• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Τοποθέτηση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας με αφορμή την επιστολή της Δημάρχου Κέρκυρας Μ. Υδραίου

April 05, 2021 2932

Τοποθέτηση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας με αφορμή την επιστολή της Δημάρχου Κέρκυρας Μ. Υδραίου

Πριν λίγες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων προς το Υπουργείο Παιδείας με αίτημα την απομάκρυνση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Καλό θα ήταν η Δήμαρχος να αναλάβει τις ευθύνες για τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων της περιοχής μας, στο κομμάτι που της αναλογεί, και να μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα αναζητώντας άλλοθι για τις ελλείψεις που υπάρχουν. Είναι βολικό να κρύβεται η Δήμαρχος πίσω από τη στάση του Διευθυντή Εκπαίδευσης για να καλύψει τις δικές της ευθύνες. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό!!

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη προσπάθεια της Δημάρχου να εμπλέξει στους σχεδιασμούς της και στις αντιπαραθέσεις με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, με συκοφαντίες περί υποκινούμενης δράσης. Είναι μια τοποθέτηση που προσβάλλει τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας στο νησί μας που παλεύουν για δημόσια δωρεάν παιδεία, για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία εν μέσω πανδημίας, για σύγχρονες κτηριακές υποδομές, για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτό που «υποκινεί» τη δράση των εκπαιδευτικών είναι η αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και των διαχειριστών της, όποια θέση και αν αυτοί κατέχουν. Είναι η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης (που στηρίζει και η Δήμαρχος) αλλά και όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων που απαξιώνουν σταθερά τα δημόσια σχολεία.

Δεν είδαμε την κ. Δήμαρχο, για παράδειγμα, να είναι τόσο λάβρος απέναντι στην κυβέρνηση και να στείλει, όχι μια, άλλα πολλές επιστολές στο Υπουργείο για το γεγονός ότι στα σχολεία του νησιού υπάρχουν εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών που κάθε χρόνο καλύπτονται (αν καλύπτονται) από συμβασιούχους εκπαιδευτικούς…

Ας μην εμπλέκουν τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις Δήμος και Διοίκηση της Εκπαίδευσης.

Την ίδια αντιλαϊκή πολιτική στο θέμα της εκπαίδευσης ακολουθούν και η αιρετή Δημοτική Αρχή της ΝΔ και ο διορισμένος από τη ΝΔ, Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών ξέρουν καλά ότι και τις δυο πλευρές, που σήμερα φαίνεται να μην τα βρίσκουν, τις έχουν απέναντί τους.

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης που κυριαρχεί στο νησί, τα προβλήματα που υπάρχουν κατά καιρούς στην καθαριότητα των σχολείων και ειδικά την περίοδο της πανδημίας, η απουσία ασφαλών και σύγχρονων κτιρίων για την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής κ.α. είναι ζητήματα που άπτονται της πολιτικής που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή. Τα 25άρια τμήματα, οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών στα μέσα της σχολικής χρονιάς, η τρομοκράτηση συνδικαλιστών με μηνύσεις κ.α. είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που υλοποιεί η Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Έχουν τεράστια ευθύνη γιατί αποδέχονται και υλοποιούν τις κεντρικές κατευθύνσεις στο επίπεδο του νησιού μας. Απουσιάζει κάθε διεκδίκηση στη λογική των «αντοχών της οικονομίας» και των νόμων, που όμως γίνονται λάστιχο για τα συμφέροντα των λίγων. Αυτή την πολιτική εξυπηρετούν.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ο πολύπαθος χώρος της δημόσιας εκπαίδευσης δεν μπορεί να αξιοποιείται για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, με μοναδική δέσμευση τη διεκδίκηση ενός σχολείου που ολόπλευρα θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, θα συνεχίσουμε να έχουμε μέτωπο στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, από όποιον κι αν αυτή υλοποιείται. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να δυναμώσει το κίνημα που θα βάζει εμπόδια σε αυτήν την πολιτική.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για σωματείο ισχυρό, ταξικό και ανεπηρέαστο από τις σειρήνες της συναίνεσης. Στον δρόμο αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να βαδίσουμε από κοινού.

 

Κέρκυρα, 5/4/2021

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search