• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η απόλυτη κυβερνητική απαξίωση αλλά και κοροϊδία και στους ΑΣΕΠίτες του 2008 - Το χρονικό της μεγάλης αδικίας

May 16, 2023 912

Σε κάθε πόλη που επισκέπτεται ο  κ. Πρωθυπουργός συναντιέται <<τυχαία>> ,αφού επισήμως δεν δέχτηκε ποτέ με το Συντονιστικό των Ασεπιτών2008 ,με συναδέλφους που του εκφράζουν την αγωνία τους και την αγανάκτησή τους.

Το κείμενο στέλνουν οι επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008, που ακόμα παραμένουν αδιόριστοι!           

 

    Πρόσφατα, συναντήθηκαν  συνάδελφοι τυχαία στην Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη  με τον Πρωθυπουργό της χώρας , κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου του εξέθεσαν το πρόβλημα που ταλανίζει τόσο αυτούς , όσο και αρκετούς από τους επιτυχόντες του εν λόγω διαγωνισμού, τους Ασεπίτες 2008. Οι απαντήσεις του Πρωθυπουργού ήταν

Α)<<το γνωρίζω το θέμα θα προσπαθήσω να το λύσω >>Λάρισα 2023

Β) <<Έχετε δίκιο,θα κοιτάξω να σας πω κάτι νωρίτερα, αν ήταν εύκολο θα το είχα λύσει νωρίτερα. Θεσσαλονίκη 2023

Γ) <<Θα προσπαθήσω να το λύσω>>Αθήνα 2023

Δ)<<Το ξέρω το ξέρω, δεν λύνεται>> Μυτιλήνη 2023.

Συμπεράσματα

               1)Δεν μας άκουσαν ποτέ ,Μας έστελναν από τον Άννα στον Καϊάφα. Μετατόπιζαν το θέμα στην υπουργό .Κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά δεν θέλει η υπουργός κ Κεραμέως και η Υφυπουργός κ Ζέττα Μακρή. Η τελευταία μάλιστα μας στήριζε προεκλογικά όμως μετά μας ξέχασε.

                2)  Δεν μας ήθελαν .Γιατί ήξεραν να ψηφίζουν ρυθμίσεις για αποτυχόντες ή μη συμμετέχοντες,για τριτεκνους ,για 24μηνα.Ακομη και το άρθρο 73 του νόμου Γαβρόγλου που αφορούσε τον διορισμό των 455 τον ψήφισαν και ας λέει η υπουργός <<δεν το κάναμε εμείς >> .Αλλά μια ρύθμιση για αυτούς που αδικήθηκαν δεν μπόρεσαν να κάνουν.

               3) Διατυμπανίζουν ότι είναι το κόμμα της αριστείας και αφήνουν εκτός εκπαίδευσης εκπαιδευτικούς που έγραψαν πολύ υψηλά στις εξετάσεις ΑΣΕΠ 2008 ,ενώ γνωρίζουν ότι στο σχολείο αυτή τη στιγμή διδάσκουν εκπαιδευτικοί χωρίς ΑΣΕΠ ή εκπαιδευτικοί με χαμηλότερες βαθμολογίες από εμάς.

       4) Αν τα αποτελέσματα δημόσιων διαγωνισμών αντιμετωπίζονταν όπως αρμόζει από την πολιτεία, θα εργαζόμασταν εδώ και χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση.

       5)Αν είχαμε επιλέξει ένα από τα ιδιότυπα “παραθυράκια” που εμφανίζονταν ως δια μαγείας για να αποκτήσουμε προϋπηρεσία σε σχολείο , χωρίς επιτυχία σε ΑΣΕΠ, θα εργαζόμασταν εδώ και χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση.

        6)Αν το πολιτικό σύστημα της χώρας συμμορφωνόταν στις αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων, όπως εκείνες του ΣτΕ, θα εργαζόμασταν εδώ και χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση.

        7) Αν το 2019 είχε ληφθεί υπόψη η σειρά επιτυχίας στους διορισμούς και το 648 είχε διοριστεί πριν από το 1127 ,θα εργαζόμασταν εδώ και χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση.

       8)Αν η σημερινή Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, λάμβανε υπόψη της τις αρχές της δικαιοσύνης, της ισότητας ,της αξιοκρατίας και είχε προβεί στις δέουσες ενέργειες ,θα εργαζόμασταν εδώ και χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση .Αν ο πρωθυπουργός της χώρας είχε ευήκοα ώτα στο αίτημα μας,θα εργαζόμασταν  εδώ και χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση.

Αν γινόντουσαν όλα αυτά….εμείς….

Δεν θα γράφαμε επιστολές διαμαρτυρίας…

Δεν θα είχαμε βιώσει τέτοιες και τόσες αδικίες…

             Σύσσωμη η αντιπολίτευση αναγνωρίζει την αδικία, που έχουμε υποστεί και είτε με τροπολογίες (Πασοκ – Κιναλ: 11/07/2022, ΚΚΕ: 9/12/2022) είτε με ερωτήσεις (ΣΥΡΙΖΑ: 22/02/2023, Μερα25: 2/03/2023, Ελληνική Λύση: 4/11/2019) έχουν καλέσει το κυβερνόν κόμμα να δώσει λύση. Στις ερωτήσεις αυτές η υπουργός απαντούσε αρνητικά και απέρριπτε περαιτέρω συζήτηση. ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΟΝ ΚΟΜΜΑ Πέρα από κάποιες μεμονωμένες ερωτήσεις (Φωτήλας, Χαρακόπουλος, Κεφαλογιάννη, Κέλλας) και μια ανοιχτή επιστολή (Λεονταρίδης) προς την υπουργό παιδείας Ν. Κεραμέως το κυβερνόν κόμμα όχι δε δέχτηκε να κάνει συζήτηση μαζί μας, αντίθετα είχαν προφανώς απορρίψει a priori το ενδεχόμενο να αποκαταστήσουν την αδικία την οποία υποστήκαμε.

                    Την στήριξη τους μέσω ψηφισμάτων έχουν δηλώσει οι κατά τόπους συνδικαλιστικοί φορείς εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων :

-ΕΛΜΕ Ρεθύμνου,-ΕΛΜΕ Γ’ Θεσσαλονίκης -ΕΛΜΕ Χαλκιδικής -ΕΛΜΕ Πιερίας -ΕΛΜΕ Δράμας 

-ΕΛΜΕ Ηρακλείου  -ΕΛΜΕ Λασιθίου -ΣΕΠΕ ΣΤ’ Θεσσαλονίκης -ΣΕΠΕ Ζ’ Θεσσαλονίκης, 

-ΣΕΠΕ Σητείας -ΣΕΠΕ Χαλκιδικής “Ο Αριστοτέλης” -Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λάρισας

(Αναμένονται και άλλα ψηφίσματα από τις τοπικές ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ)

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ…
ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ…
ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ…
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ…

ΑΣΕΠίτες 2008: Το χρονικό της αδικίας

1998:  Εισαγωγή γραπτού διαγωνισμού για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών , υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ, με πρόβλεψη μικρού μεταβατικού διαστήματος για το προηγηθέν σύστημα της επετηρίδας.

2002-2015: Παράταση μεταβατικού σταδίου διορισμού εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία, με αποτέλεσμα όχι μόνο να γίνεται πρόσληψη εκπαιδευτικών εκτός ΑΣΕΠ, αλλά και περιορισμός των προσλήψεων των επιτυχόντων των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

2015: Η Ολομέλεια του ΣτΕ, με την απόφαση 527/2015, έκρινε ότι το 40% των διορισμών που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ δεν πληρούσαν τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και αξιοκρατίας. Οι θέσεις αυτές θα έπρεπε να είχαν καλυφθεί από τους Ασεπίτες.

2015-2019: Παρά την απόφαση του ΣτΕ, η πολιτεία εξακολουθεί να εφαρμόζει τις ίδιες αντισυνταγματικές διατάξεις στις προσλήψεις εκπαιδευτικών.

2019: Ο νόμος Γαβρόγλου  (προσοντολόγιο) προσφέρει υψηλή μοριοδότηση στους εκπαιδευτικούς με προϋπηρεσία, διαγράφοντας τα μόρια των επιτυχόντων σε γραπτούς διαγωνισμούς. Επισημαίνεται ότι, λόγω των προαναφερθεισών στρεβλώσεων, οι επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ δεν κλήθηκαν ποτέ ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι, με αποτέλεσμα να έχουν μηδαμινή προϋπηρεσία και να αδικούνται στους πίνακες μορίων.

2019: Με το άρθρο 73 του νόμου Γαβρόγλου, 455 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008, διορίζονται στη δημόσια εκπαίδευση, με την επίκληση ονομαστικών δικαστικών αποφάσεων, χωρίς να τηρείται η σειρά επιτυχίας στο διαγωνισμό, με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί με υψηλότερη βαθμολογία να παραμένουν μέχρι και σήμερα αδιόριστοι.

2022: Το ΣτΕ, με την απόφαση 1834/2021, εξισώνει τους 455 διορισθέντες επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008 με τους υπόλοιπους επιτυχόντες του διαγωνισμού. Εν τούτοις, η πολιτεία δεν έχει αποκαταστήσει μια διαχρονική αδικία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search