• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ο φίλος τον φίλον εν πόνοις και κινδύνοις ου λείπει

May 18, 2023 286

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

ΣΤΟ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

Ο φίλος τον φίλον εν πόνοις και κινδύνοις ου λείπει

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Η παράταξη μας στο ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, λαμβάνοντας υπόψη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ με τίτλο “Όταν οι ρόλοι μπερδεύονται”, Α.Π.26-23/1/2023 ζήτησε εδώ και καιρό την παραίτηση του προέδρου του Ν.Τ.  μιας και η ιδιότητα του εκπροσώπου των εργαζομένων δε μπορεί να συνυπάρχει με την ιδιότητα του εκπροσώπου του εργοδότη. Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ μετείχε στο τοπικό συμβούλιο επιλογής διευθυντών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως εκπρόσωπος του υπουργείου.

Για τυπικούς λόγους η αίτηση μας, συζητήθηκε στις 3/5/2023

Και ενώ η ΑΣΕ – ΠΑΜΕ συμπορεύτηκε με την πρότασή μας ακούσαμε έκπληκτοι την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετεί το σκεπτικό της πρότασης μας όμως να μη συντάσσεται με αυτή. Πρότεινε να δοθεί η δυνατότητα στον πρόεδρο του Ν.Τ. να επιλέξει αν θα παραιτηθεί από το ΝΤ ή το τοπικό συμβούλιο. Η πρόταση αυτή στερείται αντικειμένου γιατί:

α) Ο πρόεδρος του ΝΤ ήξερε από την αρχή τι έκανε και μάλιστα υπέβαλε  και αίτηση για την επιλογή του στο τοπικό συμβούλιο από το υπουργείο.

β) Η κύρια δουλειά του τοπικού συμβουλίου, δηλαδή η επιλογή διευθυντών σχολείων, έχει ολοκληρωθεί. Τι νόημα έχει να παραιτηθεί από αυτή τη θέση, τώρα;

γ) Η ανάδειξη του θέματος δεν έχει σκοπό να συγκαλύψει τις ευθύνες και τις ενέργειες του προέδρου του Ν.Τ. , όπως θα γίνονταν από την παροχή επιλογή της εκ των υστέρων παραίτησης από το τοπικό συμβούλιο. Έχει σκοπό να διαφυλάξει το κύρος των συνδικαλιστικών ενώσεων και την προστασία των εργαζομένων.

Μετά από αυτή την ενέργεια της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ δε στάθηκε  δυνατόν να προκύψει οποιοδήποτε απόφαση. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση της έδωσε σωσίβιο στη ΔΑΚΕ και στο μέλος της, πρόεδρο του Ν.Τ.

Είμαστε σίγουροι πως πολλοί και πολλές αναγνώστες αυτής της ανακοίνωσης θα πέσουν από τα σύννεφα και θα δυσκολευτούν να εξηγήσουν τη στάση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει μάλιστα βουλευτικών εκλογών.  Ο καθένας και η κάθε μια μπορεί να σκεφτεί πως η στάση τους οφείλεται:

α) Στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στα σωματεία ανάμεσα στις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ΕΛΜΕ Ημαθίας και την ΟΛΜΕ.

β) Στην προοπτική τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προσβλέπουν σε ίδιες πρακτικές σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση

γ) Στην προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος συνεργασίας μπροστά στην πιθανότητα μετεκλογικών εξελίξεων στην κεντρική πολιτική σκηνή.

δ) Όλα τα παραπάνω.

 Δεν έχουμε σίγουρη απάντηση. Ας μας διαφωτίσει η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε την τοποθέτησή τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search