• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ο ΙΣΚ για το εμβόλιο και την υπόθεση του ιατρού Σπυρίδωνος Σκιαδόπουλου

February 20, 2021 3221

 

Με αφορμή τα όσα τελευταία γεγονότα είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την υπόθεση του ιατρού Σπυρίδωνος Σκιαδόπουλου και τη διάσταση του θέματος Πανελλαδικά, ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας επιθυμεί να καταστήσει σαφές πως:

· το εμβόλιο είναι ο μοναδικός τρόπος και η μόνη ασφαλής ιατρικά διέξοδος αντιμετώπισης, εν μέσω πανδημίας, του ιού covid -19.

· ο Πανελλαδικός εμβολιασμός κατά covid-19 που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό συνθήκες έκτακτης ανάγκης και εν μέσω πανδημίας, αποτελεί σήμερα και είναι δημόσιο αγαθό, το οποίο παρέχεται αυστηρά, με τον τρόπο και τη διαδικασία που έχει καθοριστεί και παρακολουθείται στενά σε εθνικό επίπεδο από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και τον ΕΟΔΔΥ, ενσωματώνοντας τα αντίστοιχα διεθνώς αναγνωρισμένα και παραδεδεγμένα ιατρικά πρωτόκολλα.

· η τυχόν επιπλοκή ή παρενέργειες από τη χορήγηση του εμβολίου οφείλει και σε κάθε περίπτωση πρέπει να διαγιγνώσκεται με αυστηρά ιατρικά κριτήρια και ενδελεχή γνωστικό έλεγχο, ώστε να αποφεύγεται στην κρίσιμη αυτή φάση που διανύουμε η διασπορά εύλογης ανησυχίας στην κοινότητα και αμφιβολιών ως προς την ασφάλεια του εμβολίου με τη μεταφορά αβάσιμων επιστημονικά δεδομένων.

· άσκοπες δηλώσεις που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, όπως βέβαια αυτές ατυχώς αναπαράγονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τηλεοπτικές εκπομπές, δεν βοηθούν την ιατρική κοινότητα και τους επιστήμονες που καθημερινά δίνουν άνιση μάχη απέναντι σε ένα ασύμμετρο εχθρό, ενώ ταυτόχρονα αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από το βασικό διακύβευμα τη περίοδο αυτή, που δεν είναι άλλο, από την έγκυρη και υπεύθυνη πληροφόρηση του κοινού γύρω από την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του εμβολίου εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας παρακολουθεί στενά την υπόθεση και πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και των δικαιωμάτων των μελών του, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Δημήτριος Καλούδης Αναστασία Αποστολίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search