• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ακυρώνουμε την υλοποίηση των εξετάσεων PISA. Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

May 09, 2023 288

 

Κοινοποιήθηκε σήμερα, 9-5-2023, λίγο μετά τις 5 μ.μ. στη Δ.Ο.Ε., η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία η στάση εργασίας που είχαν κηρύξει Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. για την αποτροπή της πραγματοποίησης των εξετάσεων της κατηγοριοποίησης και αποκλεισμού PISA, τις οποίες η Δ.Ο.Ε. με παιδαγωγικά επιχειρήματα έχει αποδομήσει, κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Ο αγώνας συνεχίζεται με τη συμμετοχή στη στάση εργασίας που κήρυξε σήμερα η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (επισυνάπτεται). Δεν συναινούμε στους αντιπαιδαγωγικούς σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο.

Το έγγραφο που στάλθηκε στις σχολικές μονάδες με υπογραφή του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. Αλέξανδρου Κόπτση αποτελεί μνημείο ολοκληρωτισμού και συνεχίζει τον κατήφορο της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. που πάνω στον πανικό της από τον μαζικό αγώνα των εκπαιδευτικών, τους απειλεί με στόχο να τους εκφοβίσει. Κανένα έγγραφο υπηρεσιακού παράγοντα (Γενικός Γραμματέας Υ.ΠΑΙ.Θ.) δεν μπορεί να καταλύει νόμους και Σύνταγμα ούτε να επιχειρεί, μέσω διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, να περάσει απο την πίσω πόρτα αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς. Το έγγραφο αυτό είναι απολύτως παράνομο και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εκπαιδευτικών. Το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε και κατοχυρώθηκε με αγώνες και αίμα στον τόπο μας. Δεν μπορεί να το ακυρώσει η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. Να σημειώσουμε επίσης, ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. που κήρυξε τη στάση

Αρ. Πρωτ. 493 Αθήνα 9/5/2023 Προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

εργασίας δεν είναι πρωτοβάθμιο σωματείο, οπότε ακόμα κι αυτά τα άσχετα με την περίπτωση που εσκεμμένα παρατίθενται για να παραπλανήσουν, δεν αφορούν ούτε τη Δ.Ο.Ε. ούτε τη στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ακυρώνουμε την υλοποίηση των εξετάσεων PISA

Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:  Κήρυξη στάσης εργασίας για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, καθώς και το γεγονός ότι η Υπουργός Παιδείας, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αυταρχισμό, προσφεύγει για μία ακόμη φορά στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, με απόφασή της κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023, τις τέσσερις πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου μαθημάτων, για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην απεργία.

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search