• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Γονείς: Όποιος ελεύθερα συλλογάται ... τιμωρείται από το ΠΥΣΔΕ!

March 24, 2023 349

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας

 

ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ…. ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΣΔΕ

Χθες 23/03/23 καταστρατηγήθηκε το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της γνώμης, τα οποία είναι οι βασικές προϋποθέσεις της Δημοκρατίας («Ελευθερίας του Λόγου και Έκφρασης», Σύνταγμα της Ελλάδος αρθρ. 14).

Ως κεραυνός εν αιθρία ήρθε η απόφαση του ΠΥΣΔΕ για την αποπομπή του καθηγητή μας από το σχολείο, στην εκπνοή της σχολικής χρονιάς, λίγο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, στερώντας από μαθητές της Γ’ τάξης διδακτικές ώρες μαθημάτων κατεύθυνσης, αποσυντονίζοντας πλήρως το σύνολο των μαθητών. Αν και ήδη είχε προηγηθεί η «τιμωρία» του με στέρηση αποδοχών 6 ημερών, η δίωξη του κλιμακώθηκε με την ως άνω απαράδεκτη ποινή, χωρίς ο ίδιος να έχει λάβει γνώση του κατηγορητηρίου, με την αιτιολογία ότι η διαδικασία αφορούσε απλά «ακρόαση» και όχι ΕΔΕ. Ακρόαση που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, αντιθέτως του ανακοινώθηκε η απόφαση της απομάκρυνσή του, από ένα υπηρεσιακό συμβούλιο στο οποίο δεν παρευρίσκονταν και τα 5 μέλη ως όφειλαν για την εγκυρότητα της διαδικασίας.

Πιθανόν τα «παραπτώματα» του καθηγητή είναι οι επιστολές για τα κενά διδακτικών ωρών που είχε στείλει στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας και η παράσταση διαμαρτυρίας που συμμετείχε μαζί με μαθητές έξω από το Δημαρχείο της πόλης, για το χρόνιο ζήτημα τις έλλειψης αιθουσών και την απομάκρυνση των κοντέινερ. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων είχε απευθύνει αντίστοιχες επιστολές για τις ελλείψεις καθηγητών και όσον αφορά στις παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο, ο Σύλλογος είχε ενημερωθεί σε 2 Γενικές Συνελεύσεις, όπου κανένας γονέας δεν εξέφρασε αντίρρηση, αντιθέτως στήριξαν τις συγκεκριμένες δράσεις. Να ενημερώσουμε πως οι δράσεις αυτές προτάθηκαν ως εναλλακτικός τρόπος διεκδίκησης αντί της κατάληψης.

Ξεκάθαρα τονίζουμε πως το πρόβλημα δεν είναι οι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές που διεκδικούν τα αυτονόητα, αλλά το ανύπαρκτο «δημόσιο» σύστημα Παιδείας!

Ως Σύλλογος είμαστε αντίθετοι με την απομάκρυνση του καθηγητή μας, σε μια κρίσιμη χρονικά περίοδο για τους μαθητές, δεδομένου ότι είναι από τους πιο αξιόλογους και αποδοτικούς εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα αγαπητός και αποδεκτός από παιδιά, γονείς και συναδέλφους. Με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια ασκεί το λειτούργημά του, κάτω από ελλειμματικές συνθήκες, υπερασπιζόμενος το δημόσιο σχολείο.

Επίσης εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο διαχείρισης του συγκεκριμένου θέματος, από τη Διεύθυνση του σχολείου μας, καθώς και για σειρά αναποτελεσματικών χειρισμών. Θεωρούμε πως ενήργησε από τη θέση ευθύνης που έχει, πέραν του δέοντος, στοχοποιώντας, μέσω απειλητικών και παραπλανητικών emails σε γονείς, τους μαθητές συγκεκριμένου τμήματος για τη δράση στο Δημαρχείο, ενώ στις δράσεις αυτές συμμετείχαν εκ περιτροπής και άλλα τμήματα μαθητών. Άρα, ή λειτούργησε μεθοδευμένα, ή πραγματικά δεν έχει γνώση για το τι συμβαίνει στο σχολείο. Επιπλέον, έχει υποπέσει στην αντίληψή μας ότι δρα αυθαίρετα και παράτυπα, απομονώνοντας τον Σύλλογο Διδασκόντων από αποφάσεις που

αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, όπως και τον Σύλλογο Γονέων. Πρόσφατο παράδειγμα η ημερήσια ομαδική αποβολή σε τμήμα μαθητών, ποινή που δεν προβλέπεται σε κανέναν νόμο, εγκύκλιο ή προεδρικό διάταγμα, την οποία ανακάλεσε αφού ενημερώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

· Κάθε μεθοδευμένη ενέργεια φίμωσης και παραδειγματικής τιμωρίας.

· Οποιοδήποτε πρότυπο αυταρχικών συμπεριφορών που θυμίζουν άλλες εποχές.

· Οποιονδήποτε καταστρατηγεί το Σύνταγμα και τους νόμους λόγω της θέσης που κατέχει, ασκώντας καταχρηστικά τις αρμοδιότητές του.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

· Πως υπερασπιζόμαστε κάθε άνθρωπο που διεκδικεί μια αξιοπρεπή δημόσια Παιδεία.

· Πως θέλουμε παιδιά με κριτική σκέψη, να προβληματίζονται και να διεκδικούν τα δίκαια για μια καλύτερη ζωή και όχι να υποτάσσονται σε κατασκευασμένες δουλείες.

· Πως δεν υποχωρούμε σε καμία μορφή εκφοβισμού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

· Την άμεση ανάκληση της εκδικητικής ποινής απόσπασης του ΠΥΣΔΕ εις βάρος του καθηγητή μας.

· Άμεση επίλυση του κτιριολογικού ζητήματος του σχολείου μας και των εκάστοτε ελλείψεων από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

· Άμεση επιμόρφωση των στελεχών εκπαίδευσης σε διοικητικά θέματα και σε θέματα διαχείρισης καταστάσεων, ώστε ακολουθώντας δημοκρατικές διαδικασίες να ανταποκρίνονται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα.

ΚΑΛΟΥΜΕ

· Όλους τους Συλλόγους Γονέων, Ενώσεις Γονέων, Ομοσπονδία, ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ, φορείς και οργανώσεις να στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο την παραμονή του καθηγητή μας στο σχολείο, ενάντια σε αυτή την αυθαίρετη και αντιδημοκρατική ενέργεια.

Το Δ.Σ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search