• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η χειμωνιάτικη εκδοχή της Αρχόντισσας του Ιονίου είναι άκρως μαγική

January 17, 2021 3386

Το νησί των Φαιάκων προσφέρει μια γαλήνη με αύρα θάλασσας αλλά και ορεινές επιλογές άγνωστες στους πολλούς.

Όλοι έχουμε συνδυάσει την Κέρκυρα με το καλοκαίρι και ενδεχομένως αρκετά και με το Πάσχα. Η αρχόντισσα του Ιονίου, όμως, έχει ζωή και μάλιστα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να δεις και να κάνεις ακόμη και το χειμώνα.

Σίγουρα οι ρυθμοί πέφτουν και οι αφίξεις τουριστών είναι πολύ χαμηλότερες από το καλοκαίρι. Το μεγάλο αυτό νησί, όμως, ενώ έχει ρίξει ρυθμούς, προσφέρει μια γαλήνη με αύρα θάλασσας αλλά και ορεινές επιλογές άγνωστες στους πολλούς.

Η χειμωνιάτικη εκδοχή της Κέρκυρας

Τα φημισμένα καντούνια δεν χάνουν την αίγλη τους ούτε το χειμώνα. Φυσικά, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv δε θα δεις τουρίστες με μαγιό και καπέλο να περπατούν εκεί και ίσως χρειαστείς και ομπρέλα. Ο αριστοκρατικός αέρας της παλιάς πόλης είναι εκεί και σε κάνει να ενσωματώνεσαι πλήρως στην καθημερινότητα των Κερκυραίων. Το καλοκαίρι μπορεί να είσαι τουρίστας, αλλά το χειμώνα γίνεσαι σίγουρα ταξιδιώτης στο νησί.

Περπατώντας κάτω από τα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης θα περάσεις μπροστά από διάφορα καταστήματα, κάποια από τα οποία είναι κλειστά λόγω εποχής. Στάσου σε διάφορα σημεία και παρατήρησε την αρχιτεκτονική. Πολλοί δρόμοι μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από το παρελθόν. Η πόλη σε ορισμένα σημεία δεν έχει αλλά σχεδόν καθόλου εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Μακριά από το πολύβουο καλοκαίρι, μοιάζει σαν να γίνεσαι ένα με την ιστορία και να ξετυλίγεται μπροστά σου.

Πριν κάνεις το ταξίδι ρίξε μια ματιά σε παλιές γκραβούρες και φωτογραφίες για να συγκρίνεις. Ειδικά από την περίοδο του καρναβαλιού. Θα φέρεις στο μυαλό σου τις σερενάτες που υπήρχαν στην περίοδο του καρναβαλιού, τους μασκαράδες, και νέα ζευγάρια που γελούν στο λιμάνι.

Στα ανοιχτά καταστήματα που ξεχωρίζουν το χειμώνα από τα φώτα τους θα δεις κυρίως πελάτες ντόπιους, όπως είναι λογικό. Θα δεις μάλιστα να δουλεύουν και μαγαζιά που δεν έχουν λόγο ύπαρξης το καλοκαίρι και σε παραξενεύουν όταν τα βλέπεις σε ένα νησί. Ένα κατάστημα που πουλάει ξυλόσομπες ανήκει σε αυτά.

Τι θα δεις και τι θα κάνεις στην Κέρκυρα το χειμώνα

Η Κέρκυρα είναι το κλασικό νησιώτικο «city break» που πρέπει να κάνεις αν θες να δεις τη ζωή το χειμώνα σε ένα νησί. Ταυτόχρονα σου χαρίζει την αίσθηση της ασφάλειας που χαρίζει μια νησιωτική πόλη, ειδικά αν έχεις οικογένεια. Θα ξεκινήσεις τη βόλτα σου από το Παλιό Φρούριο. Περνάς τη μεγάλη γέφυρα πάνω από την τάφρο Conta fossa και ανηφορίζεις μέσα από τα ενετικά οχυρώματα. Επιβλητικά κτίρια, μνημεία πολιτισμού και θολωτοί διάδρομοι θα σε μαγέψουν από την πρώτη στιγμή. Αξίζει να κάνεις μια στάση στη Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας και τον ναό του Αγίου Γεωργίου.

Φυσικά η απόδραση στη χειμωνιάτικη Κέρκυρα επιβάλλει βόλτα κατά μήκος της οδού Αγίου Σπυρίδωνος, ένα πολυσύχναστο δρόμο το καλοκαίρι, αλλά σχεδόν έρημο το χειμώνα. Θα δεις σίγουρα προσκυνητές πηγαίνουν μέσα στην περίφημη εκκλησία, προσφέροντας τις προσευχές τους στον Άγιο ο οποίος έχει προστατεύσει την Κέρκυρα για αιώνες.

Θα έχεις ακούσει, φυσικά, και το φημισμένο γραφικό Λιστόν το οποίο βέβαια αξίζει να δεις και το χειμώνα. Από εκεί θα χαθείς στα πανέμορφα όσο και ερημικά αυτή την εποχή καντούνια, γεγονός που τα κάνει ακόμη πιο ρομαντικά, ακόμη πιο ειδυλλιακά. Ένα ονειρικό κερκυραϊκό σκηνικό, αλλά απαλλαγμένο από τη μεγάλη τουριστική κίνηση και τη φασαρία. Θα μιλήσεις με ντόπιους και θα απολαύσεις παραδοσιακές συνταγές στα μεζεδοπωλεία που λειτουργούν χρόνια στην Κέρκυρα. Θα μαζέψεις μυρωδιές και χρώματα στην μόνιμη λαϊκή αγορά της πόλης. Θα κάνεις όσες βόλτες θες ανεμπόδιστα στη Σπιανάδα, το Αχίλλειον και την Γαρίτσα.

Αν σου αρέσουν οι εναλλακτικές χειμερινές αποδράσεις που έχουν λίγη αύρα θάλασσας, αέρα ιστορίας και καλές επιλογές για διαμονή και φαγητό… καλώς ήρθες στην Κέρκυρα!

ΠΗΓΗ: news.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search