• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Σύλλογος ΟΤΑ Νομού Κέρκυρας: Εφαρμόστε μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό

July 18, 2020 4237

 

 

 

Με επιστολή  τους Δημάρχους, τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους Γιατρούς Εργασίας καθώς και τους Τεχνικούς Ασφαλείας ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Κέρκυρας  ζητά την εφαρμογή μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας από ιογενείς και άλλες λοιμώξεις

 

Επιστολή προς:

 ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

-Γ.Γ. ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  

-Γ.Γ. ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

-Τμήμα Πρ/σίας & Πρ/γής της  Δημόσιας  Υγείας   Δ.Κ.Κέρκυρας 

-Ιατροί Εργασίας   Δήμων Βόρειας ,Κεντρικής & Νότιας Κέρκυρας                                                          

-Τεχνικοί Ασφαλείας Δήμων Βόρειας, Κεντρικής & Νότιας Κέρκυρας                                                                                  

Κοιν.: Μέλη μας

ΘΕΜΑ:

Λήψη μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας από ιογενείς και άλλες λοιμώξεις και εφαρμογή μέτρων για  την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων  κατά τη χρήση κλιματιστικών μονάδων στους χώρους εργασίας

 

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα μέτρα που έχετε πάρει σχετικά με την προστασία των εργαζόμενων κατ εφαρμογή του εγγράφου του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ με Αρ. Πρωτ: Δ1(δ) / ΓΠ οικ.26635 και συγκεκριμένα αν έχουν εφαρμοστεί τα αναφερόμενα της παρ. 2.2.ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, ο εργοδότης, στο πλαίσιο των πάγιων υποχρεώσεών του και σε συνεργασία με τον τεχνικό ασφάλειας και τον ιατρό εργασίας, (όπου προβλέπεται απασχόληση αυτού), οφείλει να εντοπίζει, να εκτιμά και να αξιολογεί τους κινδύνους στο χώρο εργασίας και να προβαίνει στη λήψη των κατάλληλων μέτρων πρόληψης και προστασίας.

Με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας ζητάμε την εφαρμογή προληπτικών  μέτρων  σε όσους εισέρχονται στα Δημοτικά κτίρια. Εφιστούμε την προσοχή στις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Υγείας, για την τήρηση των ατομικών κανόνων υγιεινής.

Παρακαλούμε για την εφαρμογή  των προβλεπόμενων μέτρων (Αναδιοργάνωση θέσεων εργασίας ή τροποποίηση παραγωγικής διαδικασίας ή λήψη τεχνικών μέτρων, στις περιπτώσεις που οι θέσεις εργασίας γειτνιάζουν μεταξύ τους ή με τις θέσεις πολιτών-εξυπηρετούμενων, συνεργατών, κλπ, όπως π.χ. η τοποθέτηση προστατευτικών διαχωριστικών τύπου π.χ. Plexiglas, οριοθέτηση χώρου με ταινία, σήμανση στο έδαφος προς υπενθύμιση της απαιτούμενης απόστασης ασφάλειας, κλπ.),την παροχή στους εργαζόμενους τα κατάλληλων Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) (μάσκες, γάντια, γυαλιά, στολές ολόσωμες μιας χρήσης, ποδονάρια, σκούφοι, επιμανίκια μίας χρήσης), την προμήθεια και χρήση αντισηπτικών διαλυμάτων χεριών, καθαριστικών, χαρτικών και τη δημιουργία στοκ που θα εξασφαλίσει επάρκεια σε περίπτωση παράτασης της πανδημίας ,την καθημερινή καθαριότητα των οχήματων του Δήμου,την καθαριότητα της καμπίνα τους καθημερινά στο τέλος της βάρδιας και ανάμεσα στις βάρδιες εφόσον χρησιμοποιείται το ίδιο όχημα ή μέσο και από επόμενη βάρδια. Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί σε κάθε τι που αγγίζεται από τους χειριστές (τιμόνι, ταχύτητες, διακόπτης παραθύρων, μπουτόν ασφάλειας πόρτας, χειρολαβές, υποβραχιόνια καθισμάτων, καθρέφτης κ.λπ.) και ότι άλλο προβλέπεται σύμφωνα με τις κατά περίπτωση ειδικές οδηγίες/κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ, της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και αποφάσεις αρμόδιων φορέων. Επειδή οι κλιματιστικές μονάδες ενδέχεται  υπό προϋποθέσεις να διευκολύνουν την αερογενή μετάδοση με μηχανικό τρόπο από άτομα που είναι ήδη φορείς. Παρακαλούμε να λάβετε τα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία της υγείας των συναδέλφων εφαρμόζοντας τα μέτρα που προβλέπονται και τον σχολαστικό καθαρισμό φίλτρων και συντήρηση των συσκευών ανακύκλωσης/ψύξης και θέρμανσης .

Προτείνουμε επικουρικά την θερμομέτρηση και καταγραφή των επισκεπτών στις εισόδους των κτιρίων την υποχρεωτική χρήση μάσκας των επισκεπτών και την εξυπηρέτηση κατόπιν ραντεβού για την αποφυγή συνάθροισης .

Επισημαίνεται η ευθύνη του εργοδότη για την εκπαίδευση των εργαζομένων, για την ασφαλή χρήση και την επίβλεψη χρήσης των ΜΑΠ. Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα δεν θα επιτρέψουμε την έκθεση της υγείας των συναδέλφων σε κίνδυνο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search