• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Παράνομες εργασίες στον Ερημίτη

June 27, 2020 4809

 

 
Κυριάκος Νασόπουλος
Το προσωρινό «πάγωμα» όλων των εργασιών που εκτελούνται στον Ερημίτη, στην περιοχή του ναυτικού οχυρού, έγινε γνωστό ότι ζήτησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας την Πέμπτη, με έγγραφό της προς την εταιρεία Επενδύσεις Ακινήτων Νέας Κέρκυρας. Η Εφορεία ζητά οι εργασίες να συνεχιστούν υπό την εποπτεία της, αποσκοπώντας περισσότερο στην προστασία των αρχαιοτήτων που ενδεχομένως έρθουν στην επιφάνεια.

Εδώ και μέρες η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια είχε καταγγείλει, μέσω ανακοίνωσης, ότι από την Πέμπτη 18 Ιουνίου μπουλντόζες και φορτηγά προχώρησαν στην κατεδάφιση παλαιού κτίσματος στη θέση του ναυτικού οχυρού, το οποίο έχει μετακινηθεί με απόφαση ΣτΕ επειδή οι επενδυτές προτιμούν τη θέση αυτή για την ανέγερση ξενοδοχείου με θέα. Όπως σημειώνει η περιφερειακή κίνηση, τα έργα ξεκίνησαν ενώ εκκρεμεί δικαστική απόφαση για το αν η περιοχή είναι δασική και, επομένως, αν επιτρέπεται να αρχίσουν οικοδομικές εργασίες.

Η νομιμότητα της άδειας κατεδάφισης ελέγχεται και από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας. Πάντως, μετά την πρόσφατη ψήφιση του αντιπεριβαλλοντικού νόμου Χατζηδάκη, δίνεται πλέον η δυνατότητα στην κεντρική εξουσία να παρακάμψει τις όποιες ενστάσεις μπορεί να έχει μια δημοτική αρχή και να δώσει το πράσινο φως με φαστ-τρακ διαδικασίες, ακόμα και σε περιοχές Νatura. Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, Χάρης Κουτσούρης, καθώς και το σωματείο «Ερημίτης Πλους» υπέβαλαν την Πέμπτη μήνυση κατά των φυσικών προσώπων που εμπλέκονται στις εργασίες, σε μια ακόμη προσπάθεια να τις «παγώσουν».

 

Ο Ερημίτης είναι το μοναδικό οικοσύστημα της Βόρειας Κέρκυρας το οποίο διατηρεί τη βλάστηση του νησιού που υπήρχε προ της ενετικής κατοχής, όταν έγινε υποχρεωτική φύτευση ελαιόδεντρων. Είναι βιότοπος της βίδρας και σταθμός αποδημητικών πτηνών, διαθέτει τρεις λίμνες και υπέροχες παραλίες με πλούσια ποσειδωνία στο βυθό. Η αρχική σύμβαση παραχώρησης για 99 έτη έχει μετατραπεί σε πώληση προς την NCH Capital, αφού η εταιρεία είναι real estate και θα πουλήσει βίλες.

«Δηλώνουμε για άλλη μια φορά την αντίθεσή μας στις μνημονιακές πολιτικές που επιβάλλουν κεφάλαιο και ΕΕ. Ο αγώνας για τη διάσωση του Ερημίτη συνεχίζεται!», σημειώνει η περιφερειακή σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια, Βέρα Κορωνάκη.

Πηγή: prin.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search