• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΑΣΕ/ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κέρκυρας: Πρωτομαγιά 2021 - Δίνουμε μαζική αγωνιστική απάντηση στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μαΐου, στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

May 04, 2021 2841

Πρωτομαγιά 2021 - Δίνουμε μαζική αγωνιστική απάντηση στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μαΐου, στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!

Η 1η του Μάη είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Η 1η του Μάη είναι μέρα απεργιακού αγώνα!

135 χρόνια μετά από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, η κυβέρνηση νομοθετεί το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, καθιερώνει εξελιγμένες μορφές εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία. Παράλληλα, επιβάλλει νέους περιορισμούς των συνδικαλιστικών ελευθεριών για να μην αντιδρούν, οργανώνονται και αντιστέκονται οι εργαζόμενοι.

Ο εκσυγχρονισμός που επικαλούνται σημαίνει εργασιακή ζούγκλα και σύγχρονη σκλαβιά. Οι “εξυπνάδες” ότι όλα θα γίνονται “μόνο αν το θέλει ο εργαζόμενος”, είναι παραμύθια για μικρά παιδιά, αφού όλοι γνωρίζουν ότι στον χώρο δουλειάς δεν κυριαρχεί η “ελεύθερη βούληση” του εργαζόμενου, αλλά ό,τι επιθυμούν οι εργοδότες.

Μέσω του λεγόμενου «Ταμείου Ανάκαμψη» δίνουν 72δις € ζεστό χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή συνεχίζουν την υποχρηματοδότηση για Παιδεία και Υγεία.

Παίρνουμε θέση στον αγώνα για να μη ζήσουμε εμείς και οι μαθητές μας χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές.

ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των μαθητών μας, από τον πολύμηνο εγκλεισμό, που έχει τεράστιες συνέπειες στο γνωστικό, κοινωνικό και ψυχολογικό τομέα. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά.

Μέσα σε αυτές τις σύνθετες και δύσκολες συνθήκες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1η ΜΑΪΟΥ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης Πρωτομαγιάς το 1924, τον Μάη του 36, τους 200 της Καισαριανής.

Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορονοΐου για τα κέρδη των λίγων.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.

Οι εργαζόμενοι και οι λαοί ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά!

Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση.

Στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα βρίσκεται η ελπίδα!

Για την Εργατική Πρωτομαγιά και τη στάση των άλλων δυνάμεων στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για μια ακόμα φορά οι παρατάξεις στο ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφεύγουν να πάρουν θέση για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς.

Δύο μέρες πριν τον απεργιακό εορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη και με ευθύνη των υπολοίπων παρατάξεων στο ΔΣ, λείπει το κάλεσμα της ΕΛΜΕ προς τους συναδέλφους. Μια πρωτομαγιά, που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού η κυβέρνηση σχεδιάζει να πάρει πίσω και τις τελευταίες κατακτήσεις των εργαζομένων, ακόμα κι αυτή του 8ωρου, για το οποίο έδωσαν τη ζωή του οι εργάτες του Σικάγο. Μία πρωτομαγιά, που οι δυνάμεις τους κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού προσπαθούν να μετατρέψουν σε αργία και επέκταση των γιορτών του Πάσχα.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι παρατάξεις στο ΔΣ της ΕΛΜΕ δεν έκαναν καμία πρόταση για το εορτασμό της Πρωτομαγιάς, παρά το ολοκληρωμένο σχέδιο που κατέθεσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (Α.Σ.Ε.).

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η ΕΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έδωσαν τόσες μάχες για να σταθούν στο πλευρό των μαθητών τους και ταυτόχρονα να αντιπαλέψουν τις κυβερνητικές πολιτικές, δεν γίνεται ούτε να καλούνται -γενικά κι αόριστα- «στις απεργιακές συγκεντρώσεις», ούτε να πορευτούν ξεχωριστά από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και ούτε βέβαια να μην καλούνται πουθενά.

Η θέση των εκπαιδευτικών είναι στο πλευρό των υπολοίπων εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, είναι στο πλευρό των ταξικών συνδικάτων, που δίνουν τη μάχη απέναντι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, για να διεκδικήσουμε τη μόρφωση και την υγεία που μας αξίζει, να απαιτήσουμε την πλήρη κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, να συμμετάσχουν μαζικά στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση

την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ, ΣΤΙΣ 10:00 π.μ., στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search