• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Επιστολή Στ. Γκίκα προς Υφυπ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά για την Προμήθεια Πυροσβεστικού Σκάφους στην Κέρκυρα

March 18, 2021 2733

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, μεταφέροντας το αίτημα ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας με ένα Πυροσβεστικό Σκάφος.

Στην επιστολή του ο κ. Γκίκας αναφέρεται στην πυρκαγιά που προκλήθηκε στις 12/3/2021 σε κρουαζιερόπλοιο που ελλιμενίζεται στον Λιμένα Κέρκυρας και η οποία κατέστησε σαφή την απόλυτη ανάγκη ύπαρξης τουλάχιστον ενός Πυροσβεστικού Σκάφους για την αντιμετώπιση εκτάκτων συμβάντων στον ευρύτερο χώρο του ΟΛΚΕ.

Επεσήμανε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχείρησε με επιτυχία, ωστόσο αναγκάστηκε να μεταφέρει Πυροσβεστικά Οχήματα με Ferry Boat κοντά στο κρουαζιερόπλοιο, προκειμένου να συμβάλουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Το συμβάν ενδεχομένως να είχε δυσμενέστερη κατάληξη, αν οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν τον απόπλου και την προσέγγιση του μικρού Ferry Boat.

Ο Στέφανος Γκίκας υπογραμμίζει επιπλέον το γεγονός ότι ο Λιμένας της Κέρκυρας δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επιβατικά, τουριστικά και εμπορικά πλοία και κρουαζιερόπλοια, ενώ παράλληλα εξελίσσεται, εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται με ταχείς ρυθμούς. Με την ολοκλήρωση του Master Plan του Λιμένος, δηλαδή την κατασκευή της μαρίνας στο «Καφέ Γυαλί» και της μαρίνας Mega Yacht που θα ακολουθήσει, ο αριθμός των σκαφών που θα ελλιμενίζεται στον ΟΛΚΕ θα αυξηθεί σημαντικά.

Τέλος, επισημαίνει ότι η προμήθεια ενός Πυροσβεστικού Σκάφους είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των σκαφών και πλοίων στον Λιμένα της Κέρκυρας και για να αναβαθμιστεί η επιχειρησιακή ικανότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, η οποία καλείται συχνά να αντιμετωπίσει ανάλογα, αν και μικρότερα συμβάντα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search