• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Καταγγελία για την επίθεση των ΜΑΤ

October 10, 2020 3659

Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ,
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και γκλοπ σε βάρος 15χρονων και 17χρονων παιδιών, με εντολή της κυβέρνησης της ΝΔ, το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Οκτώβρη έξω από το υπουργείο παιδείας. Οι μαθητές με την μεγάλη συγκέντρωσή τους απαίτησαν να πάρει τώρα η κυβέρνηση μέτρα για την προστασία της υγείας τους στα σχολεία και ζήτησαν συνάντηση για να συζητήσουν με το υπουργείο. Το υπουργείο απέρριψε το αίτημα για διάλογο και απάντησε με όργιο καταστολής, για να διαλύσει την συγκέντρωση, συλλαμβάνοντας μάλιστα και έναν μαθητή!
Το σκηνικό επαναλήφθηκε για άλλη μία φορά το απόγευμα της ίδιας ημέρας όταν μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και Εργατικά Σωματεία προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο προστασίας του πολίτη, όπου για άλλη μια φορά ήρθαν αντιμέτωποι με την άγρια καταστολή, που είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό αρκετών! Κάτω από την πίεση και την ανυποχώρητη στάση των διαδηλωτών η αστυνομία αναγκάστηκε τελικά να αποχωρήσει και να αφεθεί ελεύθερος ο μαθητής που είχε συλληφθεί το μεσημέρι!
Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για το δεύτερο κύμα της πανδημίας κάνοντας λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για να χωρέσει η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, τώρα επιτίθεται με μανία σε όποιον ζητάει το αυτονόητα, μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής!
Αφού δεν κατάφερε τίποτα με την κατασυκοφάντηση του υπερήφανου, ανυποχώρητου και ελπιδοφόρου αγώνα των μαθητών και των δίκαιων αιτημάτων τους τώρα προχωράει με την καταστολή “χτυπώντας στο ψαχνό”! Το ίδιο εξάλλου είχε κάνει και πριν από λίγες ημέρες σε συγκέντρωση υγειονομικών στο υπουργείο υγείας, χτυπώντας γιατρούς και νοσηλευτών των δημόσιων νοσοκομείων που ζητούσαν περισσότερες ΜΕΘ και προσλήψεις προσωπικού για να αντιμετωπίσουν την πανδημία! Αυτούς που πριν από λίγους μήνες χειροκροτούσε υποκριτικά, αυτούς που καλούνται να μας σώσουν παίζοντας και την δική τους ζωή “κορόνα-γράμματα” λόγω της υποχρηματοδότησης και της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας!
Στο στόχαστρο μεγαλοεργοδοσίας και κυβέρνησης βρίσκονται η υγεία, τα δικαιώματα, η ίδια μας η ζωή γιατί για αυτούς, όπως ξεδιάντροπα ομολογούν, είναι “κόστος”! Παράλληλα, με το όργιο καταστολής ομολογούν και κάτι ακόμα! Ομολογούν τον τεράστιο φόβο τους απέναντι στο οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο κίνημα, που ανασυντάσσεται και βάζει μπροστά την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!
Είμαστε στο πλευρό των μαθητών-των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών, των φοιτητών, όλων των εργαζόμενων! Προειδοποιούμε κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία ότι με την υγεία και τα δικαιώματα τα δικά μας και των παιδιών μας δεν παίζουμε! Εμείς είμαστε εκείνοι που με την δουλειά μας παράγουμε τα πάντα και τα ζητάμε ΟΛΑ!
Καλούμε μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς αγρότες, όλο τον λαό του νησιού μας να αγωνιστούμε για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας! Τους καλούμε να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση της Τρίτης 13 Οκτώβρη στις 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ-ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΟΡΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search