• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ασπίδες προσώπου από τους μαθητές του Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας σε δομές ασυνόδευτων παιδιών και το Ίδρυμα Κωφών Ελλάδος

August 22, 2020 3869
Μια κοινωνικοί προσφορά από τους μαθητές-κρατούμενους του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας

Δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι κρατούμενοι-μαθητές του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας διέθεσαν 40 ασπίδες προσώπου σε δομές προστασίας ασυνόδευτων παιδιών και στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών Ελλάδος.

Η ανακοίνωση:

 

Παρόντες στη μάχη της κοινωνίας με την πανδημία του ιού Cov-19 δηλώνουν οι μαθητές-κρατούμενοι του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας (2ου Σ.Δ.Ε. Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας).

 

Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες μέρες προσέφεραν 40 συνολικά ασπίδες προσώπου: α) στην Κοινωνική Υπηρεσία της Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ (τομέας υποστήριξης Streetwork/άστεγων ασυνόδευτων παιδιών και των ασυνόδευτων παιδιών που κρατούνται στα πλαίσια της διαδικασίας της “προστατευτικής φύλαξης”) & β) στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών Ελλάδος.

 

Οι ιατρικές αυτές ασπίδες προσώπου κατασκευάστηκαν από εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές του σχολείου, αξιοποιώντας την τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης του εργαστηρίου πληροφορικής του σχολείου σε συνεργασία με την εθνική πλατφόρμα HELLAS COVID19 3D Printing Supplies.

ΣΔΕ Κέρκυρας
 

Σε ευχαριστήριες επιστολές τους οι δυο φορείς τονίζουν :

“ Ευχαριστούμε θερμά το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Καταστήματος Κράτησης) Κέρκυρας για τη δωρεά ιατρικών ασπίδων προσώπου για την κάλυψη των αναγκών των ωφελούμενών μας”.

Ειδικότερα η Κοινωνική Υπηρεσία της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ συμπληρώνει:

ΣΔΕ Κέρκυρας

... οι συνολικά 76 ώρες εθελοντικής εργασίας που απαιτήθηκαν για τη παραγωγή του υγειονομικού υλικού στο σχολείο σας προσδίδουν συμβολική αξία στη πράξη σας και με την πρωτοβουλία σας αυτή εκφράζετε έμπρακτα την υποστήριξη σας στο 27ετές μας έργο, που επικεντρώνεται στην ζωτικής σημασίας παροχή υπηρεσιών σε παιδιά και νέους σε κίνδυνο, καθώς και σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Παράλληλα συμβάλλετε στην υποστήριξη προς συνανθρώπους μας που την περίοδο της πανδημίας πλήττονται ιδιαίτερα”.

Τονίζουμε στο σημείο αυτό ότι οι ομάδες streetwork της ΑΡΣΙΣ συνεχίζουν, και κατά τη διάρκεια της κρίσης λόγω της εξάπλωσης του ιού Cov-19, να στοχεύουν στον εντοπισμό και την υποστήριξη ασυνόδευτων παιδιών που διαμένουν στο δρόμο και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην προσπάθειά τους να καλύψουν τις ανάγκες της καθημερινής τους επιβίωσης.

ΣΔΕ Κέρκυρας

Το Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας κρατά ανοικτούς δρόμους στην επανένταξη, θωρακίζοντας την ασφάλεια της κοινωνίας μας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search