• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Έκλεισε το ελληνικό σχολείο στις Βρυξέλλες η Ν. Κεραμέως μέσα σε μία μέρα!

March 17, 2023 290
Διαδικασίες fast track από την υπουργό παιδείας Ν. Κεραμέως: Μέσα σε μία μέρα και χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση έκλεισε το το ελληνικό σχολείο «Κεστεκίδειο», το οποίο συμπεριλαμβάνει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, από νηπιαγωγείο έως λύκειο.

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να κλείσει το ελληνικό σχολείο στις Βρυξέλες μέσα σε μία μέρα και χωρίς καμία προειδοποίηση.

Μάλιστα, τον περασμένο Οκτώβριο έγιναν έλεγχοι καταλληλότητας του κτιρίου, ενώ χθες έφτασε στις Βρυξέλλες η απόφαση για κλείσιμό του.

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα newsville.be, κατά την οποία κρίνεται ακατάλληλο το κτίριο που στεγάζει το ελληνικό σχολείο «Κεστεκίδειο», στις Βρυξέλλες.

«Έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, παρακαλούμε για την διαδικτυακή διεξαγωγή των μαθημάτων το άμεσο χρονικό διάστημα».

Αποτέλεσμα της εν λόγω απόφασης είναι τα περίπου 150 παιδιά που φοιτούν στο «Κεστεκίδειο» να συνεχίσουν την παρακολούθηση μαθημάτων με τηλεκπαίδευση.

Αυτός ο τερματισμός των μαθημάτων και το κλείσιμο του σχολείου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στους μαθητές (ιδιαίτερα σε όσους βρίσκονται στην τελευταία τάξη του Λυκείου), καθώς και στους γονείς.

υπαιθ αποφαση

Θα πρέπει να προσαρμόσουν χωρίς προειδοποίηση την καθημερινότητα τους στην επιστροφή των μαθητών στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι αν συντρέχουν λόγοι κτιριακής ακαταλληλότητας, για ποιο λόγο υπήρξε τόση καθυστέρηση (από τον περασμένο Οκτώβριο) στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsville.be, τον Οκτώβριο του 2022, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Παιδείας επισκέφτηκε στις Βρυξέλλες το κτίριο που στεγάζει το ελληνικό σχολείο και διαπιστώθηκαν «4-5 τεχνικά σημεία στα οποία έπρεπε να δοθούν λύσεις. Ένα από αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν το σύστημα ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων.

Τέλος, δεδομένου πως δεν υπήρξαν έργα ανακαίνισης ή άλλες παρεμβάσεις στο εν λόγω κτίριο, παραμένει το ερώτημα αν, σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που υπήρχε γνώση των προβλημάτων, θα μπορούσαν να επιδιορθωθούν τα προβλήματα και να μην προχώρησε το υπουργείο στην άμεση απόφαση».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search