• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Aνακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας για το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

April 26, 2021 2827

Aνακοίνωση του Εργατικού Κέντρου  Κέρκυρας για το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Η ανακοίνωση

Χωρίς έκπληξη πλέον διαβάσαμε μία ακόμα ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων που αποτελεί μνημείο θράσους, αλαζονείας και παραποίησης της πραγματικότητας!
Την ώρα που οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό δεν γνωρίζουν αν θα εργαστούν και με ποιες συνθήκες θα γίνει αυτό κατά τη νέα τουριστική σεζόν, την ώρα που τα πενιχρά κρατικά επιδόματα σταματάνε και η Κυβέρνηση φέρνει νέο εργασιακό νόμο με διατάξεις που ανατρέπουν τα ωράρια εργασίας, θεσπίζουν τις ατομικές συμβάσεις, εισάγουν τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και ποινικοποιούν τις απεργίες, κάποιοι δήθεν συνδικαλιστές συνεχίζουν να συντηρούνται μέσω της ανάδειξης εχθρών μέσα στους κόλπους των εργαζομένων.
Η Διοίκηση ενός σκιώδους σωματείου που ελέγχεται δικαστικά για πολλαπλές παραβάσεις επιτίθεται στην ορισμένη από την Δικαιοσύνη και μοναδική νόμιμη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας κατηγορώντας την ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε με την παρουσία οχτώ σωματείων στην πρώην Νομαρχία αποτελεί αντι-συγκέντρωση στη συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ. Προκαλεί ζάλη μόνο και μόνο η προσπάθεια κατανόησης της διαστροφής της αλήθειας!
Βέβαια, δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ οργάνωναν πραγματικές αντι-συνελεύσεις στον πεζόδρομο, την ώρα που γινόταν Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου, κραυγάζοντας τις συνηθισμένες ύβρεις και απειλές τους δια μεγαφώνου και ξυπνώντας στους παλαιότερους μνήμες οδυνηρών καθεστώτων. Όπως φαίνεται όμως κι από την ανακοίνωσή τους, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πρακτικές των σκοτεινών εποχών της σύγχρονης ιστορίας μας, αφού κατά τη διάρκεια της «μεγαλειώδους» κομματικής τους πορείας έστελναν θεληματάδες να μετρήσουν τους εργαζόμενους που βρέθηκαν στην Νομαρχία και να αναφέρουν τον (λανθασμένο, βέβαια) αριθμό στον «διοικητή» του 1ου Γραφείου Κομματικού Στρατού.
Η Διοίκηση ενός σωματείου εργαζομένων που άγεται και φέρεται από έναν κομματικό βραχίονα και που με παρρησία διατρανώνει την στήριξή της σε ένα κόμμα, κατηγορεί συνδικάτα και ομοσπονδίες για υποταγή σε κομματικές εντολές! Και η ζάλη μας εντείνεται!
Η Διοίκηση ενός σωματείου που εδώ και χρόνια πρωτοστατεί στην διαχωρισμό των εργαζομένων σε καλούς (όσοι είναι σε «ταξικά» συνδικάτα) και κακούς (όλοι οι υπόλοιποι), κάνει δημόσια κριτική για δήθεν πρακτικές διασπάσεις των άλλων!
Όλοι αυτοί οι παραλογισμοί, βέβαια, οφείλονται στην ουσία σε ένα παράγοντα: στο γεγονός ότι το συνδικαλιστικό μόρφωμα του ΠΑΜΕ, στην ουσία ένα κομματικό παρακλάδι χωρίς καμία νομική και θεσμική υπόσταση, έχει αυθαίρετα αποφασίσει πως αποτελεί τον έναν και μοναδικό προστάτη των εργαζομένων (οποιοσδήποτε συσχετισμός με πολύ αρχαιότερα επαγγέλματα είναι συμπτωματικός), την ώρα που είναι φανερό σε όλους, άρα και στους ίδιους, πως δεν έχει καταφέρει να πείσει για αυτόν τον ρόλο του κανένα εργαζόμενο που δεν ανήκει στον πυρήνα του κόμματος που το υποθάλπει. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζει την σκληρή γραμμή της μισαλλοδοξίας και της πόλωσης προκειμένου να συντηρείται η καριέρα κάποιων επαγγελματικών στελεχών που τροφοδοτούν το «μητρικό σκάφος» με εν δυνάμει ψηφοφόρους.
Στο δια ταύτα, κατανοούμε ότι όλο αυτό το επικοινωνιακό μπρα-ντε-φερ, μέρος του οποίου αποτελεί και η παρούσα ανακοίνωση, στην καλύτερη περίπτωση έχει κουράσει ή αφήσει το αναγνωστικό κοινό παντελώς αδιάφορο και ουσιαστικά αποβαίνει σε βάρος της εμπιστοσύνης των εργαζομένων στον συνδικαλισμό. Από την πλευρά μας, το μόνο που μπορούμε να εγγυηθούμε στους συναδέλφους, στους ανέργους και τους συνταξιούχους είναι ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, με τις ανθρώπινες δυνάμεις μας, μέσα στα όρια του Νόμου, κρατώντας τα κόμματα αυστηρά έξω από τον συνδικαλισμό, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας τόσο από τους κομματικούς στρατούς όσο και από τους επαγγελματίες εργατοπατέρες.
Η δύναμή μας είναι η ενότητα, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search