγματος, προκειμένου να δαιμονοποιηθεί defacto οτιδήποτε δεν έχει περάσει στη σφαίρα του ιδιωτικού επιχειρείν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Κέρκυρα όπου το νερό βρίσκεται σε φάση πλήρους ιδιωτικοποίησης καθώς πέρα από τα φράγματα που θα είναι ΣΔΙΤ βάση του κυβερνητικού σχεδιασμού, οι ιδιώτες εργολάβοι έχουν αναλάβει κρίσιμες λειτουργίες της ΔΙΑΔΕΥΑΚ, όπως οι βιολογικοί σταθμοί και η μέτρηση των υδρομέτρων.
 
Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την αξία του νερού ως δημόσιο αγαθό και εξετάζει τα αποτελέσματα ιστορικών παραδειγμάτων ιδιωτικοποίησής του.
Δημιουργός του Ντοκιμαντέρ είναι ο κινηματογραφιστής και δημοσιογράφος Γιώργος Αυγερόπουλος. Είναι γνωστός κυρίως από τα δεκάδες κοινωνικοπολιτικά ντοκιμαντέρ που έχει σκηνοθετήσει σε περισσότερες από 50 χώρες. Έχει τιμηθεί με 40 διεθνή βραβεία σε κινηματογραφικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.
Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημιουργό του ντοκυμαντέρ Γιώργο Αυγερόπουλο, υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου Γιάννη Ανδριώτη.
 
ΕΚΚΙΝΗΣΗ – Αριστερό Δημοκρατικό Κίνημα για την Κέρκυρα
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search