• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Σε συνοικιακό κομπιουτεράδικο ανέθεσε η υπηρεσιακή κυβέρνηση την προστασία της Τράπεζας Θεμάτων

May 31, 2023 322

Την ευθύνη για την πρόληψη κυβερνοεπιθέσεων εναντίον του υπουργείου Παιδείας ανέθεσε σε συνοικιακό κατάστημα του Παγκρατίου με σημερινή έκτακτη απόφαση της η υπηρεσιακή κυβέρνηση, μετά την μαζική επίθεση από χάκερς τις τελευταίες μέρες στην Τράπεζα Θεμάτων.

Πηγή της υπηρεσιακής κυβέρνησης τόνισε ότι καθώς λείπει ο Κυριάκος Πιερρακάκης που ξέρει από κομπιούτερ, η ανάθεση σε συνοικιακό κατάστημα ήταν η μόνη άλλη επιλογή ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά και στις Πανελλήνιες.

Το Βατράχι επικοινώνησε με το κατάστημα «Megasoft Επισκευές – Αναβαθμίσεις Η/Υ ΕΠΕ» που δραστηριοποιείται στο χώρο από το 1989, και μίλησε με τον ιδιοκτήτη του για τις νέες του αρμοδιότητες.

 

«Κοιτάχτε, εμείς τόσα χρόνια αυτή είναι η δουλειά μας, ξέρουμε πώς δουλεύουν οι υπολογιστές καλύτερα από τον καθένα» λέει ο Μπάμπης Ντελιτίδης, που διατηρεί το κατάστημα του σε στενό του Παγκρατίου κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Τους είπα να μου φέρουν τον σέρβερ από δω να τον κοιτάξω. Είδα ότι ακόμα έτρεχε Windows XP, τους πέρασα σπασμένα τα Windows 11 και μια δοκιμαστική έκδοση antivirus με firewall και όλα κομπλέ» αναφέρει.

Σας προτείνουμε: [addthis tool="addthis_relatedposts_inline_cis8"]

Σε ερώτηση για το πώς θα ανταπεξέλθει μόνος του στο ενδεχόμενο νέας επίθεσης από χάκερς, ο κ. Ντελιτίδης απάντησε:

«Ακούστε, εγώ είμαι στο μαγαζί συνέχεια και παίζω Final Fantasy, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους πάρω χαμπάρι. Εκτός αν είναι μετά τις οχτώ που πάω σπίτι. Τότε θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την επόμενη το πρωί να το κοιτάξω» δήλωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις πρόσφατες επιθέσεις το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι επιστρατεύει ειδικά εκπαιδευμένα περιστέρια, τα οποία θα έχει σε επιφυλακή και για τις Πανελλήνιες εξετάσεις σε περίπτωση που υπάρξουν νέες επιθέσεις.

ΠΗΓΗ: tovatraxi.com

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search