• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για τη δολοφονική βία και τις συλλήψεις στη διαδήλωση της 16ης Μάρτη

March 27, 2023 167

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Την Πέμπτη 16/3, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις χαρακτηρίστηκαν από τεράστια μαζικότητα, πλαισιώθηκαν από φοιτητικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία και μαθητές και έδωσαν για ακόμη μια φορά μια ηχηρή απάντηση απέναντι στις δολοφονικές πολιτικές της κυβέρνησης και όλων των συνυπεύθυνων για το έγκλημα στα Τέμπη. Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας και στην απεργιακή πορεία της 16ης Μαρτίου. Η πορεία αυτή δέχθηκε άγρια κατασταλτική επίθεση από τα ΜΑΤ, με σκοπό να διαλύσουν τη μεγαλειώδη διαμαρτυρία και να καταστείλουν τις φωνές που εναντιώνονται στις δολοφονικές πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων (Συγκοινωνίες, Υγεία, Ρεύμα, Νερό).

Καταγγέλλουμε την αναίτια και μεγάλης διάρκειας επίθεση της αστυνομίας με κρότου λάμψης και χημικά σε αρκετά σημεία της πορείας (από το Σύνταγμα μέχρι την Πατησίων), την απροκάλυπτη επίθεση στο μπλοκ του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (Σ.Β.Ε.Ο.Δ), καθώς και τις συλλήψεις διαδηλωτών, εκ των οποίων και ένα μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) και ένα μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ (ΦΣ ΗΜΜΥ).

Οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, που συνέλαβαν τις 2 συναδέλφισσες στην Πατησίων, δεν δίστασαν να ασκήσουν δολοφονική βία απέναντι στη μία από τον ΦΣ ΗΜΜΥ, προκαλώντας της τραύμα στο κεφάλι και κάταγμα σε δάχτυλο του δεξιού χεριού. Επιπλέον, χρησιμοποίησαν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά τη διάρκεια της σύλληψης, αλλά και απειλές. Στη συνέχεια, στη ΓΑΔΑ μετά από πολλές ώρες αναμονής, που δεν τις ενημέρωναν για το αν θα γίνει προσαγωγή ή σύλληψη, ανακοινώθηκε η απόφαση σύλληψης, με 5 ανυπόστατες κατηγορίες πλημελημματικού χαρακτήρα. Καταγγέλλουμε επίσης τον ξυλοδαρμό και προσαγωγή του εθελοντή του Κυριακάτικου σχολείου μεταναστών, μετά την αντιρατσιστική πορεία το Σάββατο 18 Μάρτη, έξω από την κατειλημμένη πρυτανεία.

Απαιτούμε να αθωωθούν άμεσα οι συλληφθέντες/εισες της απεργιακής κινητοποίησης της 16ης Μάρτη, και της αντιρατσιστικής κινητοποίησης της 18 Μάρτη.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, 10 π.μ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search