• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μπλόκο στην εν κρυπτώ προσπάθεια δημιουργίας Προτύπων σχολείων στη Λάρισα

May 13, 2023 398

Με διαδοχικές τους παρεμβάσεις τόσο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λαρισαίων την Τετάρτη όσο και την Παρασκευή  στο χώρο του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου της πόλης και στη συνέχεια στην ΠΔΕ Θεσσαλίας και στη ΔΔΕ Λάρισας, οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Λάρισας εμπόδισαν την εν κρυπτώ προσπάθεια του υπουργείου και των στελεχών της εκπαίδευσης στο νομό και στη Θεσσαλία να δημιουργήσουν Πρότυπα σχολεία στην πόλη παρά την εκφρασμένη αντίθεση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων που αντιδρούν στις προσπάθειες κατηγοροιοποίησης των σχολείων, όπως αναφέρει το paidis.com

Προς το παρόν μετά την αρνητική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να συζητήσει το θέμα της δημιουργίας Πρότυπων σχολείων και τις σημερινές αντιδράσεις στο χώρο του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου, φαίνεται ότι υπάρχει υποχώρηση από την πλευρά του υπουργείου.

Με αφορμή τις αντιδράσεις σήμερα το μέλος του δ.σ. της ΕΛΜΕ Δημήτρης Παπαδόπουλος μιλώντας εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου σε δηλώσεις του έξω από την ΠΔΕ Θεσσαλίας ανέφερε:

«Το υπουργείο Παιδείας με μια αιφνιδιαστική κίνηση επιχειρεί να περάσει την ίδρυση πρότυπου σχολείου (γυμνασίου- λυκείου ) στο νομό της Λάρισας παρά την εκφρασμένη αντίθεση της εκπαιδευτικής και γονεϊκής κοινότητας. Χωρίς διάλογο με τους άμεσα εμπλεκόμενους που είναι οι καθηγητές και οι μαθητές με τους γονείς τους προσπάθησε να αποσπάσει και την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λάρισας. Μετά από παρέμβαση της τοπικής ΕΛΜΕ -όπου ενημερώθηκαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι – η Δημοτική αρχή αρνήθηκε τελικά να δώσει το πράσινο φως στη δημιουργία ενός σχολείου που τίποτα δεν θα προσφέρει στα παιδιά του νομού μας. Εξηγήθηκε με σαφήνεια τόσο το ζήτημα της ψευδοαριστείας που καλλιεργεί η κ. Κεραμέως και το πως η δημιουργία προτύπων σχολείων οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των μαθητών , όσο και το ζήτημα της εργασιακής αβεβαιότητας που επικρατεί στο συγκεκριμένο τύπο σχολείων. Οι δημοτικοί σύμβουλοι στην πλειοψηφία τους συντάχθηκαν με την ΕΛΜΕ και τους καθηγητές προχωρώντας στην απόσυρση του ζητήματος. Όνειδος αποτελεί για τον κλάδο η τοποθέτηση δημοτικού συμβούλου που υπήρξε και πρόεδρος της ΕΛΜΕ η οποία ζήτησε να ψηφιστεί η ίδρυση του πρότυπου σχολείου ταυτιζόμενη πλήρως με την υπουργό!

Σήμερα και μετά από την παρέμβαση της Τετάρτης στο δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε παρέμβαση της ΕΛΜΕ και των εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνασίου & Λυκείου στα γραφεία της ΠΔΕ και της ΔΔΕ όπου επιδόθηκε η ενυπόγραφη άρνηση των εκπαιδευτικών στην δημιουργία πρότυπου σχολείου και ζητήθηκε να ενημερωθεί η υπουργός ώστε να σταματήσει κάθε σκέψη για δημιουργία του. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο το υπουργείο μια βδομάδα πριν τις εκλογές να προχωρά σχεδόν κρυφά από την εκπαιδευτική κοινότητα στην πραγματοποίηση τέτοιων σοβαρών αλλαγών. Η άποψη μας είναι πως το ελληνικό δημόσιο σχολείο χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση με παράλληλη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και όχι δημιουργία «ζωνών» ψευδοαριστείας που στην ουσία αυξάνει τις εκπαιδευτικές ανισότητες».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search