• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά και άλλων συνδικάτων στην Διημερίδα-Πρόκληση της ΔΙΔΕ Πειραιά με θέμα “Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση”

March 18, 2023 311

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Για την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά και άλλων συνδικάτων στην Διημερίδα-Πρόκληση της ΔΙΔΕ Πειραιά με θέμα “Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση”

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών του Πειραιά και άλλων εργαζομένων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πειραιά, αλλά και άλλων Συνδικάτων-Φορέων (Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ΟΙΕΛΕ, ΣΕΠΕ Κερατσινίου-Περάματος “Ν. Πλουμπίδης”, ΣΕΠΕ Πειραιά “Η Πρόοδος”, Ένωση Γονέων Περάματος, Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων κ.α.), ενάντια στην ημερίδα-πρόκληση της ΔΙΔΕ Πειραιά, με σκοπό τη διαφήμιση των Ιδιωτικών Σχολείων. Σχετική καταγγελία-ανακοίνωση έχουν εκδώσει και οι δύο εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.
Κάτω από την μαζική, μαχητική και αποφασιστική παρέμβαση των εκπαιδευτικών, που διαδήλωσαν ειρηνικά στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, αλλά κι εξαιτίας της απουσίας κόσμου (η αίθουσα ήταν άδεια, πιο πολλοί ήταν όσοι διαδήλωναν παρά αυτοί που ήρθαν να παρακολουθήσουν την ημερίδα), η Διημερίδα-ντροπή δεν πραγματοποιήθηκε!


Χαιρετίζουμε τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες που πήραν μέρος! Χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς, αλλά και τα Συνδικάτα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πειραιά. Δεκάδες εκπαιδευτικοί βρεθήκαμε έξω από το Δημοτικό Θέατρο και φωνάξαμε συνθήματα υπεράσπισης της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης για τα παιδιά του λαού. Καταγγείλαμε παράλληλα την διαφήμιση του ΔΔΕ στα Ιδιωτικά Σχολεία, στα οποία οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες και οι γονείς των μαθητών πρέπει να καταβάλλουν χιλιάδες ευρώ για δίδακτρα το χρόνο για να μπορούν να φοιτήσουν.
Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, ότι θα φοβηθούμε! Σε μία περίοδο, που τα δημόσια σχολεία του Πειραιά αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, είναι πραγματική πρόκληση εκ μέρους του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, να προωθεί και να διαφημίζει την Ιδιωτική Εκπαίδευση.


Με τις ευλογίες φυσικά του Υπουργείου Παιδείας, που ουσιαστικά συναίνεσε στην πραγματοποίηση της Διημερίδας-πρόκληση!
ΥΠΑΙΘ και Διευθυντής Εκπαίδευσης δείχνουν ξανά το ταξικό πρόσημο των πολιτικών τους. Των πολιτικών που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών και ανάμεσά τους την εκπαίδευση, τη μετατροπή τους σε εμπόρευμα, τη λειτουργία των δημόσιων οργανισμών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Σημειώνουμε, τέλος, ότι ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επέλεξε προκλητικά να έρθει με την συνοδεία της Αστυνομίας (εκτός από αυτή των σχολαρχών φυσικά), παρά το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούσαν ειρηνικά την κινητοποίηση. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη…

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροι
Αυτό που έγινε σήμερα στον Πειραιά, ο συντονισμός των εκπαιδευτικών σωματείων, των Εργατικών Σωματείων και των Ενώσεων Γονέων, για την υπεράσπιση της Δημόσια και Δωρεάν Παιδείας, ήταν πολύ σημαντικό βήμα! Αποτελεί σοβαρή και ελπιδοφόρα παρακαταθήκη για την συνέχεια!
Συνεχίζουμε! Δυναμώνουμε από κοινού τους αγώνες για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών. Να ανατρέψουμε τις πολιτικές που διαλύουν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.
Βίντεο και φωτογραφίες από την κινητοποίηση στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://1drv.ms/f/s!AggfQKbPstC-9h1N19WO6JwG-0RZ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search