• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας: Αστυνομική παρέμβαση για την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης με ενέργειες και εκφράσεις που θυμίζουν τις μαύρες εποχές του Μανιαδάκη, του Α. Έβερτ και της ΕΡΕ

December 01, 2020 3157

Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας: Αστυνομική παρέμβαση για την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης με ενέργειες και εκφράσεις που θυμίζουν τις μαύρες εποχές του Μανιαδάκη, του Α. Έβερτ και της ΕΡΕ.

 

 

 

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού Κέρκυρας :

Μας καταγγέλθηκε από εργαζόμενο ότι την Δευτέρα το πρωί, μόλις βγήκε από την πόρτα του Εργατικού Κέντρου, δέχτηκε επιτόπια «ανάκριση» από αγνώστους με πολιτική περιβολή, οι οποίοι αφού του έδειξαν ταυτότητες αστυνομικού, του ζήτησαν επίμονα να τους πει: «…ποιοι είναι πάνω το Εργατικό Κέντρο?», «…ποιος έχει βάλει μουσική στο Εργατικό Κέντρο?» και «…τι δουλειά είχε ο ίδιος στο Εργατικό Κέντρο?».

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια της αστυνομίας τον περασμένο Μάρτη να συμμετάσχει (με τον τρόπο της) στη συγκρότηση της προσωρινής διοίκησης του εργατικού Κέντρου, στις γραφικές παρακολουθήσεις του εργατικού κέντρου τους τελευταίους μήνες, τον αποκλεισμό του οικοδομικού τετραγώνου γύρω από το εργατικό κέντρο στις 17 και 26 Νοέμβρη, ημέρες της επετείου του πολυτεχνείου και της πανελλαδικής απεργίας αντίστοιχα, την περικύκλωση της πόλης και του κυκλοφοριακού χάους που προκάλεσε η αστυνομική διεύθυνση στις τρεις μεγάλες οδικές αρτηρίες της Κέρκυρας στις 26 Νοέμβρη.

Ο κατάλογος των αναφορών των συναδέλφων μας είναι γεμάτος από περιστατικά που περιγράφουν την αστυνομική παρέμβαση για την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης με ενέργειες και εκφράσεις που θυμίζουν τις μαύρες εποχές του Μανιαδάκη, του Α. Έβερτ και της ΕΡΕ. Στις 26 Νοέμβρη όπως μας καταγγέλθηκε σταματούσαν ένα-ένα τα αμάξια στις εθνικές οδούς Λευκίμμης, Πέλεκα, Παλαιοκαστρίτσας, σε άλλον έλεγαν ψευδώς ότι δεν μπορεί να μπει στην πόλη λόγω της απεργίας και σε άλλον έλεγαν ότι εάν πηγαίνει στην απεργία θα έπρεπε  να γυρίσει πίσω. Μπήκαν μάλιστα και σε λεωφορείο 5 χλμ έξω από την πόλη ζητώντας από τους επιβάτες να κατέβουν κάτω όσοι σκοπεύουν να πάνε στην απεργία. Σε πεζούς στην πόλη και κοντά στο εργατικό κέντρο έκαναν νουθεσίες του στυλ «…τι δουλειά έχεις εσύ με αυτούς», «…μη μπλέκεις με συνδικαλιστές και απεργίες», ενώ έφτασαν στο σημείο για να αποτρέψουν εργαζόμενους να έρθουν στο εργατικό κέντρο να ισχυριστούν ότι η ανάρτηση του συνδικάτου στο διαδίκτυο για την υποβολή των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας είναι παραπλανητική, λες και εμείς είμαστε όμοιοι με τους εκάστοτε πολιτικούς τους προϊστάμενους. Kατά πόσο  τα παραπάνω τα έκαναν για να προστατέψουν το λαό από την εξάπλωση του κορωνοϊού, δεν πρόκειται σε αυτή την ανακοίνωση να το αναλύσουμε. Άλλωστε για όλα αυτά, μπορεί κανείς να βγάλει τα συμπεράσματά του ανατρέχοντας  στις δηλώσεις του ίδιου του υπουργού δημόσιας τάξης και βλέποντας τις φωτογραφίες των αστυνομικών στην Αθήνα .

Εμείς τους στέλνουμε ένα σαφέστατο μήνυμα:

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η ολιγαρχία του πλούτου, ο Μητσοτάκης και η παρέα του πρέπει τώρα να καταλάβουν ότι:

  • Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με τα 11 ευρώ, ημερήσιο εισόδημα για έναν ολόκληρο χρόνο

  • Οι μισοί εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό με τα 3 ευρώ ημερήσιο εισόδημα .

  • Οι άλλοι μισοί εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό με τα 0 ευρώ εισόδημα .

  • Οι άνεργοι με τα 0 ευρώ ημερήσιο εισόδημα

  • Οι φτωχοί αγρότες με την τιμή του λαδιού στα 1,2 ευρώ το λίτρο και 22% φορολογία σε ενδεχόμενη πώληση

  • Οι χρεοκοπημένοι μικροεπαγγελματίες –αυτοαπασχολούμενοι που έβαλαν ή ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο στη δουλειά τους

  • Οι « τυχεροί» εργαζόμενοι με τα 200, 400 ή στην καλύτερη τα 600 ευρώ το μήνα που δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ κάτω από άθλιες συνθήκες εργασιακής γαλέρας

  • Οι νέοι και οι νέες που απαγορεύεται να ονειρεύονται για το μέλλον και τη ζωή τους

                                          ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ

ΓΙ ΆΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Το συνδικάτο μας και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι θα ανεβαίνουν τις σκάλες του εργατικού κέντρου με τραγούδια, αισιοδοξία και ταξική πάλη. Κάθε μέρα οι εργατοϋπάλληλοι θα ανεβαίνουν ένα μπόι ψηλότερα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search