• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Τα βρήκε … μπαστούνια ο Μητσοτάκης στη Μυτιλήνη από «ΑΣΕΠίτισσα 2008»

May 14, 2023 1852

Γράφει ο Δραπανι-φόρος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προεκλογική του εμφάνιση στη Μυτιλήνη τα βρήκε … μπαστούνια ο Μητσοτάκης στη Μυτιλήνη από «ΑΣΕΠίτισσα 2008», όταν διαμαρτυρήθηκε για την αδικία που βιώνουν οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2008. Αμήχανα και κυνικά ο Μητσοτάκης απάντησε: «Το ξέρω, το ξέρω, δεν λύνεται»! Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να λύσει ένα απλό πρόβλημα, αλλά μπορεί να λέει ένα σωρό  ανέξοδες προεκλογικές εξαγγελίες για την παρουσίαση του «αναπτυξιακού προγράμματος για το Βόρειο Αιγαίο του 2030, στη Μυτιλήνη»!

Το δραστήριο μέλος του Συντονιστικού ΑΣΕΠ 2008 Καλλιόπη Γυρίκη αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα με ανάρτηση στα social media 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Δεν μας άκουσαν ποτέ!

Αιτηθήκαμε συνάντηση κ δεν απάντησαν καν στα επίσημα αιτήματα μας.

Όλα τα υπόλοιπα κόμματα όχι απλά άκουσαν έδωσαν προτάσεις κ λύσεις άλλα άμεσα, άλλα μετά από προσπάθεια και αγώνα απο μεριάς μας ,αλλά έδωσαν !

Τις λύσεις αυτές βλέπε τροπολογίες ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ δεν μπήκε καν στον κόπο να τις φέρει στην βουλή.

Συνάδελφοι συνάντησαν τον πρωθυπουργό στα πλαίσια της περιοδείας του και οι απαντήσεις του:

Το ξέρω, Θα προσπαθήσω να δώσω λυση

Το ξέρω αλλά είναι δύσκολο το θεμα σας

Το ξέρω αλλά το θέμα σας δεν μπορεί να λυθεί..

Άρα δεν θέλουν όχι δεν μπορούν.

Και επίσης δεν θέλει η ΝΔ συνολικά και όχι η Κεραμεως όπως ισχυρίζονται κάποιοι βουλευτές της.

Αν νομίζουν ότι θα σταματήσουμε είναι πολύ γελασμένοι.

Μέχρι το τέλος!!!

#ασεπιτες2008

Ανοιχτή επιστολή

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να θυμίσουμε ότι απέστειλαν από τον Απρίλη οι αδιόριστοι επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008, ζητώντας του -μεταξύ άλλων- να ακούσει το πρόβλημά τους και να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Μετά από πολυετείς αγώνες, απευθυνόμαστε δημόσια σε εσάς, ευελπιστώντας έστω και τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Όπως ο ίδιος γνωρίζετε, μιας και τούτο διαβεβαιώσατε δημόσια σε συνάντησή σας με συνάδελφό μας, ήδη από το 2015 το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει ότι το Σύνταγμα επέτασσε τον διορισμό μας στη δημόσια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, με την 527/2015 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ κρίθηκε ότι το 40% των διορισμών στην εκπαίδευση, για σειρά ετών γινόταν σύμφωνα με αντισυνταγματικές διατάξεις.

Η απόφαση ήταν καταπέλτης. Το ΣτΕ διαπίστωνε διαχρονική αναξιοκρατία, με χιλιάδες αντισυνταγματικούς διορισμούς και προσλήψεις στην εκπαίδευση, χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Αν και το επέτασσε η συνταγματική τάξη, το Υπουργείο δεν κάλεσε για διορισμό όλους εμάς που κατά παράβαση του Συντάγματος είχαμε στερηθεί τον διορισμό μας.

Έτσι, με διάφορα προσχήματα, ήδη από το 2015 είμαστε εγκλωβισμένοι σε πολύχρονους και δαπανηρούς δικαστικούς αγώνες, με το Υπουργείο κρυπτόμενο. Οι δικαστικοί αγώνες κρατούν μέχρι και σήμερα. Τόσα χρόνια μετά και ακόμη τελούμε σε καφκική ομηρία.

Με νόμο του 2019, κάποιοι συνάδελφοι διορίστηκαν στην εκπαίδευση. Η εν λόγω διάταξη υπερψηφίστηκε με ευρύτατη διακομματική συναίνεση. Ανάμεσα σε όσους υπερψήφισαν, ήταν και η Νέα Δημοκρατία. Εν τούτοις, οι λίγοι αυτοί διορισμοί του 2019 δεν έγιναν με βάση τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων, δηλαδή με κριτήριο τη βαθμολογία στον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αλλά με το τυχαίο κριτήριο της έκδοσης δικαστικής απόφασης μέχρι την ψήφιση του νόμου. Διορίστηκαν λοιπόν συνάδελφοι με βαθμολογία χαμηλότερη από εμάς, ενώ εμείς παραμένουμε αδιόριστοι!

Έκτοτε έχουμε απευθυνθεί στους πάντες. Στον Τύπο, στο Υπουργείο Παιδείας, στο ίδιο το Πρωθυπουργικό Γραφείο. Παρ’ όλη τη δημοσιότητα, παρ’ όλο το δίκαιο του αιτήματός μας, κάτι που αναγνωρίζουν Τύπος και Αντιπολίτευση, παραμένουμε αδικαίωτοι.

Μάλιστα, οι πόρτες του Υπουργείου παραμένουν κλειστές. Τα επανειλημμένα αιτήματά μας για συνάντηση με την Υπουργό συνάντησαν τοίχο και άρνηση.

Ενώ λοιπόν ευαγγελιστήκατε την αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες, όχι μόνο δεν υλοποιήσατε την υπόσχεσή σας, αλλά αποφεύγετε ακόμη και να μας ακούσετε.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Δεν θεωρούμε ότι δεν ξέρετε την υπόθεσή μας. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι ψευδόσασταν ότι δηλώνατε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι έχετε γνώση. Και αυτό δεν θέλουμε να το πιστέψουμε.

Περιμένουμε λοιπόν, έστω και τώρα, να λάβετε νομοθετική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης. Οι συνθήκες είναι ώριμες, η νομολογία του ΣτΕ μας δικαιώνει, όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της Αντιπολίτευσης εκφράζουν δημόσια τη στήριξή τους.

Σε κάθε περίπτωση, η απαξίωση της αξιοκρατίας δεν θίγει μόνο εμάς. Θίγει όλη την κοινωνία.

Ακόμη δεινοπαθεί η Ελλάδα από τους αναξιοκρατικούς διορισμούς, από την παράκαμψη αυτών που αριστεύουν, από το κομματικό κράτος που ο ίδιος δηλώνατε πριν λίγες ημέρες ότι θέλετε να πολεμήσετε.

Ο ελληνικός λαός δεν θέλει ωραία λόγια. Θέλει πράξεις. Αυτές τις πράξεις περιμένουμε από εσάς, για αυτές τις πράξεις αγωνιζόμαστε.

Ζητούμε συνάντηση μαζί σας.

Σε κάθε περίπτωση να ξέρετε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί αμείωτος και ακόμη πιο δυναμικά.

 

Μετά τιμής,

Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί

επιτυχόντες του Διαγωνισμού ΑΣΕΠ

του έτους 2008»

Εμείς να προσθέσουμε ότι δίκαια το εκπαιδευτικό κίνημα αγωνίζεται για μόνιμη και σταθερή εργασία - μονιμοποίηση των αναπληρωτών και μαζικούς μόνιμους διορισμούς!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search