• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Ανοικτή σύσκεψη τη Δευτέρα 29 Ιούνη - Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας!

June 26, 2020 4527

 

 

 
 
 

Τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο ανοιχτή σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων του Συνδικάτου και των επιχειρησιακών σωματείων για τη χάραξη του σχεδίου δράσης 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Για άλλη μία φορά οι εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό και τα ξενοδοχεία έδωσαν βροντερό παρών στο κάλεσμα του συνδικάτου και συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και το συλλαλητήριο τις 25 Ιουνίου. Στην Κέρκυρα έχουν πραγματοποιηθεί πρωτοφανέρωτες αγωνιστικές κινητοποιήσεις το τελευταίο δίμηνο και πιο συγκεκριμένα, 28 Απρίλη στον ΟΑΕΔ, 1η Μάη στο Εργατικό Κέντρο ( οι δύο αυτές κινητοποιήσεις μέσα στην πανδημία και τις απαγορεύσεις), 15 Μάη στη Νομαρχία, 25 Μάη στις εισόδους των ξενοδοχείων και τον ΟΑΕΔ, 1η Ιούνη μηχανοκίνητη πορεία και συλλαλητήριο στο Φρούριο, 11 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο, 25 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο , ενώ μεγάλη αντιπροσωπεία έλαβε μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 Ιουνίου.
Έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες μαζικές ενημερωτικές συσκέψεις και έχει καταγραφεί η αποφασιστικότητα του κλάδου να συνεχίσει τους αγώνες μέχρι την τελική δικαίωση των άμεσων αιτημάτων μας.
Με την μέχρι σήμερα δράση μας ενταγμένη στους αγώνες του κλάδου και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος σ’ ολόκληρη την χώρα υποχρεώσαμε την κυβέρνηση :
1. Να δώσει δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επιδοτούμενους άνεργους την περίοδο της καραντίνας.
2. Να γίνει δεκτή η επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, τα τουριστικά καταλύματα και για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων.
3. Να ενταχθούν στον μηχανισμό στήριξης του κράτους οι παραπάνω συνάδελφοι με 4μηνη επιδότηση 534 ευρώ, 4μηνη ασφάλιση με συνταξιοδοτικό και ιατροφαρμακευτικό δικαίωμα, καθώς και δικαίωμα στην επιδότηση ανεργίας του χειμώνα . Συνολικό ετήσιο εισόδημα 3.300 ευρώ και 100 ημέρες ασφάλισης. Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό 2μηνη επιδότηση ή 3μηνο επίδομα ανεργίας. Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό 1 μήνα επιδότηση ή 3μηνο επίδομα ανεργίας.
4. Εξασφαλίσαμε η ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης να γίνει ανεξαρτήτως αν ο εργοδότης ανοίξει ή όχι την επιχείρηση και ανεξαρτήτως αν κάνει ο ίδιος ή όχι την πρόσληψη στον εργαζόμενο. Όλοι οι εποχιακοί εργαζόμενοι που εργάστηκαν το 2019 στα ξενοδοχεία, τα καταλύματα, τα τουριστικά λεωφορεία θα υποβάλλουν αίτηση από 1 έως 7 Ιουλίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://supportemployees.services.gov.gr/  και με την διασταύρωση των στοιχείων τους θα ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης.

5. Εξασφαλίσαμε το δικαίωμα στην επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων για το 2021 με την προϋπόθεση ότι θα κάνουν αίτηση μέσω του συνδικάτου τους.

6. Εξασφαλίζεται έκπτωση ενοικίου για όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης .
7. Υποχρεώσαμε την εργοδοσία στο GELINA να καταβάλλει την πρώτη δόση των οφειλομένων στους εργαζόμενους .

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ;
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 3.300 ΕΥΡΩ ή 9 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ- ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΕ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 1.200 ΕΥΡΩ ή 3,3 ΕΥΡΩ ΤΗ ΜΕΡΑ;
ΟΧΙ

Γι αυτό συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας μέχρι να εξασφαλίσουμε:
• Εισόδημα επιβίωσης με 5 μήνες στο πρόγραμμα στήριξης και αποδοχές το βασικό μισθό της κλαδικής ΣΣΕ και επέκταση του επιδόματος ανεργίας μέχρι να εργαστούμε το 2021 για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους στον επισιτισμό, τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία.
• Εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ για διασφάλιση της εργασίας μας με δικαιώματα.
• Μέτρα προστασίας της υγείας μας στους χώρους εργασίας.
• Πάγωμα ή και διαγραφή των χρεών σε Εφορία, δάνεια καθώς και των λογαριασμών ΔΕΗ-ΔΕΥΑΚ σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.
Συνεχίζουμε με κλιμάκωση των αγώνων ακόμη και στις πόρτες των επιχειρήσεων εκείνων που θα επιχειρήσουν με εργαλείο την ‘’συνεργασία’’ την παραβίαση των κλαδικών ΣΣΕ.
Εκείνων που δεν θα σεβαστούν την υγεία και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας .
Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους συνάδελφους μας συγκροτώντας μηχανισμό υποστήριξης για την υποβολή των αιτήσεων τους από 1η – 7 Ιουλίου στην πλατφόρμα του υπουργείου (https://supportemployees.services.gov.gr/) όπου πρέπει να κάνουν αίτηση όλοι υποχρεωτικά.
Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε εγρήγορση, να προσέχουν την υγεία τους, να ενημερώνουν για κάθε εξέλιξη το Συνδικάτο, να μην υπογράφουν ότι τους πλασάρουν οι ξενοδόχοι χωρίς να το έχει ελέγξει πρώτα το Συνδικάτο, να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.


Τέλος τους καλούμε τη Δευτέρα 29 Ιούνη στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο στην ανοιχτή σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων του Συνδικάτου και των επιχειρησιακών σωματείων για τη χάραξη του σχεδίου δράσης του επόμενου διαστήματος και μετά τη σύσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο της κεντρικής Κέρκυρας που θα συνεδριάσει στο δημοτικό θέατρο με θέμα τα προβλήματα του κλάδου μας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search