• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η Πορεία προς το Βοριά για την επίσκεψη Μητσοτάκη

July 09, 2020 5301

 

 

 

Το ερχόμενο Σάββατο 11 Ιουλίου ο πρωθυπουργός επισκέπτεται το νησί για ένα ακόμα «επικό ηλιοβασίλεμα», να διαφημίσει την κυβερνητική πραμάτεια για τις επενδύσεις και τον τουρισμό, για τον οποίο έχει μετακυλήσει όλη την επιτυχία στη λεγόμενη «ατομική ευθύνη».

Η κυβέρνησή του δεν αναλαμβάνει καμία «ατομική ευθύνη» για την απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων στον «πυλώνα της οικονομίας», ένα εισόδημα πολύ χαμηλότερο του κόστους μιας ζαρντινιέρας, την στιγμή που ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν έχει ζήσει ποτέ στη ζωή του με 800 ευρώ το μήνα και εύχεται να μη χρειαστεί ποτέ να ζήσει με τόσα!!! Δεν πέρασε καν από το μυαλό του να το ευχηθεί σε όλους, παρά μόνο για τον εαυτό του.

 

Η κυβέρνησή του έσπευσε την περίοδο της πανδημίας να ενισχύσει τα ΜΜΕ, για να εξασφαλίσει τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και το ατσαλάκωτο κυβερνητικό προφίλ. Όσο για την οικονομική πανδημία που έχει ξεκινήσει, υπόσχεται ως λύση τις επενδύσεις. Επενδύσεις που έχουν να κάνουν με την ολοκληρωτική καταστροφή του περιβάλλοντος, που συμπεριλαμβάνουν μόνο μεγαλοεπενδυτές οι οποίοι θα πάρουν από τη μία παχυλές επιδοτήσεις και από την άλλη θα διεκδικούν τεράστιες αποζημιώσεις όταν κρίνουν ότι έχουν διαφυγόντα κέρδη!

Την ίδια στιγμή οποιαδήποτε ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων είναι πρακτικά απαγορευτική, όταν μάλιστα αυτές συμμετέχουν στο μεγαλύτερο ποσοστό της εθνικής οικονομίας και μάλιστα αυτή η συμμετοχή αυτή αναδιανέμεται εξ ολοκλήρου στην τοπική αγορά και την τοπική κοινωνία.

Η κυβέρνηση έφερε επίσης μέσα στην καραντίνα και μάλιστα όταν όλη η επιστημονική κοινότητα συγκλίνει στο ότι τις πανδημίες, τωρινές και μελλοντικές, τις δημιουργεί ο ασύστολος βιασμός της φύσης, το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο το οποίο βαφτίζει τις «πράσινες» μπίζνες πράσινη ανάπτυξη. Έφερε το αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο σε αντίθεση με τις θέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, το οποίο αποτελεί την επιτομή μιας ακραίας συντηρητικής κυβέρνησης. Και τέλος την απαγόρευση των διαδηλώσεων! Μα γιατί να διαδηλώσει κάποιος ενάντια σε μια επιτυχημένη φιλολαϊκή κυβέρνηση; Και γιατί σε τελική ανάλυση στερείτε κ. πρωθυπουργέ το δικαίωμα να διαδηλώσουν κάποιοι υπέρ της επιτυχημένης σας πολιτικής;;

 

Θα έρθει ο κ. Μητσοτάκης να εγκαινιάσει την επένδυση στον Ερημίτη, το κατ ευφημισμό Kassiopi Project, έτσι για να διαφέρει από ένα όνομα που σηματοδοτεί την αγωνιστική εναντίωση των κατοίκων απέναντι σ αυτό. Θα διαφημίσει το περίφημο έργο των 180 κλινών για τις οποίες θυσιάζονται εκατοντάδες στρέμματα «φυσικής επένδυσης» που είναι η μόνη που διασφαλίζει την οποιαδήποτε βιωσιμότητα συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής, ιδιαίτερα για το νησί της Κέρκυρας. Θα διαφημίσει κάποιες εκατοντάδες θέσεις εργασίας που υπόσχεται η «επενδύτρια» εταιρεία, ένας αριθμός θέσεων που είναι 30 φορές μεγαλύτερος από τον παγκόσμιο μέσο όρο εργαζομένων ανά επισκέπτη και μάλιστα όταν, όπως η ίδια δηλώνει, δεν θα είναι η ίδια εκμεταλλεύτρια της επένδυσης, άρα δεν μπορεί να υποσχεθεί καμία θέση εργασίας! Είναι η προσφιλή της τακτική να δημιουργεί ανυπόστατους εντυπωσιασμούς μιας και η μόνη επένδυση που έχει κάνει είναι η επικοινωνιακή της τακτική (Οποιαδήποτε ομοιότητα με αντίστοιχη επικοινωνιακή επένδυση της κυβέρνησης είναι εντελώς συμπωματική)

Να πληροφορήσουμε τον κ. πρωθυπουργό ότι πλήθος φορέων μεταξύ αυτών τα Δημοτικά Συμβούλια της βόρειας και της κεντρικής Κέρκυρας έχουν αντιταχθεί στη συγκεκριμένη «επένδυση». Μήπως θα έπρεπε να ακούσει την άποψή τους; Πως όμως όταν όλοι αυτοί δε συμπεριλαμβάνονται στους προσκεκλημένους με τα vouchers που έχει διανείμει ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης; Ένας οικοδεσπότης που έρχεται ως κατακτητής σε έναν τόπο και κατά προέκταση δεν είναι ευπρόσδεκτος.

 

H Κέρκυρα δεν έχει ανάγκη από περαιτέρω τσιμεντοποίηση των λιγοστών πια πνευμόνων της, αλλά από έργα υποδομής (οδικό δίκτυο, βιολογικούς καθαρισμούς, διαχείριση απορριμμάτων, διαχείριση υδάτων) που θα στηρίζουν την υπάρχουσα οικονομία αλλά και τις κοινωνικές ανάγκες. Και βέβαια από μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής πανδημίας που αρχίζει να πλήττει την κοινωνική πλειοψηφία.

 

Απαιτούμε την ακύρωση της αποικιοκρατικής σύμβασης ξεπουλήματος του Ερημίτη και κάθε μελλοντικής «επένδυσης» που οραματίζετε η κυβέρνηση.

 

Το Φυσικό περιβάλλον του νησιού είναι η μόνη»επένδυση» που μπορούμε να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.

 

Καλούμε όλους τους συμπολίτες στην «υποδοχή» του πρωθυπουργού:

Σάββατο 11:00 στην κινητοποίηση των σωματείων στην πόλη

Σάββατο 17:00 στην Ελαιουργεία στις Σινιές

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search