• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

O Guardian για την επένδυση στην Κέρκυρα και τους πρωθυπουργικούς φίλους

August 02, 2020 4659

 

Στην τουριστική επένδυση της Κασσιόπης στην καταπράσινη περιοχή του Ερημίτη στη Βόρεια Κέρκυρα την οποία με τόσο περηφάνια ανακοίνωσε προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται σε εκτενές δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Guardian επισημαίνοντας πως αποτελεί μήλον της έριδος στο νησί. 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο θυμός είναι διάχυτος πλέον στον αέρα του νησιού αφού από την μία τάσσονται όσοι είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν και το τελευταίο κομμάτι παρθένου εδάφους του νησιού με τη μοναδική μοναδική βιοποικιλότητα και από την άλλη οι «φίλοι» του Κυριάκου Μητσοτάκη που θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή σε ένα θέρετρο «εξαιρετικής πολυτέλειας». 

«Από την άλλη πλευρά πρόκειται για μια φιλική προς τις επιχειρήσεις ελληνική κυβέρνηση και το ιδιωτικό μετοχικό κεφάλαιο της NCH Capital, που απέκτησε τον φυσικό αυτό παράδεισο στη βορειοανατολική Κέρκυρα, όταν η Αθήνα στο απόγειο της κρίσης χρέους της πούλησε περιουσιακά στοιχεία λόγω έλλειψης μετρητών» αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα Guardian.

 

 

Μέχρι το 2026, η εταιρεία επενδύσεων ελπίζει να έχει μετατρέψει το ακρωτήριο «Ερημίτης», σε ένα θέρετρο «περιβαλλοντικά ευαίσθητο» με ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, βίλες και μια μαρίνα 60 θέσεων, αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Η Λι Ντάρελ, η χήρα του Τζέραλντ Ντάρελ, του γνωστού Βρετανού φυσιοδίφη, που έζησε στην Κέρκυρα και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο τουρισμό του νησιού, εναντιώνεται στην απόφαση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης.

«Οποιαδήποτε καταστροφή ενός τέτοιου οικοσυστήματος θα ήταν αδιανόητη», δήλωσε η γεννημένη στις ΗΠΑ συγγραφέας, μιλώντας από το ενετικό σπίτι της που ανακαινίζει στην Κέρκυρα. «Μπορώ να καταλάβω το επιχείρημα της κυβέρνησης για ξένες επενδύσεις, αλλά ο Εριμίτης είναι ένα κόσμημα της φύσης που πρέπει να σωθεί» επισημαίνει.

Ο Τζόνι Κάμερον, ο οποίος είναι επικεφαλής του Συνδέσμου Ιδιοκτητών της Κέρκυρας, ο οποίος εκπροσωπεί περίπου 200 κυρίως Βρετανούς ιδιοκτήτες σπιτιού, κάλεσε τον Μητσοτάκη να επανεξετάσει το θέμα.

«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί μια κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει την αειφόρο και φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη θα υποστήριζε ποτέ ένα τόσο παλιομοδίτικο έργο», έγραψε στη δεύτερη από τις δύο επιστολές του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είναι προφανές ότι η οικοδόμηση σε μια τόσο παρθένα περιοχή δεν χαρακτηρίζεται ως μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης» προσθέτει.

Παράλληλα, ακτιβιστές επίσης εναντιώνονται στην κυβέρνηση απειλώντας ότι θα πάνε στα δικαστήρια για να προσπαθήσουν να σταματήσουν την επένδυση των 120 εκατομμυρίων ευρώ.

documentonews.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search