• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Οι ιδιωτικοποιήσεις σκοτώνουν! - Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού! - Όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας Δευτέρα 20/3, 7 μμ, στο Σύνταγμα

March 19, 2023 346
Οι ιδιωτικοποιήσεις σκοτώνουν!
 Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού.!
Σωματεία και φορείς απαιτούν:
«Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού!»
 
Όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας Δευτέρα 20/3, 7 μμ, στο Σύνταγμα

Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/3/2023: ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ! - Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά!

Όχι στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού

Να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Η χώρα συνεχίζει να συγκλονίζεται από το έγκλημα των Τεμπών που απέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο πόσο εγκληματικές γίνονται οι άμεσες και έμμεσες ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών και λαϊκών αγαθών.

Η κυβέρνηση ψηφίζει. Η νέα Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) θα έχει αρμοδιότητες στις υπηρεσίες ύδατος και της διαχείρισης αποβλήτων και απορριμμάτων. Οι «Ρυθμιστικές Αρχές» αφορούν προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν εμπορευματοποιηθεί και λειτουργούν με όρους αγοράς. Η λειτουργία τους σε ενέργεια και σιδηροδρόμους δείχνει ότι κυριαρχεί η αδιαφάνεια και η αυθαιρεσία και η επέκτασή τους σε νερό και διαχείριση των αστικών αποβλήτων είναι πολύ ανησυχητική. Στην ενέργεια όχι μόνον δεν παρενέβη για τον εξορθολογισμό των στρεβλώσεων με τη ΔΕΗ κλπ, αλλά η Ελλάδα έχει τις υψηλότερες τιμές ενέργειας και καταστρέφει το περιβάλλον με τις εκατοντάδες ανεμογεννήτριες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση ένα εγκληματικό νομοσχέδιο πολυνομοσχέδιο 263 άρθρων που βαθαίνει την πορεία εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του νερού και τη διαχείριση αποβλήτων.

Με το νομοσχέδιο της μετατροπής της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και τη διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων η κυβέρνηση προωθεί τη μεγαλύτερη επιχειρηματική δράση στο νερό κατά τα πρότυπα της ενέργειας, των σιδηροδρόμων κ.ά.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την άρση των όποιων προστατευτικών μέτρων για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι επενδύσεις και σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο για την ίδια τη ζωή τομέα, με το κράτος να έχει ρόλο «επόπτη» και «εγγυητή» της επιχειρηματικής δράσης. Τις συνέπειες αυτή της αντιλαϊκής πολιτικής τις μετρήσαμε ήδη με το έγκλημα στα Τέμπη.

Οι συνέπειες για το λαό θα είναι μεγάλες αφού από τη μια θα χρυσοπληρώσει την αύξηση της τιμής του νερού και από την άλλη η ποιότητα του νερού και οι επιπτώσεις του στη δημόσια υγεία θα βρίσκονται πάντα υπό τη δαμόκλεια σπάθη των επιχειρηματικών κερδών που θυσιάζουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στο βωμό του κόστους – κέρδους. Την ίδια στιγμή η πρόσβαση του λαού στο δίκτυο θα είναι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων που δε θα διστάζουν να κόβουν το νερό σε φτωχά νοικοκυριά με χρέη όπως κάνει η ΕΥΔΑΠ ΑΕ και η ΕΥΑΘ ΑΕ σήμερα. Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες όπου τα συνδικάτα απέτρεψαν μια τέτοια εξέλιξη σε ένα φτωχό νοικοκυριό της Αθήνας.

Αυτή είναι άλλωστε η πρόσφατη εμπειρία σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, όπου το νερό λειτουργεί ως εμπόρευμα και σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, οι λαοί σε πολλές χώρες της Ευρώπης είπαν στην κυριολεξία το νερό – νεράκι!

Η ακόμη μεγαλύτερη άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση στα απορρίμματα θα οδηγήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών, απολύσεις εργαζομένων, μεγαλύτερη αδιαφάνεια, ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην τήρηση κανόνων προστασίας της υγείας και του περιβάλλοντος. Η γενίκευση της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων αγαθών εκτός από όσα αναφέρθηκαν, καθιστά το κράτος και την κοινωνία όμηρο ιδιωτικών συμφερόντων. Οι εταιρείες, που αναλαμβάνουν τη διαχείριση αυτών των αγαθών, θα μπορούν να απειλούν και να εκβιάζουν τις κυβερνήσεις για ακόμα πιο μεγάλα κέρδη, όπως ακριβώς έγινε και με τις αμαρτωλές συμβάσεις στα τρένα που είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθούν άδικα 57 ανθρώπινες ζωές.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

Λέμε όχι στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης.

Διεκδικούμε:

· Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

· Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του

· Φτηνό και ποιοτικό νερό. Άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.

· Καμία διακοπή νερού για χρέη σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

Δευτέρα 20/3 Συγκέντρωση στη βουλή 5:00μμ

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο προώθησης της ιδιωτικοποίησης του νερού

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν

Αγώνας για δημόσια δωρεάν κοινωνικά αγαθά

Με απίστευτο κυνισμό η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τη γραμμή αποφασιστικής προώθησης της ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών. Την ώρα που άνθρωποι κάθε γενιάς, μαθητικής, φοιτητικής, εργαζόμενης και όχι μόνο, βρίσκονται στους δρόμους αντιμετωπίζοντας άγρια καταστολή, με ένα τεράστιο «ως εδώ!» να σκεπάζει κάθε ανάσα μας για τα παιδιά μας «που είπαν πως θα πάρουν… μα δεν έφτασαν ποτέ…». Τις μέρες αυτές οι εκπρόσωποι του σάπιου αυτού συστήματος μιλούν για «θυσίες» αναγκαίες για την «ανάπτυξη» και συνεχίζουν απροκάλυπτα την δολοφονική τους πολιτική. Την πολιτική που ιδιωτικοποιεί ό,τι δεν έχει προλάβει να ξεπουληθεί ήδη στα συμφέροντα εταιρειών και κεφαλαίου.

Κατατέθηκε στη βουλή την 1η Μαρτίου, τη μέρα του εγκλήματος στα Τέμπη και τον θάνατο 57 ανθρώπων, κυρίως νέων, στο βωμό της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, πολυνομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προώθηση της ιδιωτικοποίησης του νερού. Προβλέπει τη «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων» (Ρ.Α.Α.Ε.Υ) διευρύνοντας το αντικείμενο της ρυθμιστικής αρχής της ενέργειας με τις υπηρεσίες ύδατος και διαχείρισης αστικών αποβλήτων.

Η ενέργεια αυτή είναι το πρώτο βήμα σε μια αποφασιστική διαδικασία ιδιωτικοποίησης του νερού.

Οι ρυθμιστικές Αρχές, όπως προβλέπεται από τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ιδρύονται και αποσκοπούν στην ρύθμιση των αγορών που απελευθερώνονται λόγω των ιδιωτικοποιήσεων.  Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) που έχει την ευθύνη για την αγορά της ενέργειας, ασκεί το «ρυθμιστικό» ρόλο της εξασφάλισης της ιδιωτικοποίησης και «εύρυθμης» λειτουργίας της αγοράς της ενέργειας. Τα αποτελέσματα γνωστά: οι εργαζόμενοι και ο φτωχός λαός πληρώνουν υπέρογκες αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο ενώ εκτινάσσεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών παρόχων, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ. Μια τέτοια Ρυθμιστική αρχή (ΡΑΣ) ιδρύθηκε το 2010, όταν ο ΟΣΕ είχε κοπεί σε κομμάτια και σχεδιαζόταν η ιδιωτικοποίηση του τμήματος που θα απέδιδε κέρδη στον «επενδυτή» για να έρθει το ξεπούλημα μερικά χρόνια αργότερα.

Η προσπάθεια της ψήφισης του νομοσχεδίου είναι ένα ακόμη κομμάτι σε ένα παζλ κινήσεων που στοχεύουν στη δημιουργία αγοράς νερού. Έχουν προηγηθεί η προσπάθεια να δώσει σε ιδιώτες, μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα) το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αττικής, την ακύρωση με νόμο (Ιούλιος 2022) της απόφασης του ΣΤΕ που κατοχύρωνε το δημόσιο έλεγχο στο νερό και απαιτούσε την επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ, που είχαν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο το 2016, πίσω στο Δημόσιο.

Το Νερό δεν είναι εμπόρευμα, είναι το πιο πολύτιμο φυσικό αγαθό για την ύπαρξη του ανθρώπου και κάθε ζωής πάνω στη γη. Η διαχείρισή του κύκλου του Νερού είναι κεφαλαιώδες ζήτημα για την ασφάλεια της υγείας του πληθυσμού της χώρας. Είναι κεφαλαιώδες ζήτημα για τον αγροτικό τομέα και τα διατροφικά αγαθά. Είναι κεφαλαιώδες περιβαλλοντικό ζήτημα.

Ακόμη και το ΣτΕ, που δε φημίζεται για αποφάσεις του υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και της πραγματικής προστασίας του περιβάλλοντος, με επανειλημμένες αποφάσεις έχει βάλει εμπόδια στις άμεσες ή έμμεσες προσπάθειες των κυβερνήσεων να ιδιωτικοποιήσουν το Νερό.

Το νερό θα γίνει ακριβό σαν το ρεύμα. Όπου ιδιωτικοποιήθηκε το Νερό, όπως στη Χιλή από την περίοδο της χούντας Πινοσέτ, δεν είναι κοινό αγαθό, κάθε σταγόνα νερού έχει ιδιοκτήτη.

Θα υπερασπιστούμε το κοινωνικό αγαθό του Νερού/Οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν

-Άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πολυνομοσχέδιου.

-Έξω οι ιδιωτικές εταιρείες από τον κύκλο του Νερού. Δημόσιο αγαθό με εργατικό έλεγχο. Απέναντι στη λογική του ιδιωτικού καπιταλιστικού κέρδους, προβάλλουμε την ανάγκη του δημόσιου κοινωνικού οφέλους.

-Πραγματική οικονομική στήριξη των ΔΕΥΑ που συσσώρευσαν χρέη άνω των 120 εκατ. ευρώ λόγω του υπέρογκου ενεργειακού κόστους.

-Καμία αύξηση στην τιμή του νερού, δραστική μείωση των τιμολογίων, καμία διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά. 

Δευτέρα 20/3 Συγκέντρωση στη βουλή 5:00μμ

 

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

Παιδεία, Υγεία, Ρεύμα, Στέγη και Νερό, Συγκοινωνίες, Ασφάλιση Περιβάλλον και Πολιτισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ! ΑΝΗΚΟΥΝ στον ΛΑΟ!!!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη Βουλή ΑΥΡΙΟ, Δευτέρα 20/3/, στις 5μμ

 
Η νέα Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) θα έχει αρμοδιότητες στις υπηρεσίες ύδατος και της διαχείρισης αποβλήτων και απορριμμάτων. Οι «Ρυθμιστικές Αρχές» αφορούν προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν εμπορευματοποιηθεί και λειτουργούν με όρους αγοράς. Η λειτουργία τους σε ενέργεια και σιδηροδρόμους δείχνει ότι κυριαρχεί η αδιαφάνεια και η αυθαιρεσία και η επέκτασή τους σε νερό και διαχείριση των αστικών αποβλήτων είναι πολύ ανησυχητική. Στην ενέργεια όχι μόνον δεν παρενέβη για τον εξορθολογισμό των στρεβλώσεων με τη ΔΕΗ κλπ, αλλά η Ελλάδα έχει τις υψηλότερες τιμές ενέργειας και καταστρέφει το περιβάλλον με τις εκατοντάδες ανεμογεννήτριες.
 
ΟΧΙ το νερό σαν το ρεύμα ακριβό και τα σκουπίδια μια θηλιά στον λαιμό!

Μέχρι σήμερα η διαχείριση των αστικών αποβλήτων κι απορριμμάτων έχει πλήρως υποταχθεί στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτά επιβάλλουν την διαιώνιση των τεράστιων ποσοτήτων σύμμεικτων απορριμμάτων που οδηγούνται σε φαραωνικές συγκεντρωτικές εγκαταστάσεις, όπως είναι στη Φυλή που εδώ και μισό αιώνα υποδέχονται πάνω από το 90% των απορριμμάτων όλης της Αττικής. Όπως δείχνουν μελέτες και μετρήσεις οι τοξικοί ρύποι διοχετεύονται στα υπόγεια νερά, το έδαφος, τον αέρα ακόμα και δεκάδες φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια με τραγικές συνέπειες στην υγεία των κατοίκων της Δυτικής Αττικής – Αθήνας – Πειραιά. Η Περιφέρεια δεν τολμά να δημοσιοποιήσει το  νέο Περιφερειακό Σχέδιο γιατί, όπως όλα δείχνουν, όχι μόνον δεν περιλαμβάνει κλείσιμο της χωματερής στη Φυλής, αλλά νέα επέκταση συνοδευόμενη και από   εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων που θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της υγείας, του περιβάλλοντος και της ζωής μας συνολικά!... Παράλληλα το ότι η ανακύκλωση γίνεται από ιδιωτικά συμφέροντα είναι η κύρια αιτία του αρνητικού πανευρωπαϊκού ρεκόρ χαμηλών επιδόσεων (κάτω από 5% στην Αττική). 

Η ακόμη μεγαλύτερη άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση στα απορρίμματα θα οδηγήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών, απολύσεις εργαζομένων, μεγαλύτερη αδιαφάνεια, ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην τήρηση κανόνων προστασίας της υγείας και του περιβάλλοντος που ήδη τις ζούμε με τη χωματερή!.. Η γενίκευση της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων αγαθών εκτός από όσα αναφέρθηκαν, καθιστά το κράτος και την κοινωνία όμηρο ιδιωτικών συμφερόντων. Οι εταιρείες, που αναλαμβάνουν τη διαχείριση αυτών των αγαθών, θα μπορούν να απειλούν και να εκβιάζουν τις κυβερνήσεις για ακόμα πιο μεγάλα κέρδη, όπως ακριβώς έγινε και με τις αμαρτωλές συμβάσεις στα τρένα που είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθούν άδικα 57 ανθρώπινες ζωές.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Δευτέρα 20/3 Συγκέντρωση στη βουλή 5:00μμ Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο προώθησης της ιδιωτικοποίησης του νερού

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν

Αγώνας για δημόσια δωρεάν κοινωνικά αγαθά

Με απίστευτο κυνισμό η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τη γραμμή αποφασιστικής προώθησης της ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών. Κατέθεσε στη βουλή την 1η Μαρτίου, τη μέρα του εγκλήματος στα Τέμπη και τη θυσία 57 ανθρώπων, κυρίως νέων, στο βωμό της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, πολυνομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προώθηση της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Προβλέπει τη «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων» (Ρ.Α.Α.Ε.Υ) διευρύνοντας το αντικείμενο της ρυθμιστικής αρχής της ενέργειας με τις υπηρεσίες ύδατος και διαχείρισης αστικών αποβλήτων.

Η ενέργεια αυτή είναι το πρώτο βήμα σε μια αποφασιστική διαδικασία ιδιωτικοποίησης του νερού.

Οι ρυθμιστικές Αρχές, όπως προβλέπεται από τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ιδρύονται και αποσκοπούν στην ρύθμιση των αγορών που απελευθερώνονται λόγω των ιδιωτικοποιήσεων. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) που έχει την ευθύνη για την αγορά της ενέργειας, ασκεί το «ρυθμιστικό» ρόλο της εξασφάλισης της ιδιωτικοποίησης και «εύρυθμης» λειτουργίας της αγοράς της ενέργειας. Τα αποτελέσματα γνωστά: οι εργαζόμενοι και ο φτωχός λαός πληρώνουν υπέρογκες αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο ενώ εκτινάσσεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών παρόχων, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ. Μια τέτοια Ρυθμιστική αρχή (ΡΑΣ) ιδρύθηκε το 2010, όταν ο ΟΣΕ είχε κοπεί σε κομμάτια και σχεδιαζόταν η ιδιωτικοποίηση του τμήματος που θα απέδιδε κέρδη στον «επενδυτή» για να έρθει το ξεπούλημα μερικά χρόνια αργότερα.

Η προσπάθεια της ψήφισης του νομοσχεδίου είναι ένα ακόμη κομμάτι σε ένα παζλ κινήσεων που στοχεύουν στη δημιουργία αγοράς νερού. Έχουν προηγηθεί η προσπάθεια να δώσει σε ιδιώτες, μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα) το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αττικής, την ακύρωση με νόμο (Ιούλιος 2022) της απόφασης του ΣΤΕ που κατοχύρωνε το δημόσιο έλεγχο στο νερό και απαιτούσε την επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ, που είχαν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο το 2016, πίσω στο Δημόσιο.

Το Νερό δεν είναι εμπόρευμα, είναι το πιο πολύτιμο φυσικό αγαθό για την ύπαρξη του ανθρώπου και κάθε ζωής πάνω στη γη. Η διαχείρισή του κύκλου του Νερού είναι κεφαλαιώδες ζήτημα για την ασφάλεια της υγείας του πληθυσμού της χώρας. Είναι κεφαλαιώδες ζήτημα για τον αγροτικό τομέα και τα διατροφικά αγαθά. Είναι κεφαλαιώδες περιβαλλοντικό ζήτημα.

Ακόμη και το ΣτΕ, που δε φημίζεται για αποφάσεις του υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και της πραγματικής προστασίας του περιβάλλοντος, με επανειλημμένες αποφάσεις έχει βάλει εμπόδια στις άμεσες ή έμμεσες προσπάθειες των κυβερνήσεων να ιδιωτικοποιήσουν το Νερό.

Το νερό θα γίνει ακριβό σαν το ρεύμα. Όπου ιδιωτικοποιήθηκε το Νερό, όπως στη Χιλή από την περίοδο της χούντας Πινοσέτ, δεν είναι κοινό αγαθό, κάθε σταγόνα νερού έχει ιδιοκτήτη.

Θα υπερασπιστούμε το κοινωνικό αγαθό του Νερού/Οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν

-Άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πολυνομοσχέδιου.

-Έξω οι ιδιωτικές εταιρείες από τον κύκλο του Νερού. Δημόσιο αγαθό με εργατικό έλεγχο. Απέναντι στη λογική του ιδιωτικού καπιταλιστικού κέρδους, προβάλλουμε την ανάγκη του δημόσιου κοινωνικού οφέλους.

-Πραγματική οικονομική στήριξη των ΔΕΥΑ που συσσώρευσαν χρέη άνω των 120 εκατ. ευρώ λόγω του υπέρογκου ενεργειακού κόστους.

-Καμία αύξηση στην τιμή του νερού, δραστική μείωση των τιμολογίων, καμία διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.

Δευτέρα 20/3 Συγκέντρωση στη βουλή 5:00μμ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search