• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Γ. Στάσση για Ζητήματα της Κέρκυρας

October 14, 2020 4099

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Ο κ. Γκίκας αφού συνεχάρη τον κ. Στάσση για την μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της ΔΕΗ, έθεσε μία σειρά ζητημάτων που αφορούν στην Κέρκυρα. Μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός επιπλέον Υποσταθμού Μεσαίας/ Υψηλής Τάσης στην Βόρεια Κέρκυρα, στην περιοχή Σιδάρι. Εξήγησε στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ότι η τουριστική ανάπτυξη, η δημιουργία μεγάλων τουριστικών μονάδων και λοιπών επενδύσεων και επιχειρήσεων, έχει επιφέρει πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, οπότε είναι απαραίτητη η δημιουργία και άλλου/ άλλων Υποσταθμών.

Επιπλέον, ο Βουλευτής παρουσίασε στον κ. Στάσση την ανάγκη αύξησης του κονδυλίου των εργολαβιών. Σημείωσε, ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις που έχουν γίνει, τα έργα που πρέπει να γίνουν την τριετία 2021-2024 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6 εκατ. Ευρώ.

Τέλος, συζητήθηκε το πολύ μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάζει η ΔΕΗ στην Κέρκυρα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Ο κ. Γκίκας εξήγησε ότι το τοπικό κατάστημα λειτουργεί σήμερα με δύο μόνιμους και δύο έκτακτους υπαλλήλους, καθώς δεν έχουν αναπληρωθεί οι θέσεις υπαλλήλων που συνταξιοδοτήθηκαν.

Παράλληλα, δεν επαρκεί ο αριθμός των τεχνιτών, για την αποκατάσταση των βλαβών που παρουσιάζονται σε όλη την Π.Ε. Κέρκυρας. Δεδομένων δε των ιδιαιτεροτήτων του νησιού, μορφολογία εδάφους, έντονα καιρικά φαινόμενα, διάσπαρτοι οικισμοί, Διαπόντια Νησιά κλπ, αλλά και οι ιδιαιτερότητες της παλαιάς Πόλης με την έλλειψη τριφασικών συνδέσεων, την ανάγκη υπογειοποίησης καλωδιώσεων κλπ, η αύξηση του υπηρετούντος μόνιμου τεχνικού προσωπικού πρέπει να είναι γενναία.

Ο κ. Γκίκας είχε, τέλος την ευκαιρία να ενημερωθεί λεπτομερώς για την πορεία της ΔΕΗ και την μεγάλη επιτυχία που κατέγραψε εντός ενός έτους, αποφεύγοντας τη χρεοκοπία.

Μετά την συνάντηση ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Γιώργο Στάσση, για τα θέματα της ΔΕΗ που αφορούν στην Κέρκυρα, με τα πιο βασικά την

άμεση ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και την αύξηση των κονδυλίων για τις εργολαβίες.

Επιπλέον, είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την εντυπωσιακή πορεία που σημείωσε η εταιρεία μέσα σε ένα χρόνο.

Πριν από ένα χρόνο, η ΔΕΗ μόλις που είχε γλιτώσει την χρεοκοπία. Η αξία της ήταν περίπου 300 εκατ. ευρώ και προσπαθούσε να πείσει ότι δεν αποτελεί πλέον συστημικό κίνδυνο για την οικονομία. Ωστόσο, οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές τη θεωρούσαν απαγορευμένο χαρτί. Ήταν ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία, όπως την άφησε η κυβέρνηση Τσίπρα το 2019, με ελάχιστη συμμετοχή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και προσκολλημένη στο λιγνίτη. Ένα χρόνο μετά, η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην. Λιγνιτικές μονάδες κλείνουν, αυξάνονται οι συνεργασίες με ξένες εταιρείες για μεγάλες πράσινες επενδύσεις, ενώ μειώνονται τα λειτουργικά έξοδα.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2020, τα κέρδη της ΔΕΗ έφτασαν στα 485 εκατ. Ευρώ. Αυτό της επιτρέπει να προχωρήσει σε δωρεάν πάγιο, σε εκπτώσεις 8% σε ευάλωτους πελάτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και σε καταναλώσεις άνω των 2.000 KWh,, όπως επίσης και σε δωρεάν τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πελατών της.

Μέσα σε 1,5 χρόνο η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας εκτινάχθηκε από τα μόλις 292 εκατ. τον περσινό Απρίλιο στα 1,2 δισ. Ευρώ σήμερα (αύξηση 312%).

Με όσα έχουν γίνει μέσα σε ένα χρόνο και με την ελπιδοφόρα προοπτική της, η ΔΕΗ επιβεβαιώνει ότι αποτελεί πραγματική επιτυχία της Κυβέρνησης.

Σε ότι αφορά στην Κέρκυρα, προσβλέπω στην ικανοποίηση των αιτημάτων που μετέφερα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, καθώς όπως με ενημέρωσε το κονδύλι για τις επενδύσεις της νέας ΔΕΗ θα πολλαπλασιαστεί και θα αγγίξει το 1 δις Ευρώ σε βάθος πενταετίας.»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search