• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Στην Κέρκυρα σήμερα και αύριο η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου - Το γράμμα Επτανήσιου

May 20, 2021 3010



Την Κέρκυρα επισκέπτεται, σήμερα και αύριο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 157η επέτειο από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Ειδικότερα, στις 18:15 σήμερα, θα έχει συνάντηση με τις πρυτανικές Αρχές του Ιόνιου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια, στις 19:00, θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας και θα καταθέσει στεφάνι στον τάφο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Στις 19:20 θα παραστεί στην εκδήλωση της Περιφέρειας για την ενσωμάτωση των Ιονίων Νήσων, ενώ στις 20:30 θα παρακαθήσει σε δείπνο που παρατίθεται από την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.
Αύριο, Παρασκευή 21η Μαΐου, στις 11:30 θα παραστεί στη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου.

Ακολούθως, στις 13:00, θα μεταβεί στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, όπου θα ανακηρυχθεί σε Επίτιμη Δημότη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, και στις 14:30 θα παρακαθήσει σε γεύμα που παρατίθεται από τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Ένα γράμμα Επτανήσιου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας

Μεγάλη απήχηση είχε το γράμμα Επτανήσιου προς την Πρόδερο της Δημοκρατίας μας που δημοσίευσε στις 17 Μάη το drepani.gr (argyrades.gr). Θα υπάρξει κάποια απάντηση από την ΠτΔ. Αναμένομεν...

Αναδημοσιεύουμε ένα απόσπασμα:

«Αξιότιμη Κυρία Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας μας που ακούμε ότι θα τιμήσετε με την παρουσία Σας τις κερκυραϊκές εορταστικές εκδηλώσεις για την 157η επέτειο της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα μας, καλώς να ορίσετε στην Κέρκυρα.

Όλοι, υποθέτουμε, οι Επτανήσιοι, που οι πρόγονοί μας υπέφεραν επί μισόν αιώνα τα πάνδεινα από τη βρετανική «Προστασία», χαίρονται για το γεγονός αυτό. Η παρουσία Σας αποτελεί τιμή για εμάς, όπως αποτελεί βεβαίως και φόρο τιμής-μέρος της αιωνίως οφειλόμενης τιμής προς τους αμέτρητους προγόνους μας που βασανίστηκαν, μαστιγώθηκαν, απαγχονίστηκαν, εξορίστηκαν, έχασαν το βιός τους και γενικώς εκαταδιώχθηκαν με απίστευτη βαρβαρότητα από τους τοποτηρητές του βρετανικού Στέμματος, προκειμένου να σταθεί και να παραταθεί η βρετανική κυριαρχία και λεηλασία στα νησιά μας. Τόποι εξορίας και βασάνων αγωνιστών για την ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα ήταν ακόμη και όλα σχεδόν τα μικρά νησιά μας, συμπεριλαμβανομένης της Ερίκουσας που επισκεφθήκατε προσφάτως για να υπογραμμίσετε το ενδιαφέρον Σας για την προστασία της Υγείας του λαού μας και σ' αυτές εδώ τις δυτικές εσχατιές της Ελλάδας μας.

Δεν αμφιβάλλουμε, αγαπητή Κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας, ότι η ευρυμάθειά Σας έχει υπόψη της λίγο ή πάρα πολύ την καταπίεση και τις φρικαλεότητες που υπέστησαν και αντιμετώπισαν με γενναιότητα οι πρόγονοί μας σε όλη την Επτάνησο.

Επί δεκαετίες ωστόσο, επιτρέψτε μας να πούμε, περιμένουμε τον Πρώτο Πολίτη της Ελλάδας που θα διακηρύξει σ' ετούτα εδώ τα ποτισμένα με πολύ αίμα μέρη μας, χωρίς περιστροφές, αυτό που άλλοι πριν από Εσάς, είτε από άγνοια της Ιστορίας των νησιών μας είτε για άλλους λόγους, δεν έχουν ίσως αρκούντως διακηρύξει:

Ότι ο ηρωικός αγώνας.

Η ακατάβλητη Αντίσταση.

Οι απέραντες θυσίες.

Το ΑΙΜΑ του λαού της Επτανήσου.

Ότι όλα αυτά μαζί οδήγησαν, πριν και περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο λόγο, στην ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα μας!

Οι αγώνες του λαού μας είχαν καταστήσει αδύνατη την παράταση της βρετανικής κυριαρχίας και οδηγούσαν στην de facto κατάλυσή της.

Πώς να το κάνουμε, αγαπητή Πρόεδρε της Δημοκρατίας, θα συμφωνείτε, υποθέτουμε, πως  αποτελεί ασυγχώρητη περιφρόνηση στους προγόνους μας και στην Ιστορία, αλλά και όνειδος η Ελλάδα να συνεχίζει να μαθαίνει τους γιους και τις θυγατέρες της με τα σχολικά βιβλία της ότι δήθεν η ένωση ήταν... δώρο του βρετανικού Στέμματος στην Αθήνα!

Για να διαβάσετε αναλυτικά το γράμμα πατήστε ΕΔΩ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search