• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η αξιολογήτρια μπήκε από την πίσω πόρτα του σχολείου!

March 23, 2023 806

Η αξιολογήτρια μπήκε από την πίσω πόρτα του σχολείου!

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 η Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) του Νέου Ηρακλείου Αττικής με αφορμή την προγραμματισμένη προσπάθεια αξιολόγησης 2 νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, από αξιολογήτρια γενικής αγωγής η οποία κατέφτασε από την Πελοπόννησο για το σκοπό αυτό. Να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το νόμο 4823/21 που η ίδια ψήφισε για να αναγκάσει τους νεοδιόριστους να δεχτούν τους νεοεπιθεωρητές, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν προχωράει η μονιμοποίησή τους.

Από πολύ νωρίς έξω από την κεντρική είσοδο του ΕΕΕΕΚ συγκεντρώθηκαν συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και νεοδιόριστοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ. Παρόντα ήταν και δύο μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο συνάδελφοι Π. Φύτρος και Δ. Ακτύπης ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του ΔΣ της Δ’ ΕΛΜΕ.

Να σημειωθεί ότι τη σχετική δήλωση της ΟΛΜΕ για απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία ατομικής αξιολόγησης, μέχρι το πρωί της Πέμπτης, είχαν υπογράψει 13 εκπαιδευτικοί. Μετά τα όσα κωμικά ή τραγικά διαδραματίστηκαν, οι υπογραφές έφτασαν στις 64(!) και έπεται συνέχεια.

Η παράσταση διαμαρτυρίας βρισκόταν σε εξέλιξη με τους παρευρισκόμενους να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στην αξιολόγηση και τη σύνδεση με τη μονιμοποίηση και να ενημερώνουν γονείς, εκπαιδευτικούς και περαστικούς, από τους οποίους μάλιστα εισέπρατταν την συμπαράσταση και την υποστήριξή τους.

Όμως, την ίδια στιγμή, από την πλαϊνή γκαραζόπορτα η αξιολογήτρια μπήκε γκαζώνοντας το αυτοκίνητό της σαν τον κλέφτη στο χώρο του σχολείου, κατόπιν συνεννόησης προφανώς με τη διευθύντρια, αφού η συγκεκριμένη πόρτα ανοίγει μόνο από μέσα για λόγους προστασίας των παιδιών.

Ακολούθησε η είσοδος των εκπροσώπων της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, με σκοπό την ενημέρωση και τη συζήτηση με τους/τις υπολοίπους/ες συναδέλφους.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η δίωρη διαδικασία της αξιολόγησης, το αποτέλεσμα της οποίας θα κρίνει αν η συγκεκριμένη συνάδελφος είναι άξια να μονιμοποιηθεί ή όχι.

Προφανώς το πτυχίο και τα χρόνια προϋπηρεσίας ως αναπληρώτριας δεν αρκούν για τη μονιμοποίηση. Αρκεί όμως ένα δίωρο για να αξιολογηθεί μάθημα μαγειρικής σε μια εκπαιδευτικό οικονομολόγο (ΠΕ80), από μια αξιολογήτρια επίσης οικονομολόγο (ΠΕ80), χωρίς καμιά εξειδίκευση στην ειδική αγωγή, απλά με μια σεμιναριακή κατάρτιση κάποιων ωρών. Είναι μάλιστα οι δύο αυτές ώρες αξιολόγησης η μόνη προϋπόθεση που απουσιάζει για να γίνει κάποιος μόνιμος! Η αξιολογήτρια μάλιστα, σε σχόλιο της ΕΛΜΕ για το πώς μπορεί να αξιολογήσει χωρίς να έχει πτυχία ειδικής αγωγής ούτε γνώση του αντικειμένου αξιολόγησης, απάντησε ότι: «είναι τοποθετημένη νόμιμα και θεσμικά σε αυτό τον ρόλο» και ότι εκείνη: «είναι αξιολογήτρια γενικής αγωγής αλλά αύριο μεθαύριο η συνάδελφος μπορεί να θέλει να μεταπηδήσει στη γενική παιδεία»!

Η αξιολογήτρια μπήκε από την γκαραζόπορτα και ο βασιλιάς αποκαλύφθηκε γυμνός.

Οι 64 υπογραφές συμμετοχής των συναδέλφων στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση είναι η σημαντικότερη παρακαταθήκη της παράστασης διαμαρτυρίας και ένας ακόμη εφιάλτης για το υπουργείο, την κυβέρνηση και τους εντολοδόχους τους.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, ευτυχώς για το δημόσιο σχολείο, η παράσταση της αξιολόγησης εδώ και 41 χρόνια θα ξανακατέβει λόγω έλλειψης …θεατών.

Μαζί τους θα φύγουν μια για πάντα, νυν και μελλοντικοί υποψήφιοι παραγωγοί και σκηνοθέτες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search