• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για τους μαθητές των εσπερινών σχολείων

February 11, 2021 2876

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για τους μαθητές των εσπερινών σχολείων

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας στηρίζει τις κινητοποιήσεις, που έχουν προγραμματίσει για σήμερα, 11/2/2021, οι μαθητές των εσπερινών σχολείων του νησιού, ενάντια στο νόμο για τις αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στα ΑΕΙ. Οι μαθητές και η ΕΛΜΕ διαμαρτύρονται (μεταξύ όλων των άλλων, για τα οποία η ΕΛΜΕ έχει δημοσιεύσει αναλυτική ανακοίνωση), για το ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θεσπίζεται για την πρόσβαση στα ΑΕΙ, διαμορφώνεται ΕΝΙΑΙΑ, από το μέσο όρο βαθμολογίας των μαθητών στις Πανελλήνιες, τόσο των Ημερησίων, όσο και των Εσπερινών σχολείων. Η ρύθμιση αυτή βάζει επιπλέον εμπόδια στους μαθητές των εσπερινών σχολείων, στην προσπάθειά τους να σπουδάσουν, σε αυτή τη 2η ευκαιρία που έχουν. Οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχουν επιπλέον των μαθητών των πρωινών λυκείων και ΕΠΑΛ, αλλά και το γεγονός ότι είναι ενήλικες, δυσχεραίνει κατά πολύ την προσπάθεια αυτή. Η ανάλγητη στάση, για μια ακόμα φορά, του Υπουργείου Παιδείας, απέναντι στην πιο ευάλωτη ομάδα των μαθητών μας, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Απαιτούμε την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και να μείνει το καθεστώς πρόσβασης των μαθητών των εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ως έχει.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ, έξω από το συγκρότημα στο Μαντούκι, την Πέμπτη, 11/2/2021, στις 6:30 μ.μ. και στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί μέχρι το Εσπερινό ΓΕΛ, στα Λύκεια!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search