• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος: Για τη φωτιά στο Τεμπλόνι και τα μεγάλα σχέδια «ανάπτυξης» σε ένα νησί που αδυνατεί να διαχειριστεί ακόμη και τα απορρίμματα των μόνιμων κατοίκων!

June 23, 2020 4730

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κέρκυρα, 23/06/2020

 

Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΤΕΜΠΛΟΝΙ

 

Ο χώρος του ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι ήταν από την αρχή ακατάλληλος για τη συγκεκριμένη χρήση. Ουσιαστικά δεν είναι ΧΥΤΑ, είναι χωματερή υπερκορεσμένη, στην οποία έχουν ανιχνευθεί βαρέα μέταλλα σε τιμές υπερβολικά πάνω από τα όρια και το χειρότερο, δίπλα σε κατοικημένη περιοχή.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να καταλάβει τις ολέθριες συνέπειες της χτεσινής φωτιάς, όχι μόνο στο Τεμπλόνι αλλά και στις γειτονικές περιοχές και ακόμη πιο πέρα. Αέρας, γη, νερό μολύνονται επικίνδυνα από την καύση του τεράστιου αριθμού επιβλαβών στοιχείων για τον άνθρωπο, τα ζώα, τα φυτά.

Η φωτιά εξακολουθεί να σιγοκαίει μέσα στα όρια του ΧΥΤΑ, αυτό σημαίνει ότι επικίνδυνοι ρύποι εξακολουθούν να μπαίνουν στην ατμόσφαιρα και να επιδεινώνεται συνεχώς η κατάσταση μέσα σε μια ήδη βεβαρυμμένη περιοχή.

Ενώ αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή χωρίς την παρουσία τουριστών, ακούγονται μεγάλα σχέδια «ανάπτυξης», που συνεπάγονται καταστροφή και του τελευταίου πνεύμονα οξυγόνου και συγχρόνως αύξηση απορριμμάτων σε ένα νησί που αδυνατεί να διαχειριστεί ακόμη και τα απορρίμματα των μόνιμων κατοίκων.

Η ζοφερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κέρκυρα αυτήν την εποχή, θα διορθωθεί μόνο αν υπάρχει πολιτική βούληση στην τοπική αυτοδιοίκηση για έργα προς όφελος των πολιτών και όχι οικονομικών συμφερόντων.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος, Η Γραμματέας,

Βέρα Κορωνάκη Βούλα Μπούκα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search