• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου: Θεμελιώθηκε σαν σήμερα 23 Απριλίου 1819 και ιστορική σύμπτωση μετά από τέσσερα χρόνια σαν σήμερα 23 Απριλίου 1823 εγκαινιάστηκε

April 23, 2023 2681

Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου

Το Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου είναι ένα παλάτι στην πόλη της Κέρκυρας. Το δεύτερο του όνομα είναι Παλαιά Ανάκτορα.

Το Ανάκτορο είχε χτιστεί για τον Sir Thomas Maitland, τον Βρετανό Κύριο Ύπατο Αρμοστή των Ιονίων Νήσων. Χρησιμοποιήθηκε σαν κατοικία του Ύπατου Αρμοστή, αλλά χρησιμοποιήθηκε και ως έδρα της Ιονίου Γερουσίας και του τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου. Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε στο έδαφος την ημέρα του Αγίου Γεωργίου το 1819. Η τοποθεσία που χτίστηκε το Ανάκτορο είναι ανάμεσα στο παλιό δημαρχείο της Κέρκυρας και το ενετικό κάστρο.

Μετά την ένωση των Επτανήσων με το Βασίλειο της Ελλάδας το 1864 το παλάτι χρησίμευσε ως βασιλική κατοικία μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν επλήγη από τον ιταλικό βομβαρδισμό της Κέρκυρας κατά την διάρκεια των περιστατικών της Κέρκυρας. Υπέστη τη μεγαλύτερη ζημία από τη χρήση του ως προσωρινή στέγη των προσφύγων από την Ήπειρο κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου. Το ελληνικό κράτος ήταν σε θέση να αποκαταστήσει το εσωτερικό του παλατιού το 1954 με τη βοήθεια ενός ιδιωτικού καταπιστεύματος που διοργανώθηκε από τον Sir Charles Peake, τον τότε Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα. Μέχρι το 1967, ο Έλληνας βασιλιάς χρησιμοποιούσε περιστασιακά το παλάτι για τις κρατικές υποχρεώσεις, ενώ κατοικούσε σε κοντινή βίλα του, το Μον Ρεπό.

Σήμερα το παλάτι στεγάζει το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας. Η συλλογή του μουσείου άρχισε να συγκεντρώνεται το 1927 και αποτελείται κυρίως από δωρεές, με τη μεγαλύτερη αυτή του Γρηγορίου Μάνου με 10.500 κομμάτια.

Το παλάτι είναι σχεδιασμένο σε στιλ Regency από τον Βρετανό αρχιτέκτονα George Whitmore, ο οποίος ήταν ένας συνταγματάρχης και αργότερα ταγματάρχης στους Royal Engineers. Χτίστηκε κατά κύριο λόγο με λευκή πέτρα Μάλτας. Οι δύο πύλες που πλαισιώνουν το παλάτι είναι η πύλη του Αγίου Μιχαήλ και η πύλη του Αγίου Γεωργίου. Τα Επίσημα δωμάτια αποτελούνται από μια μεγαλοπρεπή σκάλα, μια ροτόντα στο κέντρο που οδηγεί σε δύο μεγάλες αίθουσες, την Αίθουσα του Θρόνου και την επίσημη τραπεζαρία. Το παλάτι ανακαινίστηκε για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1994.

Οι κήποι

Οι κήποι του παλατιού, με παλιά πέτρινα ενετικά ενυδρεία, εξωτικά δέντρα και λουλούδια, με θέα στον κόλπο μέσα από τις παλιές ενετικές οχυρώσεις και τους πυργίσκους.Η θάλασσα είναι κοντά στο ανάκτορο δίπλα στις οχυρώσεις γύρω από τους κήπους.Ένα καφέ στους κήπους του Ανακτόρου που έχει τη δική του γκαλερί τέχνης, με εκθέσεις τόσο από ντόπιους όσο και από διεθνείς καλλιτέχνες. Είναι γνωστό ως Art Café στην περιοχή. Από το ίδιο σημείο, ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει τα πλοία να διέρχονται από το στενό κανάλι της ιστορικής νήσου Βίδο προς τα βόρεια, στο δρόμο τους προς το Νέο Λιμάνι Κέρκυρας, που έρχονται και φεύγουν με υψηλή ταχύτητα από και προς την Ηγουμενίτσα διασχίζοντας την πανοραμική θέα. Μια κυκλική σκάλα από σφυρήλατο σίδερο επίσης βρίσκεται, κλειστή για τους επισκέπτες στον κήπο, κατεβαίνει προς τη θάλασσα από τους κήπους, και χρησιμοποιούνταν παλαιότερα από την Ελληνική Βασιλική Οικογένεια ως σύντομος δρόμος προς τα λουτρά. Οι παλαιότερα ονομαζόμενοι βασιλικοί κήποι αποκαλούνται με το όνομα «Κήπος του Λαού».

ΠΗΓΗ: Στοιχεία από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search