• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκκίνηση: Στις 6 Δεκεμβρίου το 3ο επεισόδιο της εφαρμογής του δόγματος νόμος και τάξη

December 09, 2020 3023



Η Εκκίνηση με αφορμή  το όργιο κρατικής καταστολής της 6η Δεκεμβρίου, τη μέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση

Την 6η Δεκεμβρίου, ημερομηνία της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, παρακολουθήσαμε το τρίτο επεισόδιο της εφαρμογής του δόγματος νόμος και τάξη. Η πρώτη φορά που η Κυβέρνηση των αρίστων εφάρμοσε το συγκεκριμένο δόγμα, ήταν στις 17 Νοεμβρίου, όπου απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων και χτυπήθηκαν ανελέητα όλες οι συγκεντρώσεις, παρά το γεγονός ότι οι διαδηλωτές τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα. Στην Κέρκυρα εκείνη την μέρα, αφού πολιορκήθηκε το Εργατικό Κέντρο για να μην πραγματοποιηθεί η σχεδιαζόμενη συγκέντρωση, εν συνέχεια επιχειρήθηκε η καταστολή της αυθόρμητης πορείας που έγινε στην παλιά πόλη, με συνέπεια να υπάρξουν 16 προσαγωγές που μετατράπηκαν σε πρόστιμα των τριακοσίων ευρώ. Το δεύτερο επεισόδιο ήταν η απεργία της 26ης Νοεμβρίου, όπου είχαμε αποκλεισμό όχι μόνο του Εργατικού Κέντρου, αλλά του συνόλου του κέντρου της πόλης, με μπλόκα να έχουν δημιουργηθεί και έξω από τον αστικό ιστό, δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο για τουλάχιστον τρείς ώρες. Τελευταίος κρίκος σε αυτή την αλυσίδα, ήταν τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Αθήνα με όργιο καταστολής, που κατέληξε στην σύλληψη των δικηγόρων Καμπαγιάννη και Παπαδάκη που συμμετείχαν στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Μετά από όλα τα παραπάνω, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπερασπίστηκε πλήρως την αστυνομοκρατία που έχει επιβληθεί σε όλη την χώρα, δηλώνοντας προκλητικά «Θα συνεχίσουμε, είμαστε ακάθεκτοι στον δρόμο της νομιμότητας, της διεύρυνσης της δημοκρατίας, της ισονομίας, του περιορισμού της αυθαιρεσίας». Είναι σαφές ότι η Πανδημία χρησιμοποιείται από την Κυβέρνηση, ως ευκαιρία για την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενώ ταυτόχρονα στοχοποιεί όποιον αντιτίθεται στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της.
Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ από θέση αρχής δεν αποδέχεται κανενός είδους αντιδημοκρατική διολίσθηση, είτε αυτή προέρχεται από την Κυβέρνηση, είτε την Αστυνομία είτε άλλους θεσμικούς φορείς. Η προσπάθεια συντριβής των πολιτικών αντιπάλων της συντηρητικής παράταξης, καθώς και η καθυπόταξη του λαϊκού κινήματος δεν θα γίνουν η κανονικότητα που ονειρεύονται.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search