• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ "ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ" - ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

September 23, 2020 3900

ΕΛΜΕ Κέρκυρας 

 

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ "ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ" - ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΓΟΝΙΩΝ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Με αφορμή το κρούσμα κορωνοϊού στο 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας αναδείχθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας της υγείας όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε, στην ουσία, κανένα πρωτόκολλο για τη διαχείριση του κρούσματος, με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των συναδέλφων (τα σχολεία είναι ένας εργασιακός χώρος με δεκάδες εργαζόμενους), των μαθητών και των οικογενειών τους.

Η ανησυχία και η αγανάκτηση ήταν έκδηλη κατά την επίσκεψη των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ που συζήτησαν με το Διευθυντή και τους συναδέλφους. Το μόνο μέτρο που πάρθηκε ήταν η αναστολή λειτουργίας του τμήματος, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που δίδαξαν σε αυτό να μπαίνουν σε καραντίνα. Ούτε συζήτηση για τεστ ή για διεξοδική ιχνηλάτηση.

Το 5ο Γυμνάσιο είναι ένα μεγάλο σχολείο της πόλης που αυτή τη στιγμή, εν μέσω πανδημίας, λειτουργεί με μία μόνο συμβασιούχο καθαρίστρια και μάλιστα μειωμένου ωραρίου (3ωρο). Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υλοποιηθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ σχετικά με τον καθαρισμό του σχολείου και το σχολείο λειτουργεί με μειωμένο ωράριο.

Η κυβέρνηση και ο Δήμος που έχουν την ευθύνη της καθαριότητας του σχολείου έχουν και την αποκλειστική ευθύνη για την απώλεια διδακτικών ορών που αθροίζονται με τις χαμένες ώρες λόγω κενών σε εκπαιδευτικούς που υπάρχουν σε πολλά σχολεία.

Κατά τα άλλα, όλα είναι "κανονικά" !

Είναι επικίνδυνοι! Αρνούνται να αναλάβουν την στοιχειώδη κρατική ευθύνη (μείωση του αριθμού των μαθητών, αντίστοιχες μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και υγειονομικών), θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του λαού. Ανάγουν τη χρήση μάσκας σε πανάκεια και πιπιλάνε την καραμέλα της ατομικής ευθύνης, δηλαδή του "φταίτε εσείς για ο, τι συμβαίνει"! Και την ίδια στιγμή πανηγυρίζουν για τα παγουρίνο – χορηγίες, για να δείξουν ότι ως κράτος δεν έχουν καμία υποχρέωση.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα! Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η υγεία όλων.

Απαιτούμε, καταρχήν:

· Να γίνει ΑΜΕΣΑ ιχνηλάτηση επαφών και διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να μην αναγκαστούν να απευθυνθούν στα ιδιωτικά κέντρα.

· Να μην προσέλθουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στο χώρο του σχολείου, για όσες μέρες απαιτείται, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

· Να υπάρξει η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη στην εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου για τη διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης.

Διεκδικούμε:

· Σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές το πολύ ανά τάξη, νέες αίθουσες διδασκαλίας και πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

· Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και τους μαθητές, με ευθύνη του κράτους.

· Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια του απαραίτητου υλικού (Μέσα Ατοµικής Προστασίας, είδη καθαρισµού, αντισηπτικά κ.λ.π.)

· Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού µόνιµων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

Η μόνη διέξοδος είναι να δυναμώσουν οι αγώνες μας, για μέτρα ουσιαστικής προστασίας.

Υ.Γ.1: Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν άμεσα την ΕΛΜΕ σε περίπτωση ύπαρξης κρούσματος, ώστε το σωματείο να έχει άμεση-συνολική εικόνα και δυνατότητα παρέμβασης.

Κέρκυρα, 23/9/2020

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search