Print this page

Συγκλονίζει η περιγραφή του φίλου της Κορίνας Λαβράνου που έχασε τη ζωή της στη Γαύδο

April 14, 2021 3642


Ο 40χρονος άνδρας μίλησε για την στιγμή της πτώσης του αυτοκινήτου στον γκρεμό από ύψος 70-80 μέτρων καθώς και τις στιγμές αγωνίας μετά από το τροχαίο.

Ο 40χρονος Πέτρος Γασπαράκης, μιλώντας την Τρίτη στο Alpha, δήλωσε υπεύθυνος για το θανατηφόρο συμβάν το οποίο κόστισε τη ζωή της 28χρονης Κορίνας, ενώ κι ο ίδιος νοσηλεύεται τραυματισμένος.

«Εγώ και μόνο εγώ φταίω», ανέφερε χαρακτηριστικά καθώς θυμάται το αυτοκίνητο να κατρακυλά με τους δύο τους μέσα στο γκρεμό βάθους 70-80 μέτρων.


Μιλώντας για την αδικοχαμένη φίλη του, ο 40χρονος είπε πώς «ήταν ένας άγγελος» και πως ο ίδιος τη λάτρευε αληθινά: «Γνωριζόμασταν από το 2017, αλλά τώρα ήρθαμε πιο κοντά».

Θυμάται ότι η Κορίνα ήταν ζωντανή και μιλούσανε μέσα στα συντρίμμια του παραμορφωμένου αυτοκινήτου: «Μου έλεγε ότι πονάει πολύ το πόδι της» κι εγώ προσπαθούσα να την ανακουφίσω με κάποια κουβερτούλα.

Επειδή το κινητό δεν είχε σήμα κάτω στο γκρεμό, ο 40χρονος είπε στην Κορίνα πως θα ανέβει στο δρόμο για να τηλεφωνήσει για βοήθεια.

Όντως, πήρε το ΕΚΑΒ και σε δέκα λεπτά έφτασε ασθενοφόρο με γιατρό και ένας πυροσβέστης.


«Όλα αυτά στις 6 το πρωί, όμως, το ελικόπτερο έφτασε 11:00 με 12:00, αλλά η Κορίνα είχε πεθάνει από τις 10:00 το πρωί», λέει ο 40χρονος.

Ερωτηματικά για την καθυστέρηση της αεροδιακομιδής
Παράλληλα σήμερα, Τετάρτη, ο συνεπιβάτης της άτυχης κοπέλας στο αυτοκίνητο, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, τόνισε ότι υπήρξε καθυστέρηση στον τρόπο που ανταποκρίθηκαν τα σωστικά συνεργεία.

«Το γιατί δε δόθηκε σήμα να σηκωθεί νωρίτερα το ελικόπτερο, θα σας το πει ο γιατρός. Όταν προσέγγισε στο σημείο, και ήρθε σε επαφή με εμένα πήρε αμέσως τηλέφωνο για να γίνει διακομιδή, πήρε τρεις φορές, και ήταν σαν να παρακαλούσε. 05.53 είχα αναρριχηθεί και είχα σήμα και ενημέρωσα το 166», εξήγησε ο Π. Γασπαράκης.


«Οι διασώστες πήγαν με σχοινιά, ήταν δύσκολο να κατέβουν. Μου πήρε μισή ώρα να ανέβω από το γκρεμό. Πήγα να ξαναπέσω, πιάστηκα από κάτι ρίζες», συνέχισε ο ίδιος την περιγραφή του.

«Με το που τουμπάραμε, βγήκα από τη μεριά του συνοδηγού, έβγαλα και την Κορίνα και μου έλεγε ότι πονούσε το πόδι της. Της έριξα μια κουβέρτα, βρήκα το κινητό μου, και επειδή δεν είχα σήμα της είπα ότι πρέπει να ανέβω. Τη χαιρέτισα για τελευταία φορά και πήγα πάνω. Όταν πήρα το 166 περιέγραψα τη βαρύτητα του συμβάντος και λέω από μόνος μου ότι χρειάζεται αεροδιακομιδή. Μετά πήρα και στο ιατρείο στη Γαύδο. Ο γιατρός σε 10-12 λεπτά ήταν εκεί. Από το ΕΚΑΒ μας έλεγαν απλά εντάξει. Το ελικόπτερο έφτασε γύρω στις 11 και μισή», πρόσθεσε ο κ. Γασπαράκης.

«Ο γιατρός όταν ήρθε μου είπε να πάμε, και εκείνη την ώρα ήρθαν οι πυροσβέστες. Ο γιατρός με πήγε στο ιατρείο και γύρισε στο σημείο του συμβάντος. Οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να την ανεβάσουν», είπε ακόμα ο ίδιος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.