Print this page

Εκπαιδευτικοί Άθηνας: Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή - Στον δρόμο του αγώνα κερδίζει η ζωή! - Συγκέντρωση και πορεία, το Σάββατο 18/3 στις 12.30 στο μετρό Πανόρμου

March 18, 2023 341

Ενδεικτικά παραθέτουμε τις ανακοινώσεις του Α΄Συλλάγου Εκπαιδευτικών ΠΕ και της Β΄ΕΛΜΕ Αθηνών

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: συγκέντρωση και πορεία, το Σάββατο 18/3 στις 12.30 στο μετρό Πανόρμου

ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΡΓΗ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΖΩΗ!

(συγκέντρωση και πορεία, το Σάββατο 18/3 στις 12.30 στο μετρό Πανόρμου)

Η θλίψη και τα δάκρυά μας, τα ατελείωτα «γιατί» για το έγκλημα στα Τέμπη και το θάνατο τόσων ανθρώπων και νέων παιδιών, έγιναν οργή και η οργή μας έγινε απόφαση για ΑΓΩΝΑ. Το «ενός λεπτού σιγή» έχει γίνει «πολλών ημερών κραυγή». Από τον Έβρο ως την Κρήτη, από τη Θεσσαλονίκη έως την Αθήνα και από την Κέρκυρα έως τη Ρόδο ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. Γιατί, έπρεπε και πρέπει να γίνουμε των νεκρών η φωνή, έπρεπε και πρέπει να μη σιωπήσουμε για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα- ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!

Το πολιτικό και κοινωνικό κατεστημένο είναι ένοχο για το έγκλημα στα Τέμπη. Οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων που ακολούθησαν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις της μνημονιακής 14ετίας οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη. Το μαγικό χέρι της αγοράς, που θα έλυνε τα προβλήματα της παιδείας με την αξιολόγηση και την εμπορευματοποίηση, της υγείας, των μεταφορών, της ενέργειας, του νερού αποδείχτηκε ότι οδηγεί στη λεηλασία των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών προς όφελος των ολιγαρχών του πλούτου. Οι ζωές μας γι’ αυτούς αξίζουν όσο ένα εισιτήριο για τρένα-σιδερένια φέρετρα.

Και τώρα που όλα αποκαλύφθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο, τώρα που ο λαϊκός παράγοντας βγαίνει με θόρυβο στο προσκήνιο, τώρα που ο θρήνος για τον ανθό της νεολαίας που χάθηκε άδικα έγινε λαϊκή οργή που σαρώνει τα πάντα, τώρα που ο ταξικός συσχετισμός άλλαξε, το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται, τα επιτελεία σχεδιάζουν τη διαχείριση της πολιτικής κρίσης, οι κομματάρχες τρέχουν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, οι εκλογές αναβάλλονται μέχρι να συγκαλύψουν το έγκλημα και να μας κάνουν να ξεχάσουμε, οι μεγαλοδημοσιογράφοι υλοποιούν τη νέα τακτική συγκατάνευσης με το οργισμένο πόπολο, όλοι μαζί ζητούν σύνεση, υπομονή και σιωπή, ζητούν να επιστρέψουμε στο σπίτι μας και να αδειάσουν οι δρόμοι και οι πλατείες. Κι όμως, τώρα είναι που πρέπει να ξεσηκωθούμε σε έναν εξεγερτικό αγώνα διαρκείας, ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο, στην κυβέρνηση, σε όλους όσους κυβέρνησαν ή φιλοδοξούν να κυβερνήσουν. Καμιά αναμονή, καμιά εκλογική αυταπάτη. Δεν θα λογαριαστούμε αργότερα, τώρα θα λογαριαστούμε, τώρα θα πληρώσουν όλοι τους. Γιατί οι ζωές μας αξίζουν, οι ζωές των παιδιών μας δεν είναι για πέταμα, γιατί έχουμε δικαιώματα, στη δουλειά, στη μόρφωση, για σταθερή και μόνιμη εργασία, για δημόσια υγεία, για δημόσιες υποδομές που θα εξασφαλίζουν ότι δεν ζούμε από τύχη.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τη Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, την Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος, τους Συλλόγους Γονέων, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και κάθε σωματείο και συλλογικότητα των Αμπελοκήπων σε κοινή συγκέντρωση και πορεία, το Σάββατο 18/3 στις 12.30 στο μετρό Πανόρμου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας:

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ!

ΟΛΟΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/3 ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ

Η θλίψη και τα δάκρυά μας, τα ατελείωτα «γιατί» για το έγκλημα στα Τέμπη και το θάνατο τόσων ανθρώπων και νέων παιδιών, έγιναν οργή και η οργή μας έγινε απόφαση για ΑΓΩΝΑ. Από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες λαού, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι έχουν κατακλύσει τους δρόμους  απαιτώντας να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά!

Το πολιτικό και κοινωνικό κατεστημένο είναι ένοχο για το έγκλημα στα Τέμπη. Οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, οι πολιτικές της απαξίωσης και υποβάθμισης των δημοσίων αγαθών οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη. Το μαγικό χέρι της αγοράς, που θα έλυνε τα προβλήματα της παιδείας με την αξιολόγηση και την εμπορευματοποίηση, την ιδιωτικοποίηση της υγείας, των μεταφορών, της ενέργειας, του νερού αποδείχτηκε ότι όχι μόνο οδηγεί στη λεηλασία των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών προς όφελος των ολιγαρχών του πλούτου, αλλά και δολοφονεί! Οι ζωές μας γι’ αυτούς αξίζουν όσο ένα εισιτήριο για τρένα-σιδερένια φέρετρα.

Δεν μπορούμε και δε θέλουμε να επιστρέψουμε στην «κανονικότητα» που συνθλίβει και σκοτώνει. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στους δρόμους απεργοί, διαδηλωτές στο κέντρο και στις γειτονιές. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα

ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ- ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ – ΡΕΥΜΑ - ΝΕΡΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ  ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Το Σάββατο 18/3 στις 12.30 καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στην πλατεία στο μετρό Πανόρμου, να διαδηλώσουμε μαζί με άλλους μαζικούς φορείς της περιοχής και κατοίκους.

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ - ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΕΜΠΗ!

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.