• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αγανάκτηση γονέων: Δύο μήνες πριν τις πανελλαδικές παίρνουν καθηγητές από το σχολείο για να γίνουν "Σύμβουλοι"

March 24, 2023 306
Επιστολή διαμαρτυρίας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Προτύπου Λυκείου Αθηνών «Γεννάδειο»

Την οργή και την αγανάκτησή του εκφράζει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Προτύπου Λυκείου Αθηνών «Γεννάδειο» καθώς δύο μήνες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς και τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων έγινε γνωστό πως τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου θα τοποθετηθούν ως Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, εκ των οποίων οι δύο διδάσκουν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. 

Όπως μάλιστα υπογραμμίζουν οι γονείς, δεδομένου ότι το σχολείο είναι Πρότυπο και διδάσκουν σε αυτό εκπαιδευτικοί υψηλών προσόντων και μεγάλης εμπειρίας, δεν παρακολουθούν φροντιστήρια, αλλά μόνο τα μαθήματα του σχολείου.

«Είναι πραγματικά μοναδικό στην ιστορία της εκπαίδευσης της Ελλάδας το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας να διακόπτει βάναυσα την εκπαιδευτική διαδικασία μόλις μόνο 2 μήνες πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Προφανώς το Υπουργείο Παιδείας έχει άλλες προτεραιότητες, όπως η εκβιαστική χρονικά αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ουδόλως κατά πως φαίνεται ενδιαφέρεται για τους μαθητές και την αγωνιώδη προσπάθειά τους» καταγγέλλουν οι γονείς του σχολείου, ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να οι τοποθετήσεις των κπαιδευτικών να πραγματοποιηθούν μετά το πέρας του σχολικού έτους και των Πανελληνίων Εξετάσεων. 

Αναλυτικά η επιστολή του συλλόγου γονέων

Προς μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι πολύ σύντομα τρεις εκπαιδευτικοί τους σχολείου μας, θα τοποθετηθούν ως Σύμβουλοι Εκπαίδευσης.

Οι 2 εκ των 3 εκπαιδευτικών είναι μία Χημικός και ένας Βιολόγος, ειδικότητες για τις οποίες δεν υπάρχει δεύτερος εκπαιδευτικός, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες διδασκαλίας των εξεταζόμενων μαθημάτων του σχολείου.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν αναλάβει τα μαθήματα των κατευθύνσεων και κυρίως της Γ’ Λυκείου και με την απόφαση τοποθέτησής τους, θα μείνουν μετέωρα τα τμήματα κατεύθυνσης Θετικών Επιστημών και κυρίως Υγείας, όπου δύο από τα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα μείνουν χωρίς διδάσκοντα.

Αξίζει να υπογραμμισθεί εντόνως ότι πολλοί μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας, δεδομένου ότι το σχολείο μας είναι Πρότυπο και διδάσκουν σε αυτό εκπαιδευτικοί υψηλών προσόντων και μεγάλης εμπειρίας, δεν παρακολουθούν φροντιστήρια, αλλά μόνο τα μαθήματα του σχολείου.

Είναι πραγματικά μοναδικό στην ιστορία της εκπαίδευσης της Ελλάδας το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας να διακόπτει βάναυσα την εκπαιδευτική διαδικασία μόλις μόνο 2 μήνες πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Προφανώς το Υπουργείο Παιδείας έχει άλλες προτεραιότητες, όπως η εκβιαστική χρονικά αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ουδόλως κατά πως φαίνεται ενδιαφέρεται για τους μαθητές και την αγωνιώδη προσπάθειά τους.

Είναι ανήκουστο να εμποδίζεται σε μαθητές η παροχή γνώσεων και εκπαίδευσης, ενώ οι διαδικασίες των εξετάσεων τρέχουν. Είναι τουλάχιστον αντιεκπαιδευτικό και βάρβαρο για τα παιδιά να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία αναστάτωσης μόλις 6 εβδομάδες πριν τη λήξη του σχολικού έτους.

Είναι πρωτοφανής ανισότητα οι μαθητές των Κατευθύνσεων να στερηθούν, για κανέναν λόγο, όλη την προετοιμασία των προσομοιωτικών δοκιμασιών, την οποία οι εν λόγω καθηγητές πραγματοποιούν, καθώς το σχολείο είναι Πρότυπο, χρόνια τώρα με ιδιαίτερη επιτυχία.

Θα απαιτηθεί από τους μαθητές να υποβληθούν σε Πανελλήνιες Εξετάσεις, αλλά και στις γραπτές ενδοσχολικές δοκιμασίες με Τράπεζα Θεμάτων, η ύλη της οποίας είναι προκαθορισμένη. Προφανώς με κάποιο μαγικό τρόπο τα παιδιά θα γράψουν σε ύλη που δεν θα έχουν διδαχθεί.

Επειδή το σχολείο μας είναι Πρότυπο και η κάλυψη των θέσεων με εκπαιδευτικούς υψηλών προσόντων είναι δύσκολη, ακόμη και στην αρχή του σχολικού έτους

Επειδή είναι ανήκουστο τόσο λίγο καιρό πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις να αντικατασταθούν οι εκπαιδευτικοί υψηλών προσόντων των Κατευθύνσεων της Γ’ Λυκείου με όποιον αγνώστου εμπειρίας αναπληρωτή εκπαιδευτικό,

Επειδή το σχολείο μας είναι από τα λίγα σχολεία που θα υποστούν τέτοια βλάβη και οι μαθητές μία ευθεία βολή, ουσιαστικά, κατά των κόπων τους, των στόχων τους και των ονείρων τους,

Επειδή το Δικαίωμα στην Εκπαίδευση  είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένο,

Σας καλούμε να παρέμβετε, προκειμένου οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών του σχολείου μας να πραγματοποιηθούν μετά το πέρας του Σχολικού έτους και των Πανελληνίων Εξετάσεων

Με Τιμή

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search