• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Άγριος ξυλοδαρμός μέχρι λιποθυμίας 11χρονου σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στην Αθήνα

April 28, 2023 496
 

Όταν η βία επελαύνει σε όλη την κοινωνία, τότε η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη και στα σχολεία.

Ένα ακόμα σοβαρό επεισόδιο  ενδοσχολικής βίας. Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένας 11χρονος μαθητής δημοτικού σχολείου στο κέντρο της Αθήνας, από ομάδα ανηλίκων στο προαύλιο του σχολείου του.

Ο μαθητής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbeast.gr.

Αστυνομικοί πήγαν στο νοσοκομείο προκειμένου να λάβουν κατάθεση από την 49χρονη μητέρα του και τον ανήλικο μαθητή. Σύμφωνα με την καταγγελία,το παιδί έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει.

Αρχικά, η μητέρα και ο ανήλικος πήγαν στο Τμήμα Ασφάλειας Πατησίων για να καταθέσουν μήνυση, ωστόσο το παιδί δεν ήταν σε θέση να μιλήσει και μετέβησαν στο νοσοκομείο Παίδων για να εξεταστεί. Εκεί, οι γιατροί έκριναν σκόπιμο ότι πρέπει να παραμείνει για νοσηλεία, καθώς έφερε τραύματα σε όλο του το σώμα.

Γ. Γ υπ. Παιδείας: Τα φορτώνει στις πλάτες των εκπαιδευτικών 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, είπε πως "από τη στιγμή που πληροφορηθήκαμε το περιστατικό, εμείς επικοινωνήσαμε με όλους τους αρμόδιους, τη διευθύντρια του σχολείου, τη διευθύντρια εκπαίδευσης και εκτός από την πληροφόρηση που ζητήσαμε και την οποία λάβαμε, ζητήσαμε και μια ενδελεχή έρευνα και εξέταση κάθε πτυχής του θέματος για να διαπιστωθεί αν και ποιοι έχουν ευθύνες" και συνέχισε:

"Να είστε σίγουροι ότι όπως πάντα θα αποδοθούν οι ευθύνες" διαβεβαίωσε και συμπλήρωσε πως "εμείς αντιδρούμε αστραπιαία και μάλιστα σε κεντρικό επίπεδο και όχι μόνο με τα στελέχη μας".

Ωστόσο επισήμανε πως "όταν μιλάμε για παιδιά, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και δεν θέλω να πω τίποτε περισσότερο μέχρι τη διερεύνηση όλων των φαινομένων γιατί μιλάμε για ψυχές παιδιών και εμείς ισορροπούμε από τη μια πλευρά στην επιβολή συνεπειών, όπου υπάρχουν και επιδίδονται φυσικά και κυρίως στην κοινωνική ένταξη όλων των παιδιών, είτε είναι θύτες ήταν είτε θύματα και η αιτιολογία προέρχεται από πολλά πολλά περιβάλλοντα"

Για το κατά πόσο έγινε αντιληπτό το περιστατικό του ξυλοδαρμού του 11χρονου από τους εκπαιδευτικούς, καθώς έλαβε χώρα μέσα στην αυλή του σχολείου ο κ. Κόπτσης είπε ότι " Έχει συμβεί. Μιλούμε διαρκώς και έχουμε ήδη μια πλήρη ενημέρωση" αλλά δεν επεκτάθηκε περαιτέρω καθώς όπως είπε "θέλουμε να διερευνήσουμε σε όλη την έκταση και από κάθε πλευρά το συγκεκριμένο θέμα".

Όπως επισήμανε "η αντιμετώπιση της βίας απαιτεί εκ βάθρων παρεμβάσεις γιατί είναι πολυπαραγοντικό το θέμα και αυτό κάνουμε εμείς. Εκτός από τις πλούσιες και στοχευμένες δράσεις που έχουμε αναπτύξει με το νέο νόμο αυτό έχουμε ως στόχο. Να αλλάξουμε την κουλτούρα που αφορά την πρόληψη και αντιμετώπιση σχολικής βίας. και αυτό θέλει καιρό"

Τέλος, ο κ. Κόπτσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "αυτή η κουλτούρα θα αλλάξει. Δεν αλλάζει εύκολα. Θέλει συστράτευση δυνάμεων, όχι μόνο από το σχολείο που δεν είναι κυρίως η αιτιολογία ύπαρξης και εμφάνισης των φαινομένων αυτών, αλλά από την οικογένεια και το γενικότερο περιβάλλον".

 Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές είναι φανερό ότι ο Αλ. Κόπτσης και η κυβέρνηση φορτώνουν τα βάρη των ευθυνών στους εκπαιδευτικούς. 

Σε μια συγκυρία που τα φαινόμενα βίας στα σχολεία αυξάνονται αντανακλώντας τη βία που διαχέεται στην κοινωνία συνέπεια της σήψης του εκμεταλλευτικού συστήματος και της κυβερνητικής πολιτικής, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επιδιώκει την ένταση του χαφιεδισμού ως μέσο αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας που είναι αντανάκλαση της βίας του κοινωνικού συστήματος της σήψης και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Παράλληλα με το πρόσφατο νομοθετικό τερατούργημα επιδιώκει να ενοχοποιήσει τους εκπαιδευτικούς.

Το μαγικό ραβδί είναι η ένταση της επιτήρησης και των εφημεριών. Αδυνατεί να κατανοήσει ότι η επέλαση της βίας σε όλη την κοινωνία τροφοδοτεί επικίνδυνες καταστάσεις και στα σχολεία. Όσο η φτώχεια και η κοινωνική εξαθλίωση εντείνονται, τόσο η βία θα διαχέεται και στα σχολεία. Πολύ περισσότερο που η εκπαιδευτική πολιτική αποσαθρώνει το δημόσιο σχολείο.

 Από την πλευρά του το ΥΠΑΙΘ αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του για τη βίαιη πολιτική του που ρημάζει το δημόσιο σχολείο, για τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που διώχνουν βίαια τους μαθητές από το σχολείο (Τράπεζα θεμάτων – ΕΒΕ κ.α) και κλείνει το μάτι στους γονείς και την κοινωνία ενοχοποιώντας τους εκπαιδευτικούς. «Λαμβάνουν κάθε μέτρο για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών βίας και ακραίων συμπεριφορών, σε συνεργασία με τον Σύμβουλο Σχολικής Ζωής, τα αρμόδια στελέχη εκπαίδευσης, τους γονείς/κηδεμόνες και τους αρμόδιους φορείς.», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα την ασφάλεια των μαθητών

Η βία στα σχολεία ως κοινωνικό φαινόμενο

Η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της και οι διαπρύσιοι κήρυκες του σύγχρονου εκμεταλλευτικού συστήματος επιδιώκουν να κρύψουν την αλήθεια αποσυνδέοντας το φαινόμενο της βίας στα σχολεία από τις γενικότερες κοινωνικές συνθήκες. Η κυρίαρχη άποψη περί ενδο – σχολικής βίας εστιάζει σε ορισμένες μορφές του φαινομένου με μια «ψυχολογίστικη» ανάλυση περί βίαιου οικογενειακού περιβάλλοντος, βλέποντας, έτσι, το δέντρο και χάνοντας το δάσος. Γιατί η βία είναι βασικό χαρακτηριστικό της κοινωνίας και συνδέεται με την ανισότητα και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Επομένως αναπαράγεται και στους θεσμούς της, όπως είναι και το σχολείο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search