• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Παρεμβάσεις στα περιφερειακά Κέντρα Υγείας

February 05, 2021 3178

Anako;invsh thw TE K;erkyraw toy KKE

Παρεμβάσεις στα περιφερειακά Κέντρα Υγείας

 

Την Τετάρτη 3 Φλεβάρη, ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έκαναν παρεμβάσεις στα περιφερειακά Κέντρα Υγείας του νησιού μας. Συγκεκριμένα, στο ΚΥ Λευκίμμης στη Νότια Κέρκυρα, στο ΚΥ Αγίου Μάρκου στην Κεντρική Κέρκυρα και στο ΚΥ Αγίου Αθανασίου στη Βόρεια Κέρκυρα, τα οποία εξυπηρετούν τον πληθυσμό της πλειονότητας χωριών του νησιού.

Στις κινητοποιήσεις βρέθηκαν επίσης Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης. Μέσα από τις παρεμβάσεις, διαπιστώθηκε ότι τα κονδύλια που έχουν ψηφιστεί για τη συντήρηση των Κέντρων Υγείας από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν έχουν αξιοποιηθεί ακόμα καθώς η Δημόσια Υγεία δεν αποτελεί προτεραιότητα για την περιφερειακή αρχή, αν και τα προβλήματα είναι επείγοντα. Για μια ακόμη φορά, διαπιστώθηκε η χρόνια υποστελέχωση κυρίως σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και η αδυναμία λειτουργίας τμημάτων, λόγω απαρχαιωμένου εξοπλισμού (πχ. ακτινολογικό ΚΥ Αγ. Αθανασίου κτλ.). Επίσης είναι εμφανής η κτηριακή εγκατάλειψη. Ρωγμές στους τοίχους, τουαλέτες που δεν λειτουργούν, έλλειψη θέρμανσης, υπόγεια που πλημυρίζουν, αυτή είναι η κατάσταση στην οποία ασκούν το λειτούργημά τους οι υγειονομικοί.

Τώρα οι υγειονομικοί καλούνται να σηκώσουν και το βάρος του εμβολιασμού κατά του COVID, χωρίς τους απαραίτητους νοσηλευτές και χωρίς κανένα μέτρο ενίσχυσης σε προσωπικό και μέσα. Βέβαια ως τώρα, ο εμβολιασμός έχει καθυστερήσει, καθώς δεν έχουν έρθει τα εμβόλια που είχαν υπολογιστεί. Επίσης, είναι τραγικό το γεγονός ότι στην Κέρκυρα υπάρχουν μόνο δύο εμβολιαστικά κέντρα, και τα δύο στην πόλη (ΓΚΝ & ΤΟΜΥ), με αποτέλεσμα οι υπερήλικες που βρίσκονται στις πρώτες ομάδες εμβολιασμού να αναγκάζονται να μετακινηθούν πολλά χιλιόμετρα για να κάνουν το εμβόλιο.

Το ΚΚΕ στηρίζει έμπρακτα τους εργαζόμενους στην Δημόσια Υγεία και με τις συμβολικές δράσεις του έξω από τα ΚΥ της Κέρκυρας -με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας- απαιτεί:

· Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία. Εκσυγχρονισμός και πλήρης τεχνικός εξοπλισμός για να μπορούν να λειτουργούν όλα τα τμήματα των Κέντρων Υγείας (ακτινολογικό, αιματολογικό, εμβολιαστικό κτλ). Άμεση συντήρησή τους.

· Πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού κι ένταξή τους στα ΒΑΕ, για την κάλυψη των αναγκών των Κέντρων Υγείας με γιατρούς όλων των σημαντικών ειδικοτήτων. Πρόσληψη νοσηλευτών, παρασκευαστών και βοηθητικού προσωπικού.

· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εργολαβικών εργαζομένων στην Υγεία

· Τα ΚΥ να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους, σε κατάλληλους χώρους.

· Με ευθύνη της κυβέρνησης να εξασφαλιστεί ο εμβολιασμός του λαού. Εκτός από τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες, να εξασφαλιστεί άμεσα ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, των εργαζομένων στα καταστήματα, των ξενοδοχοϋπαλλήλων κι άλλων εργαζομένων στον τουρισμό.

Καλούμε τους εργαζόμενους μέσα από τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς της Κέρκυρας να στηρίξουν τον αγώνα για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search