Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής για την 3η Σεπτεμβρίου:

«Η 3η Σεπτεμβρίου είναι εμβληματική για το ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι η ημερομηνία της Ιδρυτικής  Διακήρυξης  από τον Ανδρέα Παπανδρέου του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Κανείς όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι  το ΠΑΣΟΚ αναδόμησε την ελληνική κοινωνία.  Έφερε την πλήρη ισότητα μεταξύ των  φύλων. Κατάργησε τα πιστοποιητικά  κοινωνικών φρονημάτων. Άσκησε σκληρή εξωτερική πολιτική, εδραιώνοντας την Ελλάδα στην διεθνή πολιτική σκακιέρα. Ανακατένειμε  τον πλούτο   δημιούργησε την τάξη των μικρομεσαίων και στήριξε τους μη προνομιούχους Έλληνες. Αναγνώρισε μετά από τόσα χρόνια την αντιστασιακή δράση των ηττημένων του εμφυλίου πολέμου πραγματώνοντας την εθνική συμφιλίωση και δημιούργησε και στήριξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σαράντα έξι χρόνια μετά το Κίνημα Αλλαγής , αφιερώνει την φετινή επέτειο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη μεγάλη μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ  και στους ανθρώπους που το στελεχώνουν. Η δημόσια Υγεία, το υπέρτατο αυτό αγαθό, πρωταγωνιστεί εν μέσω της πανδημίας που αντιμετωπίζει όχι μόνο η χώρα μας αλλά όλος ο πλανήτης. Με σύνθημα «για εμάς αξία έχεις πάντα ΕΣΥ»,  το Κίνημα Αλλαγής βάζει  σε πρώτο πλάνο μια από τις μεγαλύτερες κληρονομιές του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80 ,που δεν είναι άλλη από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη για ανασχεδιασμό και διαμόρφωση νέων στρατηγικών εκσυγχρονισμού του. Χρέος και στόχος μας είναι να το θωρακίσουμε. Η ενίσχυση του ΕΣΥ περνάει μέσα από άμεσες προσλήψεις και ενίσχυση του υπάρχοντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και προμήθεια σύγχρονου ιατροφαρμακευτικού υλικού και ασθενοφόρων με στόχο κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα να νιώθουν ασφάλεια χωρίς να πρέπει να υποστούν μεγάλο κόστος για την περίθαλψή τους.

Για το Κίνημα Αλλαγής τα μηνύματα της 3ης του Σεπτέμβρη, παραμένουν επίκαιρα και ζωντανά. Όλοι θα θυμούνται    την  3η Σεπτεμβρίου σαν τη μέρα που σημάδεψε τους αγώνες του λαού και σηματοδότησε ένα καλύτερο αύριο στον μόνιμο αγώνα για τη δημοκρατία».