• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Πετυχημένες κινητοποιήσεις ενάντια στις εξετάσεις PISA - Καταγγέλλουμε την κρατική τρομοκρατία

May 10, 2023 476

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής Archives - e-Πρόλογος

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Πετυχημένες κινητοποιήσεις ενάντια στις εξετάσεις PISA

Καταγγέλλουμε την κρατική τρομοκρατία

Στο 13ο Γυμνάσιο Πειραιά και στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου έγιναν πετυχημένες παρεμβάσεις ενάντια στις εξετάσεις PISA. Στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου καλούσε τη συγκέντρωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά μετά από πρόταση της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής.

Εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές συγκεντρωθήκαν έξω από το 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, μπήκαν μέσα και απευθύνθηκαν στους συναδέλφους του σχολείου καλώντας τους να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας και να μπλοκάρουν τις εξετάσεις PISA.

Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων φάνηκε ότι ήταν έντονα προβληματισμένη, γεγονός ενδεικτικό της εναντίωσης του κλάδου στην αξιολόγηση. Αρκετοί ήταν οι συνάδελφοι που πείστηκαν και αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας. Στο όλο θετικό κλίμα συνέβαλαν και οι μαθητές - μαθήτριες με αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων, τόσο του Γυμνασίου, όσο και του διπλανού 3ου Λυκείου Κερατσινίου, που με τον τρόπο τους αντιλαμβανόντουσαν τι σημαίνουν οι εξετάσεις και ήθελαν να διαμαρτυρηθούν.

Καταγγέλλουμε τον ΔΔΕ Πειραιά, ο οποίος, εναρμονιζόμενος με την πολιτική της κυβέρνησης που στέλνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα δικαστήρια, κάλεσε την αστυνομία ενάντια στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.

Μετά τη διαφήμιση των ιδιωτικών σχολείων, ο ΔΙΔΕ Πειραιά σε ρόλο κομματάρχη! Έλεος! - Οργανώνει επισκέψεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος σε σχολεία!

ΦΩΤΟ Από την περιβόητη διημερίδα για τα ιδιωτικά σχολεία που ματαιώθηκε με την παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά και άλλων συνδικάτων

Η στάση τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΔΔΕ δεν μας ξαφνιάζει, αλλά δεν θα την αφήσουμε να γίνει η κανονικότητα στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων και των κινητοποιήσεων. Η εμπειρία από την ακύρωση της ημερίδας ντροπής για τη «συμβολή της ιδιωτικής εκπαίδευσης», που προσπάθησε να οργανώσει ο ΔΔΕ, δείχνει ότι η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα του εκπαιδευτικού κινήματος είναι ικανή να επιβάλλει το δίκιο των πολλών ενάντια στη θέληση και την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του κεφαλαίου για τη διάλυση των δικαιωμάτων στο δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

Καταγγέλλουμε τη στάση της αστυνομίας, η οποία έμεινε για αρκετές ώρες έξω από το σχολείο και αφότου η κινητοποίηση είχε επί της ουσίας ολοκληρωθεί, με μόνο -προφανή- στόχο να τρομοκρατήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μάλιστα κάποια στιγμή η επικεφαλής ζήτησε και τα στοιχεία των συγκεντρωμένων έξω από το σχολείο εκπαιδευτικών, επικαλούμενη εισαγγελική εντολή. Η παρουσία της αστυνομίας δεν είναι καθόλου τυχαία. Αποτελεί μέρος της επιβολής της πολιτικής της κυβέρνησης, γιατί χωρίς την τρομοκρατία και την καταστολή δεν μπορούν να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική τους.

Καταγγείλαμε τη στάση αυτή και φυσικά απαιτήσαμε από την αστυνομία να αποχωρήσει. Επισημάναμε παράλληλα ότι δεν θα αποχωρήσουμε, αφήνοντας τους μαθητές έκθετους στην κρατική τρομοκρατία, αν δεν φύγει πρώτα το περιπολικό. Μαθητές και εκπαιδευτικοί, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην παρουσία της αστυνομίας έξω από το σχολείο, την υποχρέωσαν να αποχωρήσει. Με αυτόν τον τρόπο έληξε η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Οι σημερινές παρεμβάσεις αποτελούν για μας μάθημα αγώνα, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Στο 13ο Γυμνάσιο Πειραιά μάλιστα η δεύτερη βάρδια εξετάσεων δεν πραγματοποιήθηκε.

Όλα αυτά αποτελούν σημαντικές παρακαταθήκες για τον κοινό αγώνα που πρέπει να δώσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές ενάντια στις αντιδραστικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση. Οι αγώνες μας δεν καταστέλλονται, ούτε το εκπαιδευτικό κίνημα τρομοκρατείται. Αποδεικνύουν ότι ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση μπορεί να ενώσει όλα τα κομμάτια που πλήττονται και να είναι νικηφόρος, όπως εξάλλου αποδεικνύεται καθημερινά με το μπλοκάρισμα των αξιολογητών - νεοεπιθεωρητών έξω από τα σχολεία. Το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Όχι στη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου.

Όχι στις εξετάσεις PISA και στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

Κάτω οι ταξικοί φραγμοί.

Κάτω οι νόμοι για την αξιολόγηση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search