• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος: Ο Ερημίτης έπιασε φωτιά μόλις περιήλθε στη δικαιοδοσία της εταιρείας - Ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι το δάσος θα καεί!

August 18, 2020 4890

 Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας

Δήλωση για τη φωτιά στον Ερημίτη

Στις 16 Αυγούστου εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον Άγιο Στέφανο Σινιών, η οποία επεκτάθηκε, όλως τυχαίως (;;) στο προς δόμηση τμήμα του Ερημίτη. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Π.Υ. υπήρχαν πέντε ταυτόχρονες εστίες φωτιάς και αυτό προφανώς δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Επί 30 έτη, που οι κάτοικοι της περιοχής είχαν την ευθύνη για τη φροντίδα του Ερημίτη και τον καθαρισμό των μονοπατιών, δεν εκδηλώθηκε ποτέ πυρκαγιά. Μόλις περιήλθε στη δικαιοδοσία της εταιρείας, έπιασε φωτιά και το έργο της πυρόσβεσης ήταν δύσκολο μέσα από τα ακαθάριστα πλέον μονοπάτια.

Ο πρωθυπουργός, κατά την πανηγυρική εκδήλωση των εγκαινίων του Kassiopi Project, είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι το δάσος θα καεί. Οι αρμόδιες περιφερειακές αρχές δεν θα έπρεπε να λάβουν υπόψη την προειδοποίηση και να μεριμνήσουν ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας;

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, εκτός από την αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συμμετείχαν θεσμικοί φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής, δεν αντιληφθήκαμε όμως παρουσία των επίδοξων επενδυτών.

Αναμένουμε άμεσες ενέργειες από τις αρμόδιες αρχές για τη σύλληψη και τιμωρία των υπεύθυνων του εμπρησμού και απαιτούμε άμεση αναδάσωση. Γνωρίζουμε ότι ο πρόσφατος νόμος Χατζηδάκη καταλύει κάθε ασφαλιστική δικλίδα για την προστασία του περιβάλλοντος. Όμως στην προκειμένη περίπτωση επιβάλλεται τουλάχιστον 20ετής αναστολή των οικοδομικών αδειών στην πληγείσα από τη φωτιά περιοχή για να διαλυθεί η σκιά της ηθικής αυτουργίας και ενθάρρυνσης των εμπρηστών.

 Κέρκυρα, 18 Αυγούστου 2020

Η Πρόεδρος                    Η Γραμματέας

Βέρα Κορωνάκη             Βούλα Μπούκα

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search