• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Άριστοι σε (ψευτο) δικαιολογίες για την Τράπεζα Θεμάτων – Άχρηστοι για λύσεις – Στο κόκκινο η αγωνία για τις πανελλαδικές!

May 30, 2023 1167

Γράφει ο Δραπανι-φόρος

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στο διαδίκτυο βράζουν από αγανάκτηση και οργή για την κατάρρευση της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων με αποτέλεσμα τα σχολεία να αδυνατούν να αντλήσουν θέματα και σε πολλές περιπτώσεις να αναβληθούν οι εξετάσεις.

Το νέο ψηφιακό φιάσκο έφερε και παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, που έδωσε εντολή για έρευνα με τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας έκανε λόγο ξανά για μεγάλη κυβερνοεπίθεση, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, εάν κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία κι όχι η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Παρά τις (ψευτο) δικαιολογίες των κυβερνώντων και το αφήγημα περί χάκερ η αλήθεια είναι ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός και παρά τις τυμπανοκορουσίες για την «ψηφιακή Ελλάδα 2.0 είναι ολοφάνερη η έλλειψη μέτρων και πλέγματος προστασίας για τις όποιες κυβερνοεπιθέσεις. Για αυτό και πέρα από τη δεδομένη ψυχολογική επιβάρυνση των μαθητών και των υποψηφίων η αγωνία για τις πανελλαδικές κτυπάει κόκκινο!

Αποδείχτηκαν άχρηστοι να δώσουν λύσεις και να υιοθετήσουν τη λύση των εκπαιδευτικών για να δοθούν τα θέματα από τους εκπαιδευτικούς κάθε σχολείου.

Προτίμησαν τον βασανισμό μαθητών και εκπαιδευτικών για να μην διακυβευθεί αυτός ο σκληρός ταξικός φραγμός της Τράπεζας Θεμάτων. Επιμένουν σε αυτή την επιλογή γιατί αποτελεί δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια των μαθητών, ιδιαίτερα των προερχόμενων από φτωχά λαϊκά στρώματα.

Να θυμηθούμε ότι την ίδια άκαμπτη και προκλητική στάση επέδειξε το ΥΠΑΙΘ και το 2022 όταν όλη η εκπαιδευτική κοινότητα ζητούσε να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων γιατί είχαν προηγηθεί δυο χρόνια πανδημίας με κλειστά σχολεία για μακρύ χρονικό διάστημα, με την τηλεκπαίδευση, που γέννησε χίλια δυο προβλήματα ανισότητας, και απομόρφωσης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search